Zakončení Moravskoslezské ligy 2021

8 Lis

6.11.2021, Stará Bělá – Slavnostní zakončení 19. ročníku Moravskoslezské ligy v pořárním útoku spořádali proskovičtí hasiči v Katolickém lidovém domě ve Staré Bělé.

Moderátory večera byli Radim Kotala a Jan Malý. Naši veteráni si převzali již sedmé medaile, tentokrát bronzové. Stříbrní byli veteráni Mošnova a šesté zlato získali svinovští veteráni.
V mužské kategorii bylo pořadí stejné jako vloni – bronz opět (a počtvrté) pro Jistebník, stříbro pro Prchalov B a jedenáctý titul pro Prchalov A. celkově mají prchalovské mužské týmy medailovou bilanci 12-2-5. Naši muži po šesti letech zavítali do TOP10 a skončili 8. Posun o 13 příček z nás činí nekorunované skokany roku. Větší zlepšení, o 14 příček, se už povedlo jen Jistebníku v roce 2017 (18-4), Košatce v roce 2010 (22-8) a proskovickému áčku v roce 2007 (26-12). Pavel Šigut v All Stars obsadil 4. místo mezi béčkaři.
Ale námi nejsledovanější byla bezpochyny ženská kategorie. Naše ženy si totiž po stříbru z let 2004 a 2018, bronzu 2019, konečně došly pro premiérový titul. Stříbro bral Svinov a bronz Tísek.
V anketách All Stars jsme si letos odnesli 18 ocenění! Třetí místa si odnesli Radomír Rusina (veteráni – stroj), Michal Bílek (veteráni – béčka) a Luděk Juřica (veteráni – rozdělovač). Druhá místa vybojovali Jan Izvorský (veteráni – savice), Petr Ječmen (veteráni – levý proud), Radim Tomášek (veteráni – pravý proud), Martina Krejčí (ženy – béčka) a Veronika Krpcová (ženy – levý proud). Vítězství si připsali Pavel Kahánek (veteráni – koš), Markéta Bílková (ženy – koš), Kateřina Michalíková (ženy – savice), Denisa Ryšková (ženy – stroj), Denisa Izvorská (ženy – rozdělovač), Adéla Štandlová (ženy – pravý proud, hasička, miss) a ženské družstvo v kategoriích nejsympatičtější ženský tým a překvapení.
Podobný kousek jako letos Adél, tzn. tři vítězství v All Stars v jedné sezóně, se v minulosti povedl v roce 2006 Tomáši Pěluchovi (PP, hasič, sympaťák), 2008 Tereze Gáborové (B, hasička, miss), 2014 Veronice Krpcové (PP, hasička, miss), 2018 Lukáši Frýdlovi (LP, hasič, sympaťák) a v roce 2019 Petře Skýpalové (LP, hasička, miss).

Publikaci shrnující výsledky celého ročníku Moravskoslezské ligy a příslušné statistiky, kterou jednotlivá družstva obdržela na slavnostním zakončení, najdete ZDE.

Výsledky All Stars MSL 2021 najdete ZDE.

Fotogalerii Lukáše Janečky najdete ZDE. Fotokoutek ZDE.

Klipy našich družstev najdete je zde:
Muži
Ženy
Nad 35 let

Videa dalších družstev budeme postupně doplňovat:
Znělka MSL 2021
Crazy Clip MSL 2021
Brušperk, ženy
Děhylov, muži
Děrné, muži
Dolní Líštná, muži
Košatka, muži
Kozlovice, muži
Lubno, muži
Mošnov, muži
Mošnov, veteráni
Oprechtice, muži
Oprechtice, nad 35 let
Prchalov, muži A
Prchalov, muži B
Ratiboř, muži
Skalice, ženy
Stará Ves, ženy
Svinov, muži
Svinov, veteráni
Svinov, ženy
Větřkovice, muži
Vrbice, muži B
Vrbice, ženy

Během sobotního večera jsme také uskutečnili dva rozhovory, které publikujeme samostatně již brzy.

Pro sdh-metylovice info Michal Bílek.