Nohejbalový turnaj – 29.12.2013

4 Led

Bylo nebylo, týden tomu. Sešli jsme se v metylovské sokolovně, abychom si na sklonku roku 2013 kvalitně zasportovali v disciplíně zvané nohejbal.
Příjemným překvapením pro mne bylo, že to byl již patnáctý ročník. Osloveno bylo celkem sedm týmů, bohužel dva se nedostavili, takže pět nažhavených mužstev (dvě nohejbalové a tři hasičské) čekalo na první zápas.

De facto se jednalo o jednu velikou tréninkovou skupinu, poněvadž nohejbalisté i my hasiči máme v létě stejný termín tréninku, takže se pravidelně na venkovních kurtech mícháme, prostě jak to komu časově pasuje. Proč to tady píšu? Protože z toho plynou dosažené výsledky. Turnaj byl maximálně vyrovnaný!

Na bednu se dostaly týmy se stejným počtem šesti bodů. Takže rozhodovalo velmi málo, o to více to bylo napínavé. K shlédnutí byly kvalitní výkony ve velmi příjemné atmosféře.

Největší tlak byl samozřejmě na „můj“ tým (já, Libor a Radek Rusinovi), kdy jsme obhajovali loňské a předloňské vítězství. Nebudu dlouho napínat, skončili jsme na pěkném druhém místě. Snad za to může nový povrch v tělocvičně, kvalitnější osvětlení nebo konstelace hvězd, je to jedno. O to více se budeme v prosinci snažit. 🙂

Tým Hasiči III. ve složení Aleš Vyvial, Pavel Koval a Radim Tomášek vybojoval třetí místo.

První místo zaslouženě obsadilo družstvo nohejbalu s označením jedna. Hrál za ně na síti Luďa Matera, vzadu pak Lukáš Matera a Jaroslav Svolinský.

Na čtvrtém místě skončila dvojka nohejbalu. (zběhlík Honza Šigut, Pavel Minol a Radek Ševčík.)

Hasiči II. sice obsadili místo páté, ale za zmínku stojí, že tento tým vznikl až na místě. Jirka Ryška, Honza Bílek a Tonda Ondrušík. Navíc Tonda není klasicky smečař, ale svého postu se nezalekl a bojoval. Ostatně tak jak on je zvyklý.

Po vyhodnocení jsme si dali celý turnaj ještě jednou, jen tak pro radost, na jeden set, ať nejsme v pohostinství příliš brzy. Přece jen diskutovat dlouho o proběhlém turnaji, to by nebylo ono. Takhle krátce po gulášku s pivkem v ruce, to je to pravé doplnění vitamínů a minerálů.

Za všechny můžu říci, že už se těšíme na ročník šestnáctý. V létě si možná zaturnajujeme 🙂 venku, abychom nevyšli z formy. A Aleš Vyvial básní o nohejbalovém turnaji v ryze hasičském provedení, tak uvidíme, jaká bude realita. Každopádně SPORTU ZDAR!

Pro sdh-metylovice.info Jan Izvorský.

Jedna odpověď na „Nohejbalový turnaj – 29.12.2013“

Komentáře nejsou povoleny.