Zakončení Moravskoslezské ligy 2014

10 Lis

8.11.2014, Větřkovice – Zakončení Moravskoslezské ligy se po třech letech opět ujali hasiči z Větřkovic.

Místem slavnostního zakončení ligy byl stejně jako v roce 2011 větřkovický kulturní dům.
Na úvod programu byly předány ceny v ženské kategorii. Naše ženy obsadily letos 6. místo, z triumfu se radovala potřetí v historii Stará Ves (2005, 2006, 2014). Za vítězný staroveský tým na dvou ligových kolech (v Kozmicích a v Košatce) běžela na rozdělovači naše Adéla Štandlová.
Poté přišla na řadu kategorie nad 35 let. A na závěr této části šli na pódium naši pětatřicátníci. Jedenáct let jsme marně čekali na tuto chvíli, ale veteránský titul pro rok 2014 míří do Metylovic!
Po přestávce se předávaly ceny mužům. My jsme letos obsadili ne příliš lichotivé 17. místo, osmý titul v MSL získal Prchalov (2003-07, 2010, 2013, 2014). Každý si letos mohl připravit až dvouapůlminutový klip, a přestože ne všichni své klipy dodali, bylo předávání cen poměrně dlouhé. Ale nic bych na tomto neměnil, protože každý má právo na svou prezentaci a svých 5 minut slávy, ne jen ti nejúspěšnější. Třeba Děhylovjáci dokonale sladění v zelených károvaných košilích vypadali, že si své čtyřiadvacáté místo užili.
Po druhé přestávce přišla na řadu poslední část oficiálního programu – ankety All Stars. Nejlepší soutěží byly posedmé v řadě zvoleny Oprechtice, my jsme letos skončili třetí. Nejlepší béčkařkou je dokonce poosmé v řadě oprechtická Tereza Žáčková. Oprechtická Veronika Krejčí k vítězství mezi pravými proudařkami a titulu Hasička roku přidala i korunku Miss MSL – poprvé tak jedna osoba vyhrála tři individuální kategorie. Naše Krista Ryšková získala šerpu druhé Vicemiss MSL, mně se podařila obhajoba v kategorii Osobnost ligy. Děkuji všem za jejich hlasy i těm, kteří dokážou respektovat volbu jiných. Nejvíc plaketek jsme posbírali ve veteránských All Stars, které se letos udělovaly poprvé. Třetí místa obsadili Vladimír Bílek na savicích, Jiří Ryška na béčkách a Radim Tomášek na levém proudu, druhé místo Vladimír Konvička na pravém proudu a nejlepším strojníkem byl zvolen Aleš Velička. Alda si tu trofej zaslouží i za jeho vytrvalost, protože je bezpochyby jediným účastníkem kategorie nad 35 let, který nevynechal ani jedno z dosavadních 23 veteránských ligových kol v letech 2011-14.
Po vyhlášení anket All Stars pokračoval večer zábavou se skupinou Karm, byť na mnohé tou dobou už přišla pochopitelná dřímota. Chce se mi věřit, že to ve Větřkovicích v neděli ráno nevypadalo jako v Drážďanech po válce.

I letos jsem připravil publikaci shrnující výsledky celého ročníku Moravskoslezské ligy, All Stars MSL, Moravskoslezské ligy mladých hasičů a příslušné statistiky.
Ke stažení je ZDE.

Klipy našich družstev připravili Jakub Farný a Radim Tomášek a najdete je zde:
Muži
Ženy
Nad 35 let
Předávání cen

Z ostatních klipů byly zajímavé ženy Mistřovic a bartovické ženské áčko, v mužské kategorii GoPro klip Proskovic a už tradičně Svinov od Adama Strakoše. Svinovský klip vypadal, jako by jej tvořil Jan Švankmajer, a musím říct, že jeho výroba bezpochyby dala strašnou práci.

Letošní doprovodné klipy pak připravili Martin Rajski a Martin Nováček:
Znělka MSL 2014
Crazy Clip MSL 2014
Miss a Sympaťáci MSL

Pro sdh-metylovice info Michal Bílek.

6 odpovědí na “Zakončení Moravskoslezské ligy 2014

  1. Ztráty a nálezy – po zakončení MSL máme navíc jedno sako, nicméně postrádáme sako s klíči a doklady na jméno Jiří Židek. Věřím, že se brzy najde.

  2. Dobrá věc se podařila, Jiřinovo sako přibral Krejčovský salón SDH Mošnov 🙂 Tak teď aby se ještě našly vzpomínky zmizelé z hlav našich veteránů…

  3. Ale to už naštěstí nebude Jiřina muset jet pro klíče do Větřkovic a pro sako do Mošnova…

Komentáře nejsou povoleny.