9. 9. Pstruží

10 Zář

Pstruží, 9.9.2017 – Asi těžko bych v paměti a archivu hledal, jestli jsme někdy v minulosti absolvovali čtyři soutěže v požárním útoku během jednoho dne. A takový plán jsme si dali na uplynulou sobotu 9. září.

První položkou v itineráři byl 39. ročník soutěže O putovní pohár starosty obce Pstruží v kategorii nad 40 let. Veteránská kategorie bývá obvykle nad 35, takže proto i náš tým musel doznat drobných změn. Věkový limit nesplňují Easy a Radim, ale nahradili je Pavel a Martin Kahánkovi. V posledních letech se počet zúčastněných družstev ustálil na pěti, tentokrát jen chybějící Malenovice nahradily poprvé domácí ženy. Trať je specifická dvěma rozdělovači a čtyřmi proudy po jedné hadici C. Družstvo tvoří osm závodníků.
Vzhledem k tomu, že nás minutovník nutil zhruba v 9:45 vyrazit do Jistebníku, startovalo naše družstvo hned jako druhé po domácích mužích. Také Nová Ves spěchala na kolo MSL mladých hasičů do Bruzovic, takže se nerealizovala možnost dvoukolové soutěže. Domácí předvedli svůj standard 21,614 s, byť v minulosti již pokořili devatenáctivteřinovou hranici.
Druzí jdou tedy na start naši čtyřicátníci. V pátek absolvovali dva tréninkové pokusy především kvůli tomu, aby si po roce oživili rozložení hadic na základně. Náš traťový rekord (15,155 s) tentokrát není ohrožen, ale všechny čtyři terče jsou dole za 17,237 s.
Nová Ves se oproti loňsku o vteřinu zlepšuje na 20,704 s. Ostravice časem 25,487 s obhajuje čtvrté místo. Posledním družstvem na startu byly domácí pstružovské ženy, které na prvním rozdělovači doplnila naše Gabka Ryšková. I přes zhasínající stroj je poslední vodou útok dokončen za 33,462.
Škoda jen, že na Pstruží opět nedorazilo víc družstev. Kategorie nad 40 let je přece jen určena pro o něco starší závodníky než na běžných veteránských soutěžích. Ti by se nemuseli jen doma scházet na pivo a vzpomínat, jak se soutěže běhaly kdysi, ale mohli by se se svými vrstevníky sejít na této netradiční soutěži.

Videa najdete zde:
Metylovice
Nová Ves
Ostravice
Pstruží
Pstruží, ženy

Celkové pořadí, kategorie MUŽI NAD 40 LET:
pořadí – družstvo – výsledný čas

1. Metylovice – 17,237
2. Nová Ves – 19,661
3. Pstruží – 21,614
4. Ostravice – 25,487

Celkové pořadí, kategorie ŽENY NAD 40 LET:
pořadí – družstvo – výsledný čas

1. Pstruží – 33,462

Soupiska:
post – nad 35 let

koš – Pavel Koval
savice – Vladimír Bílek
stroj – Aleš Velička
1. levý proud + béčko – Jiří Ryška
1. rozdělovač – Luděk Juřica
1. pravý proud – Pavel Šigut
2. rozdělovač + 2. levý proud – Martin Kahánek
2. pravý proud – Pavel Kahánek

Pro sdh-metylovice.info Michal Bílek.