1.7. Janovice

9 Čvc

První červencový den čekala naše mladé hasiče na delší dobu poslední soutěž, hostitelem byly ne příliš vzdálené Janovice. Něco po deváté hodině ranní klání odstartovala mini soutěž mini žáků, což jsou děti, které ještě nedorostly do školního věku. Na tyto maličké hasiče je radost se dívat, jak se všichni snaží o 107, aby se před všemi diváky pořádně předvedli. Na co – nebo spíš na koho – však tito začínající závodníci v Janovicích doplatili, to byli jejich nedočkaví strojníci, kteří jakoby neviděli, že se prcci vpředu s těžkými hadicemi trápí a pustili jim do nich vodu, aniž by proudaři byli na místě. Tak se stalo, že malým Lubenským tahala vedoucí rozdělovač a Kunčicím jejich „šéfka“ dokonce sestříkla jeden terč. Tímto nechci tuto pomoc nijak zneuctít, nenechají přece ty děcka zmrzačit, ale rozhodně by bylo víc fér, kdyby se strojníci „nezbláznili“ a pustili vodu do hadic až když by byli všichni na místě a zakleklí. Mini kategorii tak vyhrály Kunčice p. O. s časem 35,8 s, druhé skončily Janovice s 47,4 s a třetí za čas 58,3 s Lubno.
Pak už jeli mladší žáci, do jejichž kategorie se přihlásilo 8 družstev. První startovali domácí a předvedli útok s výsledným časem 25,1 s. Jako druzí jsme se na základnu začali připravovat my a chtěli jsme čas Janovic rozhodně překonat. To se však nepovedlo, protože Venďa po zapnutí spojů a vyběhnutí ze základny zakopla, spadla a hadice se jí zamotaly kolem nohou, čímž jí chvíli trvalo, než se zvedla a pokračovala. Navíc následný prostřik na jednom proudu znamenal čas 31,3 s a poslední 8. místo v konečném pořadí. Hned po nás startovalo Lubno a předvedly pěkných 18,0 s. Osmnáctku pak zopakoval i Frýdlant n. O. a Lučina, ale lubenský čas překonaly až Kunčice p. O., které zaběhly dokonce 15,5 s, což znamenalo bezpečné vítězství. Poslední startující Oprechtice si svým časem 17,3 s zajistily druhou pozici.
Kategorii starších čítající 11 družstev odstartovali opět domácí. S časem podobným výkonu jejich mladších žáků však nemohli pomýšlet na přední pozice. Druzí jsme jeli „pro změnu“ my, kdy na rozdělovači debutoval Pavel Spusta (Bára kvůli svému věku končí v žácích a je třeba pomalu hledat náhradu) a s naším standardním časem 18,2 s jsme taky žádné zázraky nečekali. Jelikož jsme spěchali kvůli odpolednímu dílu MSL ve Svinově, počkali jsme, co předvede páté startující Lubno a odfrčeli domů. Lubno předvedlo první hodně povedený útok a čas 13,2 s předpovídal místo na bedně. Na vrchol to však nestačilo, ten patřil (jak jsme se pak dozvěděli pomocí moderní techniky zvané mobilní telefon ve Svinově) Oprechticím a jejich dosaženému času 12,9 s. Zbývající místo na bedně si za 14,3 s zajistily Kunčice p. O. Naše konečné 4. místo za takovými týmy a výkony je překvapivé, ale potěšující.

Výsledky:

Mini:

1. Kunčice p. O. – 35,8
2. Janovice – 47,4
3. Lubno – 58,3

Mladší:

1. Kunčice p. O. – 15,5
2. Oprechtice – 17,3
3. Lubno – 18,0
4. Frýdlant n. O. – 18,3
5. Lučina – 18,8
6. Krmelín – 21,2
7. Janovice – 25,1
8. Metylovice – 31,3

Starší:

1. Oprechtice – 12,9
2. Lubno – 13,2
3. Kunčice p. O. – 14,3
4. Metylovice – 18,2
5. Lučina – 18,8
6. Nová Ves – 23,1
7. Krmelín – 24,1
8. Janovice – 25,4
9. Mohelnice – 26,5
10. Čeladná – 44,2
11. Hodoňovice – neplatný pokus

Sestavy:

Mladší:

koš – Tereza Drmelová, Daniela Kociánová
stroj – Silvestr Pavlásek
béčka – Adéla Karteczková
rozdělovač – Vendula Zajícová, Markéta Hájková
levý proud – Pavel Šigut
pravý proud – Jakub Konvička

Starší:

koš – Kristýna Ryšková
nálivka – Denisa Ryšková, Martina Uhrová
stroj – Naděžda Kopřivová
rozdělovač – Pavel Spusta
levý proud – Lenka Uhlářová
pravý proud – Eliška Uhrová

Pro www.sdh-metylovice.info Denisa Bílková.

Jedna odpověď na „1.7. Janovice“

  1. Klobouk dolů za to 4. místo starších, za tak extra výkony je to super. A ke kategorii MINI, opravdu není fér, když na proudu je vedoucí mládeže (a stejně prostříkala 🙂 ) a až za ní někde sedí 2 bobišci, kteří asi ani netušili, co se děje.

Komentáře nejsou povoleny.