8. 5. Okrsková soutěž

10 Kvě

Pržno, 8.5.2022 – Po třech letech se opět uskutečnila soutěž Frýdlantského okrsku.

Tradiční termín 8. květen se nám letos lehce zkomplikoval plesem, který jsme pořádali předcházejícího večera. Již po třiadvacáté se okrsková soutěž konala na fotbalovém hřišti na Pržně a tradičně se na organizaci podílejí všechny sbory okrsku. Jenže už tahle pořadatelská spolupráce letos trochu drhla. K tomu se přidal značně problematický terén, takže pro všechna družstva byly podmínky značně obtížné a zhoršovaly se s přibývající vodou kolem kádě. Ještě před pár lety jsme při útoku používali široké hadice a mužská kategorie byla na 3B. Tohle se postupně rozvolňovalo, až jsme došli ke sportovním hasicím a letos i tratí na 2B pro obě kategorie. Pravidla tak vycházela z Beskydské a Moravskoslezské ligy.
Jako první se na start postavili muži Lubna. Pro béčkaře Dominika Lupíka to byla premiéra na pravém proudu, nicméně 15,905 není vůbec špatných. Malenovický pokus zbrzdil pád košaře a výsledkem bylo 19,318 s.
Startovní číslo 3 měli naši muži. Únava z plesu byla cítit, ale bylo potřeba jít trochu opatrněji. Bohužel Tomáš dal start tradičně naplno a Pája mu nestihl zapojit koncovku. Zapisujeme si tedy neplatný pokus a naše desetileté čekání na okrskový triumf se minimálně o rok protáhne.
Následovaly dva velmi podobné útoky Janovic a Hodoňovic dokončené okolo 30 vteřin, ale z důvodu nesešroubování savic neplatné. Posledním mužským týmem soutěže byla Nová Ves. Jakýkoli platný pokus by stačil na bednu, jenže start vypadal, jako bychom byli na suchém asfaltu. Následoval pád košaře a útok se nedokončoval.
Startovní číslo 7 měly naše ženy. Na okrsek jely bez jediného tréninku, zatím i bez obvyklých proudařek, takže po bezmála pěti letech se na levém proudu objevila Bára Šigutová a úplně první start na pravém proudu si připsala Eliška Rybková. Útok to byl docela taktický a byť Eliška s nulovými zkušenostmi dobře nezaklekla, časomíra se zastavila na hodnotě 24,939 s.
Jediné soupeřky ze Pstruží chybovaly na koši a poté měly problémy i se strojem a dokončily v čase 37,140 s. Naše ženy tak vítězí na okrsku pošesté v řadě.
Zatím to vypadá, že vzhledem k absenci tréninků naše další soutěží bude až první kolo Moravskoslezské ligy 28. května v Malenovicích.

Videa:
Metylovice, muži
Metylovice, ženy

Hodoňovice, muži
Janovice, muži
Lubno, muži
Malenovice, muži
Nová Ves, muži
Pstruží, ženy

Celkové pořadí, kategorie MUŽI:
pořadí – družstvo – levý terč – pravý terč – výsledný čas

1. Lubno – 14,879 – 15,905 – 15,905
2. Malenovice – 18,827 – 19,318 – 19,318
3. Hodoňovice – 29,322 – 29,478 – neplatný pokus
4. Janovice – 30,801 – 29,939 – neplatný pokus
5. Metylovice – N – N – neplatný pokus
6. Nová Ves – N – N – neplatný pokus

Celkové pořadí, kategorie ŽENY:
pořadí – družstvo – levý terč – pravý terč – výsledný čas

1. Metylovice – 19,755 – 24,939 – 24,939
2. Pstruží – 36,112 – 37,140 – 37,140

Soupiska:
post – muži – ženy

koš – Aleš Vyvial – Markéta Bílková
savice – Jan Izvorský – Kateřina Michalíková
stroj – Jan Šigut – Jana Kolibová
béčka – Pavel Šigut – Kristýna Ryšková
rozdělovač – Radim Tomášek – Denisa Izvorská
levý proud – Tomáš Kaňok – Barbora Šigutová
pravý proud – Martin Staněk – Eliška Rybková

Pro sdh-metylovice.info Michal Bílek.

Napsat komentář