Legendární krém Indulona se vyrábí už šedesát let

21 Kvě

Před šedesáti lety, 21. května 1948, byla ve slovenském Hlohovci poprvé vyrobena indulona, dodnes nejúspěšnější krém na českém a slovenském trhu určený k ochraně rukou.

Její úspěch spočívá v jedinečných recepturách, které nejsou pro ostatní kosmetické přípravky určené k péči o ruce běžné. Zpočátku byla indulona totiž lék,“ řekla Právu v úterý doktorka Růžena Sochorová, dermatoložka.

Do současnosti se vyrobilo 392 miliónu kusů balení indulony a tento krém se prodává v mnoha zemích střední a východní Evropy, ale například i v Thajsku a nyní je zkoušen i v USA.

Název Indulona je odvozený od industrializace, která v poválečném Československu probíhala. Tehdy, zejména v továrnách, někteří lidé měli problémy s pokožkou. Vznikla státní zakázka na přípravek, který měl tyto dermatologické problémy vyřešit. A tak se zrodila právě indulona. Svůj úkol splnila.

Velký podíl na jejím vzniku má světově uznávaný dermatolog profesor Eugen Hegyi, který vedl její klinické testování. Dnes je mu přes 90 let a žije v Bratislavě. Základem kvality tohoto přípravku, který se vyrábí v různém provedení, je přísná farmaceutická výroba. Přitom receptura indulony od jejího vzniku nikdy nebyla změněna, stejně jako technologický postup. Měnily se jen obaly.

🙂 !!! NECHÁPU JAK MŮŽE NĚKDO POUŽÍVAT TENTO SKVĚLÝ VÝROBEK JAKO MAZIVO NA PŮLSPOJKY !!! 🙂

Jedna odpověď na „Legendární krém Indulona se vyrábí už šedesát let“

  1. Pořád nemůžu sehnat informace, kolikáté narozeniny slaví letos Barbus. Nevíte to náhodou někdo ? Tipuji, že je to starší brách Indulony, ale fakt nevím. 🙁

Komentáře nejsou povoleny.