Bouře Sabine

14 Úno

Čtyři výjezdy v souvislosti s bouří Sabine…

10.2., 10:34 – Metylovice, silnice I/56 – dopravní nehoda (strom spadl na vozidlo) – vyjeli 4 členové – Po příjezdu na místo události byl proveden průzkum, nezjištěno žádné zranění osob. Strom zasahují do komunikace odstraněn pomocí motorové pily, komunikace zametena a uklizena. Po dobu úklidu řízení provozu na komunikaci. Policie ČR na místě. Poté návrat jednotky na základnu.

10.2., 16:59 – Metylovice č.p. 118 – technická pomoc (nalomený strom) – vyjelo 5 členů – Po příjezdu jednotka provedla průzkum. Zjištěna prasklina na kmenu stromu. Po dohodě s vlastníkem stromu (obec Metylovice) o likvidaci specializovanou firmou, byl zajištěn bezpečný prostor pomocí pásky. Obyvatelé sousedního domu byli poučení o pohybu v nebezpečném prostoru. Poté se jednotka vrátila na základnu.

11.2., 5:44 – Metylovice, silnice I/56 – technická pomoc (strom na komunikaci) – vyjelo 5 členů – Po příjezdu na místo události již zasahovala jednotka HZS, naše jednotka pomáhala s odklízením stromu a větví mimo komunikaci. Poté se jednotka vrátila na základnu.

11.2., 8:39 – Metylovice č.p. 131 – technická pomoc (strom na komunikaci) – vyjelo 5 členů – Po příjezdu na Metylovice 131 bylo zjištěno, že se nejedná o správné místo. Po poradě s operačním střediskem jsme projeli Cestu na Metylovskou hůrku (Čupek), kde jsme nalezli nakloněný strom nad cestou. Strom jsme odstranili a po projetí celé cesty jsem se vrátili na základnu.

FOTO

Trvalá záložka naší výjezdové jednotky.