24.9. TFA Bobrovníky

26 Zář

Bobrovníky, 24.9.2016 – Z veleúspěšné Ostravice jsme se s Easym a dcerkami vydali na „výlet“ do Bobrovníků, abych tam pokud možno navázala na dopolední úspěchy v jejich soutěži TFA.

Nikoho jiného od nás se mi na tento závod nepodařilo zlanařit, což je škoda, protože třeba Rudovi, Martinovi nebo i Honzovi by tato trať sedla jak prdel na hrnec. 🙂 Posloupnost, rozmanitost a rozložení disciplín namíchaly totiž docela výživný koktejl, který však ne všem chutnal.

Jelikož jsme docela spěchali na oslavu padesátin Easyho strejdy, vyjednala jsem si už předem nízké startovní číslo, což v praxi znamenalo, že jsem šla hned po domácím Jakubu Kamenárovi. Nebyl moc čas na rozcvičku, tak aspoň pár poskoků, pusu Easymu a Stellči (Emmča spí v autě) a jdu na to. Zapojím béčko na stroj (třepavka jak cyp! :)), roztáhnu dvě hadice, položím proudnici za čáru a přesouvám se k 70kg figuríně. Ženy tahají jen k prvnímu kuželu a zpět (chlapi to mají dvakrát delší), ale i tak cítím, jak mi tuhnou nohy. Potom přeběh (Easy mi před startem říkal, že musím mezi disciplínami sprintovat, ha ha ha!) k pneumatikám, opatrné proskákání, prolezení tunelem, obrátka a hurá na hammerbox. Dvacet nahoru, dvacet dolů (chlapi mají padesát a padesát, chudáci). Daří se mi držet dobré tempo celou dobu klepání, tohle byla asi moje nejsilnější chvilka. 🙂 Po obrátce následuje nejhorší disciplína – vylézt po žebříku na lešení, postavit se oběma nohama na druhé patro a slézt dolů. S mým respektem z výšek a žebříků jdu hooodně pomalu a opatrně. Třeba to ještě doženu! 🙂 Opět obrátka a překlápění pneumatiky dvakrát tam a dvakrát zpět. Je to mrcha těžká, ale za pomoci všech možných svalů a oporu o nohu ji překonávám. Po další obrátce obíhám dvoumetrovou bariéru (zaplať pánbůh, to by ještě chybělo :)) a přeskakuju asi metrovou překážku. Předposlední obrátka a disciplína, na kterou si docela věřím – motání céčka v ruce. Přeložím si ho, protože věřím, že tím ušetřím čas. Bohužel nijak neperlím, protože ruce už jsou lehce znaveny, a v nových rukavicích to trochu klouže, ale jakž takž ji smotám, položím na gumu a běžím do cíle. Easy mě hecuje, tak zkouším po poslední obrátce zrychlit téměř do sprintu. Vypínám časomíru a opírám se o časoměřičský stůl, dneska se mi kupodivu nechce svalit na žíněnku. Výsledný čas 5 minut 1 vteřina a nějaké drobné. Kurňa, to jsem mohla stlačit pod pět! 🙂

Jdu se hned převléct, Emma už je vzhůru, je protivná, tak mám o zábavu postaráno. Chvíli se díváme, využíváme lístky na pivo a klobásku, holky vyzkoušejí místní dětské hřiště a pak už je čas se sbírat. Ještě fandíme dvěma holkám, místní paní „Verča, která umí uvařit pivo a zabít prase“, si vede dobře, ale pneumatika už je nad její síly, tak bohužel vzdává. Hned po ní jde Silvie Stříbrná z Dolního Benešova, která budí respekt tričkem Železný Prajzák. Dle mého i Easyho hrubého odhadu jde podobně rychle jako já, ale hadici si před motáním nepřekládá a ztrácí tak drahocenné vteřiny. Nakonec je dokonce o více než minutu za mnou. Bohužel už musíme odjet, tak se výsledky dozvídáme až v neděli večer z mailu.

První překvapení: David Řehulka nevyhrál! Druhé překvapení: Já jsem vyhrála! 🙂

Těším se 8.10. do Závišic, kam jsem ale přihlásila i Adél, takže o případném dalším haluzáckém vítězství si můžu nechat zdát… 🙂

Celkové pořadí, kategorie MUŽI:
pořadí – závodník – družstvo – výsledný čas

1. David Pašek (Bohuslavice) – 5:23,55
2. Zdeněk Janoš (Hať) – 5:27,46
3. David Řehulka (HZS Ostrava-Přívoz) – 5:49,21
4. Jiří Brož (Darkovice) – 5:54,38
5. Ondřej Brat (Hrabová) – 6:01,06
6. Václav Koterec (Darkovice) – 6:04,24
7. Jan Koterec (Darkovice) – 6:19,51
8. Jakub Kamenár (Bobrovníky) – 6:30,15
9. Martin Doležálek (Hrabová) – 6:59,17
10. Tomáš Kryštof (Hošťálkovice) – 7:11,45
11. Vojtěch Volný (Dolní Benešov) – 7:18,52
12. Jakub Myslivec (Darkovice) – 7:56,42

Celkové pořadí, kategorie MUŽI NAD 35 LET:
pořadí – závodník – družstvo – výsledný čas

1. Miroslav Hanel (Darkovice) – 5:16,03
2. Tomáš Goldenstein (Bobrovníky) – 5:50,22
3. Miroslav Balada (Bobrovníky) – 6:04,03
4. David Krátký (Hrabová) – 7:10,32

Celkové pořadí, kategorie ŽENY:
pořadí – závodník – družstvo – výsledný čas

1. Denisa Izvorská (Metylovice) – 5:02,35
2. Jana Malurková (Bobrovníky) – 5:46,48
3. Silvie Stříbná (Dolní Benešov) – 6:06,34
4. Dana Baladová (Bobrovníky) – 8:00,54
5. Veronika Guřanová (Bobrovníky) – N

Pro sdh-metylovice.info Denisa Izvorská.