Zakončení Moravskoslezské ligy 2018

20 Lis

17.11.2018, Ludgeřovice – Po Nové Vsi, Jistebníku, Frýdlantu n.O. (SDH Lubno), Staré Vsi, Pustkovci (SDH Svinov), Větřkovicích, Bohumíně (SDH Vrbice), Karviné (SDH Marklovice) a Dolním Benešově (SDH Děhylov) se šestnácté zakončení Moravskoslezské ligy konalo uplynulou sobotu v Ludgeřovicích pod pořadatelstvím SDH Markvartovice.

Zatím jsem absolvoval všechna ligová zakončení a opět jsem se na něj těšil. Nejen proto, že jsme si po čtrnácti letech šli opět pro dvě sady stříbrných medailí. Všech devět týmů na již na bedně v minulosti stálo (Vrbice B jen nahradila své áčko) – muži Stachovic, ženy Kozmic, veteráni a ženy Svinova, veteráni Staré Vsi opět po roce, naše ženy po 14 letech.
Večerem moderátorsky prováděli Vít Jakubík s Jiřím Hanslikem a musím říct, že předvedli nad očekávání dobrý standard.
V anketách All Stars uspěl Lukáš Frýdl hned ve třech kategoriích a se 14 tituly se tak stal neúspěšnějším účastníkem Moravskoslezské ligy (celkově získal 19 ocenění v kategoriích levý proudař, pravý proudař, hasič a sympaťák). Čtrnáctou trofej získala staroveská Markéta Janošková (v kategoriích rozdělovačka, košařka, hasička a miss). Po jedenácté si šli pro ocenění Soutěž roku pořadatelé z Oprechtic. Letošní úspěchy metylovských veteránů a žen se promítly také v šestnácti oceněních pro náš sbor.
Markvartovické zakončení MSL 2018 bylo rozhodně povedené.

Publikaci shrnující výsledky celého ročníku Moravskoslezské ligy a příslušné statistiky, kterou jednotlivá družstva obdržela na slavnostním zakončení, najdete ZDE.

Výsledky All Stars MSL 2018 najdete ZDE.

Fotogalerie najdete ZDE a ZDE.

Klipy našich družstev připravili Radim Tomášek a Jiří Židek, najdete je zde:
Muži
Ženy
Nad 35 let

Videa dalších družstev budeme postupně doplňovat. Odkazy můžete dávat do komentářů:
Úvodní znělka
Crazy clip
Bartovice, muži
Košatka, muži
Kozmice, ženy
Lubno, muži
Oprechtice, muži
Oprechtice, nad 35 let
Oprechtice, ženy
Petřvaldík, muži
Prchalov, muži A
Prchalov, muži B
Pustkovec, muži
Stachovice, muži
Stará Ves, nad 35 let
Stará Ves, ženy
Svinov, nad 35 let
Svinov, ženy
Trojanovice, muži

Během sobotního večera jsme také uskutečnili první ze tří nadcházejících rozhovorů – s Romanem Konečným z Jistebníku, který publikujeme již zítra.

Pro sdh-metylovice info Michal Bílek.