11. 5. TFA Stonava

13 Kvě

Stonava, 11.5.2013 – V sobotu se trojice reprezentantů našeho sboru vydala na TFA do Stonavy.

Chyběl obhájce loňského vítězství Martin Koliba a v deštivém počasí starttovní listina čítala jen 12 závodníků, na které čekalo tažení pneumatiky za přivázanou hadici, smotání hadice C na jednoducho, vytažení barelu s vodou na plošinu do zhruba třímetrové výšky, překonání dvoumetrové bariéry, 60 úderů kladivem v hammerboxu, transport figuríny, sešroubování dvou savic a sacího koše a doklepání pneumatiky kladivem do cíle. To vše v zásahovém obleku a dýchacím přístrojem na zádech jako zátěž.
Ruda s Honzou zde v posledních letech pravidelně figurovali na bedně. Pro Pavla Suchana, jinak metylovského volejbalistu, tohle bylo jeho premiérové TFA. Ruda si jel tak trochu svůj závod a s přehledem zvítězil, ale Honza se mu tentokrát nebývale přiblížil. Se ztrátou 14 vteřin skončil na druhém místě. A vůbec špatně si nevedl ani Pavel, když obsadil 4. místo. Na třetíto Michaela Plačka (Rudova letištního kolegu reprezentující Stanilasvice) mu chyběly jen tři vteřiny.
Pavel měl po tažení pneumatiky na Michaela mininální náskok, ale ztratil zhruba 12 vteřin na motání hadice a dalších 5 vteřin v hammerboxu. Přestože oba měli problémy se spojováním savic, Pavel byl o 9 vteřin rychlejší a 3-4 vteřiny ještě stáhl na klepání kladivem do pneumatiky.
Ruda získával náskok na soupeře na všech disciplínách s výjimkou jediné – motání hadice měl zhruba o vteřinu rychlejší Honza.

Tradičně přináším krátký rozhovor s Rudou Mališem:
– Potřetí jsi ve Stonavě vyhrál a vloni jsi byl druhý. Je to tvůj nejoblíbenější závod?
Nemám oblíbené a neoblíbené závody. Ve stonavě je docela přátelská atmosféra, takže to hodnotím kladně.
– Bylo vůbec něco, na čem jsi chyboval?
Zdálo se mi, že bych mohl jít celkově trošičku rychleji, a nešlo to. Ale cítil jsem, že nejsem zdravotně na 100 % a teď mám zvýšenou teplotu a neděli jsem proležel, takže to bylo asi tím.
– Jak tohle TFA ovlivnilo počasí?
Kdyby bylo pěkně, tak mohly být lepší časy a přijelo by i více závodníků.
– Jako kouč můžeš být spokojený – všicni tři se umístili hned za tebou, nikdo ti nezkolaboval. Brali si tvé rady k srdci?
Honzovi už nemám co radit, to je zkušený borec a Saki se poučit nechal.
– Jak bys hodnotil Sakiho premiéru? Pojede ještě další závody?
Zvládl to dobře, potřeboval by zkusit nějaký méně technický závod. Něco jako Štramberk. Prostě makačka bez motání a zapojování. Pak by mohl být ještě lepší. Doufám, že ještě někam zajede, lákám ho pořád.
– Na třetím letošním závodě jsi přidal třetí vítězství, ale Olomouc a Slezská Harta jsou úplně jiná liga. Jaké si dáváš ambice?
To je pravda, další dva závody budou mnohem těžší. V Olomouci bude asi kompletní konkurence. Není mi moc dobře, ale snad se dám do úterka do kupy a pokud bude to štěstíčko 🙂 tak snad ostudu neudělám. Minulý rok mi to tam docela sedělo, tak uvidíme.

Celkové pořadí, kategorie MUŽI:
pořadí – závodník – družstvo – výsledný čas
1. Rudolf Mališ – Metylovice – 2:58,00
2. Jan Šigut – Metylovice – 3:12,20

3. Michael Plaček – Stanislavice – 3:49,09
4. Pavel Suchan – Metylovice – 3:52,62
5. Marek Puška – Stanislavice – 4:07,53
6. Jakub Chmiel – Životice – 4:22,16
7. Jan Knězu – Ludgeřovice – 4:32,22
8. Kamil Znamec – Stonava – 4:32,12
9. Tomáš Walach – Stanislavice – 4:42,16
10. Petr Masný – Ludgeřovice – 4:44,82
11. Lukáš Pinkava – Stanislavice – 4:54,28
12. Jiří Slaninák – Životice – 5:08,87

2010: 1. Rudolf Mališ, 2. Maroš Slíž, 3. Martin Koliba
2011: 1. Rudolf Mališ, 2. Martin Koliba, 3. Jan Šigut
2012: 1. Martin Koliba, 2. Rudolf Mališ, 3. Jan Šigut

Pro sdh-metylovice.info Michal Bílek.