10.10. Uklidíme Čupek (72 hodin)

12 Říj

Zatímco naši chlapi v sobotu sbírali po Metylovicích železný šrot, mladí hasiči, jejich rodiče, vedoucí a spřízněné duše se vydali na Čupek sbírat odpadky.

Když mi Michal před časem poslal mailem odkaz na celorepublikový dobrovolnický projekt 72 HODIN s otázkou, jestli se toho nějak nechopíme, hned mi bylo jasné, že jo. Myšlenka se spojila s nápadem, slovo dalo slovo a za pár dní jsem zaregistrovala náš projekt pod názvem Uklidíme Čupek. Proč Čupek? Protože tam s mladými hasiči chodíme posilovat naši tělesnou schránku… Proč úklid odpadků? Protože chceme běhat po čisté cestě a v lese chceme zakopávat o hřiby nebo kořeny a ne o PETky či igelitové obaly…

Akci jsme naplánovali na 10.10. – 10.00, kdy chlapi sbírají šrot. Na Čupek se tedy vydáváme v převážně ženské sestavě, ale naštěstí máme Lukyho a Natálku s jejími dvěma bratry a tatínkem. Ještě hromadné foto u hasičárny, rozdat svačinku, rozdělit se na dvě skupiny, kdy každá vyfasuje zhruba dvoukilometrový úsek a jdeme!

Děti mile překvapují, nikdo neprotestuje a všichni nadšeně sbírají vajgly, plechovky, PETky, igelitové obaly atd., a to i na těžko dostupných místech – v příkopech, v potoku, v trnitém křoví… Asi po dvou hodinách se obě skupiny setkávají na vrcholu Čupku, kde proběhne krátký odpočinek a každý dostává „vrcholovku“ v podobě lízátka. 🙂 Pak už se společně vydáváme asfaltkou dolů do dědiny. U vodárny čekáme na Easyho s wagnem, který odváží pět plných pytlů, a my finišujeme po lehku.

U hasičárny se někteří loučí a zbytek jde ještě do klubovny na vynikající zelňačku, kterou pro brigádníky navařila paní Konvičková. Hodnotíme akci jako velmi vydařenou a těšíme se na další podobnou příležitost, při které spojíme záslužnou činnost + fyzickou přípravu na soutěž + potřebný „teambuilding“… 🙂

Fotogalerie: ZDE

Odkaz na náš projekt na webu 72 hodin: ZDE

Ještě jednou VŠEM brigádníkům DĚKUJI za účast!

Pro sdh-metylovice.info Denisa Izvorská

Jedna odpověď na „10.10. Uklidíme Čupek (72 hodin)“

Komentáře nejsou povoleny.