Výjezdy k přívalovým dešťům

23 Čvc

11.6., 15:46 – Metylovice č.p. 30 – technická pomoc (monitoring toku) – vyjeli 4 členové – Po příjezdu na místo proveden průzkum. Zjištěno vylití vodního toku mimo koryto a zatopení několika sklepů. Čerpání kalovým čerpadlem provedeno ve sklepě jednoho domu. Po odčerpání vody a cestou zpět na základnu provedena kontrola komunikací a vodních toků v celé obci. Provedeno pročištění propustku na vodu a očištění komunikace od nánosu nečistot. Poté se jednotka vrátila na základnu.

20.7., 17:23 – Pržno č.p. 239 – technická pomoc (čerpání vody) – vyjelo 6 členů – Po příjezdu na místo zásahu jednotka zjistila, že se jedná o zatopenou výtahovou šachtu v jedné z budov ústavu sociální péče. Provedli jsem vyčerpání vody pomocí kalového čerpadla připojeného k elektrocentrále CAS. Poté jednotka odjela k další události.

20.7., 18:13 – Baška č.p. 95 – technická pomoc (zatopená zahrada) – vyjelo 6 členů – Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že voda ze zahrady již opadla a zatopení sklepa nehrozí. Jednotka provedla odkopání kanálku k odvodnění přilehlé komunikace na které se nacházela voda.

Fotogalerie najdete ZDE a ZDE.
Podrobný přehled činnosti výjezdové jednotky najdete ZDE.