Zakončení Moravskoslezské ligy 2016

7 Lis

5.11.2016, Dolní Benešov – Slavnostní zakončení Moravskoslezské ligy v požárním útoku letos pořádali hasiči Děhylova v Dolním Benešově.

Sál benešovského kulturního domu přivítal zhruba 270 hostů a zástupců 37 družstev. Nejprve své ceny převzali veteráni, po nich ženy, muži a na závěr byla vyhodnocena anketa All Stars MSL 2016. Video týkající se předávání cen metylovským družstvům a našim zástupcům v All Stars najdete ZDE. Moravskoslezskou ligu čeká již v brzké době její valná hromada, která se uskuteční ve středu 7. prosince v 18:00 v Oprechticích.

Publikaci shrnující výsledky celého ročníku Moravskoslezské ligy a příslušné statistiky, kterou jednotlivá družstva obdržela na slavnostním zakončení, najdete ZDE.

Výsledky All Stars MSL 2016 najdete ZDE.

Klipy našich družstev připravil Radim Tomášek, najdete je zde:
Muži
Ženy
Nad 35 let

Zatím zveřejněné klipy dalších družstev:
Bartovice, muži
Bartovice, ženy
Děhylov, muži
Dolní Lhota, muži
Hukovice, muži
Košatka, muži
Kozmice, muži
Kozmice, ženy
Lubno, muži
Oprechtice, muži
Oprechtice, nad 35 let
Oprechtice, ženy
Petřvaldík, muži
Podvysoká, muži
Prchalov, nad 35 let
Stará Ves, muži
Stará Ves, nad 35 let
Stará Ves, ženy
Svinov, muži + ženy
Svinov, nad 35 let
Tošovice, muži
Větřkovice, muži
Vlčovice, nad 35 let
Vrbice, muži A
Vrbice, muži B
Vrbice, nad 35 let

Rozhovor s Radimem Kolkem, rozdělovačem mužů Staré Vsi:
– Oproti loňsku se změnil jen nalívač a částečně béčkař, byť Lukáš Machanec je i v loňské sestavě. Co se tedy změnilo, že nastal takový výsledkový posun z osmé příčky na bednu?
Už vloni bylo výraznou změnou, že nám pomohl Honza Záruba. K tomu úprava stroje Jirkou Válkem a pomohl nám drobnostmi i Jiří Onderka. Ale jiný zásadní zlom bych neviděl.
– Myslíš, že se máte ještě kam posunout a věříš, že příští rok potvrdíte, že to letos nebyla náhoda?
Nevím, jak to příští rok dopadne, protože můj bratr (Tomáš Kolek, pravý proud) letošní sezónou končí. Příští rok, jestli to vyjde, budeme mít nového proudaře. Pokud ne, tak se asi trochu propadneme, ale uvidíme, co bude.
– Letos jste ligu vedli od Oprechtic až po Prchalov a pak ještě po domácí soutěži a Mošnově. Zároveň jste v MSL prvním mužským týmem, který o první místo přišel na závěrečném kole. Jak dlouho ve vás byl pocit, že jste mohli mít zlaté medaile a nemáte? Respektive za jak dlouho převážilo to, že jste jako starovesští muži získali poprvé bednu?
Jsme úplně šťastní za to, že jsme druzí. Samozřejmě první místo je první místo, ale Petřvaldík si to zasloužil, zajížděl skvělé časy. Oba týmy taky párkrát chybovaly.
– Letos vaše mužské áčko absolvovalo 24 soutěží a vyhrálo v Kozmicích, Brušperku a vaši okrskovou soutěž v Košatce. Svými starty jste docela šetřili. Bylo to tím, že jste se soustředili výhradně na Moravskoslezskou ligu, nebo byl problém na víc soutěží složit sestavu.
Je nás docela dost, ale trochu problém je s časem. Bratr dojíždí do práce a ve Staré Vsi je jen na víkendy. Měli jsme tréninky v pátek. Ale na druhou stranu, nemuseli jsme se zabývat dalšími soutěžemi a síly jsme šetřili výhradně na ligu, plus pár soutěží okolo, které jsme chtěli zaběhnout a stíhali jsme je.
– Jak trénujete? Jaká je příprava v zimním období a jak v průběhu sezóny? Jak se dohromady slaďují tréninky všech čtyř vašich týmů?
Já se účastním všech tréninků – holek, kluků z béčka i nás, jsem tam permanentně. Zimní příprava je individuální, protože to nikomu časově nevyhovuje, abychom trénovali spolu. Letos v létě jsme měli poprvé tréninky jednou týdně, jak jsem už říkal v pátek. Holky trénují podle toho, jaký termín si domluví.
– Posun je vidět i u vašeho mužského béčka. Vypadá to, že by se mohli a měli i tihle mladí už zapojovat do mužského áčka?
Už jsme to vloni zkoušeli a bylo to docela úspěšné na koši a na savicích. Letos jsme chtěli po mém úrazu zapojit i rozdělovače a ne že by to nezvládl, ale byl příliš nervózní na to, aby to dal.
– V sestavě ze sezóny 2008 jsem tě našel na pravém proudu. Co vás vedlo k tomu, že jste přehodili a šel jsi na rozdělovač?
Já jsem běhal pravý proud skutečně do roku 2008, protože nikdo jiný nebyl. Já jsem dva roky před tím říkal, že už to nedávám a jsem na svém limitu. Tak šel na proud Adam (Kolek) a já se posunul dozadu.
– Pokud se nepletu, ve Staré Vsi nemáte přímo dětská družstva. Nemá někdo u vás tyhle ambice?
Měli jsme to v plánu, ale u nás ve Staré Vsi je velká konkurence jiných sportovních aktivit a nedokážeme tolik zaujmout mládež, aby se dal sestavit nějaký žákovský tým. Podařilo se ale složit mužské béčko, které je zhruba z pěti lidí stabilní, letos se občas doplňovali o bráchu nebo Tomáše Šuláka.
– Muži Staré Vsi naposled vyhráli domácí denní soutěž v roce 1987, Kotel v roce 2003. Letos vám chybělo na denní soutěži 5 setin. Je tohle cíl, který by sis chtěl v následujících sezónách splnit?
Tohle je rozhodně jedna z největších výzev, abychom příští rok vyhráli svou denní soutěž i noční Kotel. Máme to teď pěkně rozjeté, ale uvidíme, jak vše dopadne. Bylo by to ale fajn. Domácí soutěž je na to, aby se vyhrávala.

Pro sdh-metylovice info Michal Bílek.

2 odpovědi na “Zakončení Moravskoslezské ligy 2016

Komentáře nejsou povoleny.