Vaříme s SDH Metylovice – díl 85. (Pavel Kahánek)

27 Říj

Z nedalekých Vlčovic dnes máme kuchaře. Sportovec tělem i duší, košař s věčně dobrou náladou, krasavec Pavel Kahánek si pro čtenáře našeho webu připravil hned DVA recepty.

CIBULAČKA

Suroviny:
3-4 větší cibule
2 lžíce oleje
lžíce hladké mouky
1,5 litru kuřecího vývaru (může být i hovězí)
sůl
pepř
toustový chleba

Postup:
Cibuli oloupeme a nakrajeme na kolečka, vložíme do hrnce a na oleji ji pomalu orestujeme do růžova. Poté přidáme hladkou mouku, promícháme, přidáme pepř (ideální čerstvě namletý) podle chuti a zalejeme vývarem. Necháme 15 minut provařit a podle chuti osolíme. Na pánvičce osmahneme toustový chleba do křupava. Těsně před konzumací do talíře s polévkou nastrouháme sýr a podáváme s opečeným toustovým chlebem.

TĚSTOVINY FARFALLE

Suroviny:
kuřecí prso
těstoviny farfalle (můžou být jakékoliv těstoviny)
4 plátky anglické slaniny
4 sušená rajčata
2 žampiony
4 lístky čerstvé bazalky
kousek másla
italské bylinky
200 ml smetany
parmasan

Postup:
Nejprve si dáme vařit těstoviny. Mezitím si nakrajeme anglickou slaninu, kuřecí prso, sušená rajčata na kostičky a žampiony na plátky. Kuřecí maso ochutíme sušenými italskými bylinkami. V pánvi necháme osmahnout anglickou, poté přidáme kuřecí maso a necháme orestovat, aby se maso zatáhlo. Poté přidáme rajčata a žampiony a opět necháme orestovat a přidáme kousek másla pro zjemnění chuti. Necháme ještě chvíli orestovat a zalijeme smetanou a necháme provařit. Uvařené těstoviny scedíme a přidáme do pánve, promícháme a necháme chviličku provařit, aby se spojily chutě. Nakonec přidáme trošku nastrouhaného parmasanu, promícháme a můžeme dávat na talíř. Před servírováním na stůl ještě posypeme parmasanem a nakrájenou čerstvou bazalkou.

Bon apetit.

Jaké je Tvé nejoblíbenější jídlo a pití?
Oblíbených jídel mám spoustu. 🙂 Ale asi vyhraje čočka na kyselo, knedlo-vepřo-zelo, ovšem knedlík musí být bramborový a zelí červené a v neposlední řadě zeleninové saláty. Na pití většinou obyčejná voda a cola s rumíkem.

Co absolutně nemusíš, co nesníš?
Absolutně nemusím vnitřnosti a uleželé sýry.

Na které soutěži se Ti líbí nejvíce?
Líbí se mi všude kde jsme byli, ale absolutní favorit je soutěž v Oprechticích.

Sleduješ náš hasičský web?
Ano, sleduju a od jisté doby velice pravidelně. 🙂

Jak se Ti líbí v Metylovicích?
Je tu super parta lidí, takže ano, líbí se mi tady. A hlavně jsem tu našel super parťáka, se kterým jsem si padnul do noty.

Věřil jsi tomu, že se na „stará kolena“ 🙂 chytneš v ÁČKU Metylovic?
To určitě ne. Neměl jsem ani ambice běhat za někoho jiného než za Vlčovice, ale když mi Radim Tomášek zavolal, jestli bych nezaběhl za Metylovice, tak jsem souhlasil. Akorát jsem netušil, že se to moje „angažmá“ protáhne do konce sezony, původně jsem myslel, že půjde o záskok na jednu dvě soutěže. Každopádně jsem rád, že jsem dostal důvěru a doufám, že jsem ji nezklamal. 🙂

Jak obtížné je skládat dva veteránské týmy Vlčovic?
Někdy je to docela obtížné. Jelikož máme mezi sebou i pár „mladých“ snažím se, aby si zaběhli všichni a z tohoto důvodu je snaha podle zájmu poskládat dvě družstva. Proto často obrážíme Valašsko, kde můžou za veterány běhat i mladší 35 let. Příští rok nám „dorostou“ další dva, takže se třeba poštěstí a některé soutěži v rámci MSL uvidíme dva týmy veteránů z Vlčovic.

Jaká je tvá oblíbená restaurace?
Často naštěvuji vlčovskou restauraci TEMPO, ale nejraději asi sedávám v chatě na Velkém Javorníku.

Je pravda, že láska prochází žaludkem?
To absolutně netuším. Nicméně se mi na tuto otázku strašně líbila odpověď Radka Zátopka. S tou bych souhlasil.

Jaké nové jídlo a taktéž pití bys na soutěžích uvítal?
Žádné mě nenapadá. Na každé soutěži si podle mě vybere každý co mu chutná.

Proč nepiješ pivo?
Asi protože mi nevoní a nechutná.