TROJVÝSTUP 2014

19 Čvn

Tento článek, který musím, spíše chci napsat, bych nazval TROJVÝSTUP 2014 aneb jeden fofr den – 14.6.2014.

Nebudu Vám zde popisovat, jak moc náročné je třikrát na Lysou vyjít, jak ještě těžší je třikrát se dostat dolů. Za prvé to nevím, neboť jsem to neabsolvoval a za druhé je to naprosto nepodstatné.
Co Vám popsat chci, jak jsem byl s TROJVÝSTUPEM 2014 propojen, a jak taky může vypadat jeden takový sobotní den.

Ten můj odstartoval probuzením se v 1:30 a odjezdem do Kunčic pod Ondřejníkem, kde již tradičně sleduji s kamarádem finále Stanley Cupu. Ale vždy až zápas, kdy už může jít pohár „z kabele ven“. Po základní hrací době ten nejhorší výsledek, který může být, remíza 2-2. Pro mě špatné, protože je něco málo po páté ranní a já musím fičet domů, aby manželka mohla na TROJVÝSTUP, na který se moc těší. Takže jsem přišel o prodloužení i vítěznou branku Kings. Samozřejmě i o to, jak se hráči s pohárem mazlí a slaví a slaví a slaví.

Jelikož již zdravotně se zlepšující Emmička mamku na TROJVÝSTUP nepustila, v čase srazu těch šílenců, co tu krásnou horu dnes pokoří třikrát, ulehám aspoň na hoďku, dohnat spánkový deficit. V sedm již jsem na nohou, o půl osmé pomůžu sousedce s nákupem zeleniny a ovoce v centru Frýdlantu (věděli jste, že o půl osmé v sobotu ráno je „na trhu“ plno lidí?, fronta jak kdysi na banány) a už si to fičím na osmou do Metylovic, kde mají sraz u hasičárny mladí hasiči. Zde nakládám svého synovce Matěje, který jede ve svých čtyřech letech a čtyřech měsících na svou první hasičskou soutěž. Na Lubně strávíme přibližně hodinu, Matějovi se jeho hasičský úkol povedl. Pokračujeme v krasojízdě „aprílovou“ sobotou.

V 9:45 dovážíme soudek piva na Krásnou, kde již čeká parta trojvýstupáků na výborný, studený, orosený, plastový a plný kelímek chmelové dobroty. První Přemův úkol jsem zvládl. 🙂 Odvážím Matěje zpět do Metylovic a spěchám splnit druhý bojový úkol. Tím se stalo vyzvednutí společné fotografie, která byla pořízena na startu TROJVÝSTUPu. 40 kopií této fotky mám a chvátám domů. To už máme 11:45 a já vyzvedávám Stellču a jedeme spolu rychle nakoupit. Poté doma polévka a pak už společně se Stelloušem míříme do Malenovic k hotelu Petra Bezruče, kde se v 12:45 potkáváme s partou nadšenců, které čeká poslední výstup a poté sestup. Zajímavá připomínka, na Krásné mi teploměr v autě ukazoval 25 stupňu Celsia, na druhém stanovišti u hotelu Bezruč pouze dvanáct! I skoky teplot musí TROJVÝSTUPáci vytrpět.

Následuje přesun na Lubno, kde se koná druhé kolo MSL. Jak skoro celý den, chvílí pere slunce, chvíli prší. Takže neustále Stella svléká a obléká pláštěnku, aspoň to není nuda. Jak soutěž dopadla jste již četli v Michalovém článku, takže Vás tím nebudu zatěžovat. Po sedmnácté hodině přijíždíme domů. Pak děti večeří, usínají, však to znáte. Deny si dopřeje dávku sportovního adrenalinu ve formě běhu a já si chci taky zasportovat. Dobrovolně, na počest těch, co pokořili třikrát Lysou horu, vycházím pěšky do Metylovic, na mysliveckou chatu, kde mají relaxační zónu „Lysohorci“. Na nikom nejde poznat, že by ten „masakr“ absolvovali, což obdivuji. Čeho se nemůžu nabažit je živá hudební produkce! Bratři Habernalovi to rozjeli luxusně, holt není nad živou hudbu. Všichni se baví, tančí, relaxují, i na tombolu došlo. Tady by mohl článek skončit, ALE …

Musím zmínit osobu ředitele tohoto meetingu. Je jim „méně slavný“ z dvojice bratrů Mališových, Přemysl Mališ. Mini rozhovor z loňského TROJVÝSTUPu si můžete přečíst ZDE. Přema tento TROJVÝSTUP pořádal po ŠESTÉ !!! Vymakané to má do posledního detailu. Zmíním např. První pomoc, kterou za startovné každý „vyfasuje“, společnou fotografii, exkluzivní tričko, prémii v podobě pivečka po prvním výstupu a sestupu, tombolu, afterparty s občerstvením, atd…

TROJVÝSTUP má stále vzrůstající účast, letos to bylo 38 lidí, pokud se nemýlím. Loni 36 atd. Jen tak „chodemmimo“ zcela střízlivý jsem slíbil účast na 7. ročníku! Letos byla mírně upravená trasa, vesnička Krásná se objevila poprvé.
Takže mě druhou sobotu v červnu 2015 čeká RAJSKÁ BOUDA – LYSÁ – KRÁSNÁ – LYSÁ – PETR BEZRUČ – LYSÁ – RAJSKÁ BOUDA

Takže v 5:55 u Rajské Boudy v Malenovicích NA VIDĚNOU!

Pro sdh-metylovice.info Jan Izvorský

Jedna odpověď na „TROJVÝSTUP 2014“

Komentáře nejsou povoleny.