Rozhovor s Nelou Šmírovou

17 Říj

Minulý pátek se v Praze uskutečnil finálový galavečer soutěže Miss hasička ČeskoSlovensko, na kterém reprezentantka našeho sboru Nela Šmírová získala titul Miss hasička Facebook a I. vicemiss hasička ČeskoSlovensko 2013. Teď s ní přináším krátký rozhovor…

– Jak tě napadlo přihlásit se do Miss hasička ČeskoSlovensko?
Nenapadlo mě to samotnou, upřímně, o soutěži jsem vůbec nevěděla. S návrhem přišla moje kamarádka a spolužačka Kika Ryšková. Zkonzultovaly jsme to a pak jsem se rozhodla, že to zkusím, i když jsem vůbec nevěděla, do čeho jdu.

– Zkus popsat svou cestu soutěží – přihláška, castingy, soustředění, příprava na finálový galavečer, …
První krok, který jsem musela udělat byl zaslat internetovou přihlášku, kde jsem vyplňovala údaje o sobě, svých koníčcích a postavě a vybrala 3 fotky (v plavkách, obličej, libovolnou), poté mi po pár týdnech přišla odpověď, že jsem byla vybrána a postupuji do dalšího kola na neveřejný casting, který se konal v Praze. Tam se sešlo 20 dívek, ze kterých porota následně vybrala 9 + 1 náhradnici. Byly to docela nervy, protože do poslední chvíle nešlo poznat, kdo postoupí. Když bylo rozhodnuto, dvě moc šikovné paní vizážistky nás namalovaly, upravily vlasy a každá z nás nafotila 2 fotky do internetového hlasování. Soustředění a všechny další společné akce jsem si náramně užila, protože se sešla parta skvělých lidí a všichni jsme si měli co říct. Soustředění se konalo v TepFaktoru (česká verze pevnosti Boyard ), takže jsme měli všichni možnost zkusit si něco nového a zároveň nás při zdolávání několika překážek natáčeli a z videí se pak nastříhal zhruba 10minutový film, který se pouštěl před začátkem galavečera.
– Jako jediná z finalistek jsi, coby volnou disciplínu, zvolila zpěv. Co tě k tomu vedlo a jak jsi vybírala konkrétní píseň?
Volná disciplína pro mě byla jasná volba, protože zpívám odmalička a je to můj velký koníček. Navíc kreslit neumím a s tancem mám zkušenosti leda tak z dětství nebo z tanečních, což mi přišlo dost málo. S výběrem písničky jsem taky moc neváhala, protože jsem se Je taime nedávno naučila a je to píseň, která mi skvěle sedí, moc se mi líbí a váže se mi k ní hodně krásných vzpomínek. Jen se sestříháním na minutu byl trošku problém, protože je pomalá a dlouhá, ale nakonec to dobře dopadlo… 🙂
– Z čeho jsi měla největší obavu – rozhovor s moderátory, volná disciplína nebo promenády?
Největší strach jsem měla určitě z rozhovoru, protože jsem se bála, že si pro mě moderátoři vymyslí nějakou záludnou otázku, na kterou nebudu umět pohotově odpovědět. Volnou disciplínou jsem si byla docela jistá a nad promenádou se nemusí přemýšlet, prostě jdete automaticky.
– Když už zbývalo jen 8 „soupeřek“, jaký jsi měla před finálovým večerem cíl?
Pro mě bylo hlavním cílem dostat se to první čtyřky kvůli focení kalendáře. Focení mě baví a tohle je pro mě velká výzva. 🙂
– Jak jsi zvládala atmosféru vyhlašování vítězek? Byly to nervy?
Moc si z vyhlašování nepamatuji, mám pocit, že to proběhlo hrozně rychle, všechny jsme byly plné dojmů, očekávání a té skvělé atmosféry, co vládla v sále, než abychom stačily všechno vstřebat. Napjatá jsem samozřejmě byla, ale mnohem více nervózní jsem byla před začátkem, než v průběhu večera.
– Nakonec sis vedle titulu Miss hasička Facebook odnesla i šerpu za I. vicemiss. Je to 2. místo příjemným překvapením? A nejsi naopak trošku zklamaná, že jsi zůstala těsně pod vrcholem?
Zklamaná určitě nejsem, vítězce to moc přeju, hrozně jsem si ji oblíbila za tu chvíli, co jsme měly šanci se poznat. Myslím si, že 2. Místo je skvělé umístění a bylo to pro mě velmi příjemné překvapení a úspěch.
– Kdo tě jel v pátek do Prahy podpořit? A co se dělo bezprostředně po vyhlášení a ukončení přenosu?
Do Prahy mě jela podpořit maminka s babičkou, přítel, brácha s přítelkyní a přátelé z SDH Metylovice a moc bych jim chtěla za jejich podporu poděkovat. Po vyhlášení jsme se s holkami a vítězem Hasiče roku 2013 hodně fotili, odešli na afterparty a sešli se se svým doprovodem.
– Co tě teď v souvislosti s touhle soutěží ještě čeká? Jaké povinnosti a akce?
Nejbližší příjemná povinnost nás čeká focení kalendáře na rok 2014, na kterou se osobně velmi těším. Co bude následovat pak, to nevím 🙂
– Sice ti je čerstvě 18, ale za několik měsíců tě čeká maturita. Obligátní a asi nenáviděná otázka – už máš představu, co bys chtěla pak studovat?
Maturita mě čeká už tento školní rok, protože jsem šla o rok dříve do školy. Chtěla bych jít studovat sportovní management do Brna. Brno se mi moc líbí a jsem pevně rozhodnutá, že bych chtěla studovat právě tam.

Fotogalerii Kristy Ryškové najdete ZDE. Záznam přenosu z pátečního finále najdete ZDE.