9. 8. Hornolhotský železný hasič

15 Srp

Tak nějak si myslím, že nejsem ten pravý, kdo by měl článek z TFA v Horní Lhotě psát, ale Michal ne a ne zapomenout, že jsem tam byl. 🙂 Tak s chutí do toho, půl je hotovo.

Soutěž se uskutečníla v sobotu 9. srpna v Horní Lhotě – Zátiší ve Ski areálu Vaňkův kopec.
Moc pěkný areál, úplně jsem se tam viděl na lyžích. Ovšem kdybych ten večer závodil, tak by se mi při pohledu na sjezdovku asi zatočila hlava. Čas se zastavoval 250 metrů daleko a o 50 metrů nad mořem výše. Prostě kopec jako sfiňa. Ještě dlužím vysvětlení, co jsem tam vlastně dělal. 🙂 Byl jsem doprovodit mou železnou milou!

Kategorie žen byla v Horní Lhotě poprvé, snad proto dorazily „pouze“ tři ženy. Možná ty ostatní odradilo počasí před soutěží, nicméně v době závodu už nespadla ani kapka. Startovní číslo 1 má velezkušená TFA závodnice z SDH Jablůnka, Kateřina Zubíková. Její čas 6:01 byl pro mne cíl. Ihned jsem Deny řekl, že „my“ to dáme pod šest. Přece jenom se netahám po nocích po soutěžích, hlavně když je v Metylovicích pouťová zábava a všichni si vychutnávají vynikající chuť zrzavého moku.

S dvojkou na start vyrazila Radka Malchárková z SDH Strahovice. Šla velmi podobně jako Katka, po zmáčknutí „hříbku“ v cíli hlásí moderátorka nejmenovaného rádia výsledný čas Radky 6:25. Přichází okamžik „O“ … vlastně ještě ne. Ještě než Deny vyběhla, byla docela legrace ji ustrojit do těch všech věcí + ten dýchač. Tady mi to přitáhni, tady to zapni, tu to mám volné … ale já to vidím takhle z blízka poprvé. Sakra, to je také těžké ten dýchač? Nemáš to chlapský? No nic, už neruším, nuluji své stopky na mobilu za 499,- a je odstartováno.

Roztažení hadic, bariéra, přeskakování z pneumatiky do pneumatiky a ven, bouchačka kladivem, smýkání dvou kanystrů, motání céčka ve vzduchu na jednoducho (ten výraz jsem slyšel úplně poprvé (nemyslím ve vzduchu, myslím na jednoducho)) pak přetáhnout toho panáka tam a zpět a pak už jen vstříc lepším zítřkům nahoru do sjezdovky. Deny měla všechny ty technické disciplíny o 6 vteřin rychlejší než Katka, ale do kopce to nemusí stačit. Snažím se ženu hecovat, nechápu, že mi na otázku „můžeš ještě někde výše zrychlit?“ odpovídá kýváním hlavy z leva doprava a zpátky. Nicméně finta s tím, že ten čas asi měřím blbě, že to nemusí na první místo stačit, vychází. Deny se rozběhla a zastavuje časomíru v nádherném čase 5:46. Sláva hurá výletu, nezmokli jsme, vyhráli jsme, a skoro fičíme domů. Ve sjezdovce Deny hooodně pomohl Ondra Fabián a Roman Viej, čili ještě zůstáváme, abychom jim to hecování mohli oplatit. V případě Romana se nám to možná i povedlo, dali jsme si sjezdovku s ním. Čas 4:37 nakonec znamenal první místo v kategorii B. (myslím, že to bylo nad 35 let) V kategorii A vyhrál s přehledem David Řehulka s časem 4:31. Zajisté to bylo jenom tím, že nestartoval náš Ruda Mališ, který už to tam párkrát vyhrál. 🙂 Holt, Ruda se pořád dovolenkuje a tak dává šanci i ostatním, aby doma měly různé ty poháry a medaile. Zrovna dnes u něj doma Honza Šigut hledal v té velké kopě pohárů ten pravý, putovní z Dolního Benešova.

No nevím, jestli jsem napsal vše, co jsem chtěl, ale asi ano. Prostě krásný večer, výhra, radost, hrdost, doufám, že to nebylo naposledy. Jo a Deny vyhrála ACTIVITY SPECIÁL, takže Báro, Kristo, Deniso, Jirko, Gabko, Pavlo, Radku, Honzo, Pajine, Jerryne, Zuzko, KDY ZAHRAJEME?

Pro sdh-metylovice.info Jan Izvorský.