13.6.2015 – TROJVÝSTUP 2015

19 Čvn

13.6.2015 v 6:07 vyrazilo 39 lidí na trasu: Rajská bouda – Lysá hora – Krásná – Lysá hora – Hotel Petr Bezruč – Lysá hora – Rajská bouda.

unnamed.jpg


Přesně jak jsem 19.6.2014 slíbil, čekal jsem v 5:55 u Rajské Boudy v Malenovicích, připraven vyrazit na trať Trojvýstupu.

Počasí ten den bylo výživné, ne nadarmo byl každý u vody nebo se osvěžoval v lubenské kádi na druhém kole MSL.

Po vyfasování celodenního občerstvení se z Rajské boudy vyrazilo v 6:07, poprvé na Lysé jsme byli plus mínus všichni v 7:30. Je samozřejmé, že každý z 39 lidí plus doprovod bude mít jiné tempo, jiné požadavky na občerstvení. Po krátké pauze jsme se vydali dolů, tentokráte na Krásnou. Tuto trasu jsem šel poprvé a líbila se mi. Je tak zvolna sestupující, samozřejmě delší než klasika „k Bezručovi“.

Odměnou za zdárný sestup nám bylo orosené čepované pivíčko, popřípadě kofola, jedno z mnoha překvapení Přemy. Je potřeba doplnit vitamíny a minerály, popřípadě energii. Při pohledu na kopec odkud jsme před chvíli přišli nezbývalo než si říct – s chutí do toho, půl bude hotovo. Slunce začalo nepříjemně pálit, aspoň že část trasy vede lesem. Ve finále této cesty, na sjezdovce začínám pociťovat, že něco není v pořádku. Čtyřhlavý sval stehenní na mé pravé noze, dle obrázků na Googlu 🙂 , dával o sobě znát. Nicméně jsme to vylezl a měl velikou radost, že dva výstupy už mám spolu s ostatními za sebou. Dodám orientační čas, kdy většina usedala k občerstvení Šantán – 10:50.

Nejkratší, ale nejvýživnější sestup byl stanoven k hotelu Petra Bezruče v Malenovicích. Zde se doplazíme a ztrácíme jednoho z nás, Reňu Bílka. Toho nezkolila bolest noh či nějaké zranění, nýbrž množství slunce, kterého prý měl v den Trojvýstupu více než za posledních deset let.

Před závěrečným výplazem dáme společné foto, nasbíráme poslední síly a po pár desítkách minut nás zaplavuje euforie z trojnásobného pokoření Lysé hory. Ve 14:30 přijímám sms gratulace, zároveň probíhá slavnostní vyhlášení výsledků. Zvítězili všichni! Upomínkové tričko, foto, propisku a los do Trojboly za trojité zdolání třináctsetdvacettři metrů vysoké krásky získávají:
Jana Uhlářová, Darina Kaňoková, Kateřina Šablaturová, Denisa Izvorská, Ivana Štundová, Alena Štundová, Evelína Štundová, Veronika Šustková, Lucie Míčková, Mája Liberdová, Aneta Liberdová, Tereza Liberdová, Jitka Habernalová, Iva Jurečková, Simona Rečková, Přemysl Mališ, Martin Vyvlečka, Petr Uhlář, Honza Herot, Miroslav Hříbek, Marek Blahut, Kája Kovář, Filip Freinek, Lukáš Drastich, Pavel Halata, Jan Izvorský, Petr štanda, Martin Halata, Lukáš Kiša, Stanislav Uhlář, Pavel Suchan, Lukáš Prauss, Zbyněk Jurečka, Martin Kunz, Valentin Mališ, Martin Herot a Martin Březina.

Katka Sovjaková a René Bílek obdrželi to samé za dvojnásobné zdolání Lysé hory.

Nejmladším účastníkem této povedené akce byla Evelína Štundová, nejstarším pak Valentin Mališ.

Nakonec jsme po 16:30 všichni sestoupili k Rajské boudě, kde vše ráno začalo a 11.6.2016 zase začne.

Mini rozhovor s hlavním pořadatelem, Přemou Mališem:

Jak se Ti šel Trojvýstup? Připadalo mi, že to dáváš levou zadní. 🙂
Tři čtvrtiny pochodu to opravdu bylo levou zadní. Nakonec se ale podepsalo horko. Vlivem velkého pocení, a s tím spojeným úbytkem minerálů, mi v posledních metrech začala trošku tuhnout stehna. Vzhledem k počasí jsem to ale myslím zvládl docela s přehledem.

Jak se Ti líbil 7. Trojvýstup?
Počasí bylo nádherné, účastníci v kondici a večírek veselý. Takže líbil moc.

Překvapilo Tě něco, někdo?
Moc mě překvapila Iva Jurečková, která se nehlásila a přesto se (prý zkušebně) v 6.00 objevila na startu. Trojvýstup dala s přehledem a vstoupila se do našich řad. Jednička s hvězdičkou.

Kolik lidí čítá organizační tým?
Hlavní organizátor jsem já, kterému letos pomáhali: Aneta Liberdová, Anna Mališová, Andrea Mališová, Lucka Horáková a Marcel Bielý. Pokud jsem na někoho zapomněl, tak se moc omlouvám a asi jsem si zadělal na problém do dalších let. 🙂

Myslíš si, že by šel uspořádat i „zimní“ trojvýstup?
Velmi dobrá myšlenka. Taky už mě napadla, ale pokud by měl být zimní se vším všudy, tedy alespoň s jedním metrem sněhu, tak by to bylo opravdu pro silné jedince. Spíš si pohrávám s nápadem udělat někdy v zimě společné setkání “trojvýstupáků“ na Lysé. Jen tak nezávazně vyhlásit termím (bez přihlášek) a kdo příjde ten příjde. Třeba to příští zimu vyjde.

Máš už v hlavě nějakou novinku pro rok 2016?
Každý rok je nějaká nová maličkost pro zpestření, ale vždycky to má být spíš překvápko, takže z pochopitelných důvodů musím, ač nerad, ponechat dotaz bez odpovědi. 🙂

Pro sdh-metylovice.info Jan Izvorský.

Jedna odpověď na „13.6.2015 – TROJVÝSTUP 2015“

  1. Moc tímto zdravím pana Valentina malise,mého prabratrance z větve rodiny malisu,já z fm.přeji hodně elánu do dalších výstupu! Za nás 4 sestry přeji všechno dobre celému klanu malisu,Vlasta,rozená Kociánová.co tak dat si sraz všech potomků na hůrkách?

Komentáře nejsou povoleny.