Taktické cvičení Frýdlantského okrsku

14 Bře

Nová Ves, 12.3.2016 – Za chladného sychravého počasí se uplynulou sobotu na Nové Vsi uskutečnilo taktické cvičení jednotek sborů Frýdlantského okrsku.

Této akce se zúčastnilo 8 jednotek – Nová Ves (Ford Transit), Frýdlant n.O. (Tatra 815), Lubno (Ford Transit), Metylovice (MAN), Pstruží (Tatra 148, Mercedes-Benz Sprinter), Baška (Karosa Liaz, Mercedes-Benz Sprinter), Janovice (Karosa Liaz) a Malenovice (Mercedes-Benz Sprinter). Velitel JSDH Nová Ves Radek Kubala ve spolupráci s okrskovým velitelem Liborem Žákem připravil podrobný plán cvičení, jehož účelem byl nácvik činností při požáru objektu dílen u Základní školy na Nové Vsi spojených s dálkovou dopravou vody a kyvadlovou dopravou vody cisternami.
Krátce po půl desáté dopoledne byl jednotkám z krajského operačního a informačního střediska v Ostravě  vyhlášen poplach pomocí SMS zpráv. Jednotky z Frýdlantu a Nové Vsi po příjezdu na místo události provedly průzkum a začaly se zásahem. K nim se poté přidala jednotka z Metylovic. Jednotky Lubna a Malenovic zajišťovaly dálkovou dopravu vody pomocí hadic a strojů PS12 z nedaleké říčky Satina, jednotky Pstruží, Bašky a Janovic prováděly dálkovou dopravu vody cisternami ze zhruba kilometr vzdáleného místa na břehu řeky Ostravice.
Po lokalizaci a likvidaci „požáru“ došlo k vyhodnocení cvičení a návratu na základny.