15. 9. Oprechtice – mladí hasiči

20 Zář

Po náročném sobotním dopoledni a odpoledni jsme se v sedm večer vydali na ještě náročnější dětskou noční soutěž do Oprechtic. Kdo byl někdy s bandou cca. 15 děcek na noční soutěži, ví, proč používám úsloví „ještě náročnější“. 🙂

Klání odstartovalo úderem 20. hodiny mladší kategorií a jako první si základnu připravilo družstvo domácích, velký aspirant na vítězství. Zaváhání na koši však znamenalo čas 26,526 s a celkově 5. místo. Druhý jel Frýdlant n. O., neméně kvalitní družstvo. Opakovala se však stejná chyba jako u Oprechtic, ba dokonce ve větším rozsahu, což mělo za následek čas 36,420 s a 6. místo. Pak už jsme se chystali my. Terka byla pochopitelně lehce nervózní, ale vše klaplo na jedničku. Voda byla rychlá, sestřiky slušné, to vše vyneslo čas 18,850 s a průběžné vedení. To mohlo ohrozit po nás startující Lubno, ale jen o pověstný chlup jim to nevyšlo. Vyšlo to však Kunčicím p. O., které předvedly bezchybný útok a zaslouženě si za čas 16,254 s odvezly pohár za 1. místo. My jsme ale s 2. místem nadmíru spokojeni – vzhledem k tomu, že jsme navzdory původnímu plánu trénovali dvakrát. Za zmínku stojí ještě útok Lučiny, který byl parádně rozjetý, ovšem naději na dobrý výsledek zhatila „chcíplá“ mašina, kterou se už nepodařilo nastartovat. Inu – nejen lidský faktor může způsobit neúspěch.

Kategorii starších počali také domácí, kteří i přes problém na nálivce předvedli pěkných 15,460 s. Avšak nebyli s tímto časem spokojeni, což bylo vzhledem k nabité konkurenci pochopitelné. Malinko utěšit se mohli leda tradičním příslovím o tom, že doma se nevyhrává. Naši šli na start čtvrtí. Před soutěží jsme stáli před rozhodnutím, zda má běžet levý proud Ela nebo Libor, každý má svoje přednosti i slabší stránky. Rozsekla to samotná Ela, která post dobrovolně přenechala „kolegovi“. Mohli jsme se tak přímo během útoku přesvědčit o Liborových kladech i záporech. Docela brutálně zacvakal na základně, v době, kdy Lenka i Pavel už byli 5 metrů v trati, on teprve vybíhal. Zapnul však turbo rychlost, Lenku dohnal, a tak jsme se po hezkých sestřicích mohli radovat z času 17,958 s. Jak už jsem ale zmínila, konkurence byla obrovská a hlavně nesmlouvavá. Jelikož někteří naši mlaďošci skoro usínali ve stoje, odjeli jsme domů v době, kdy za sebou mělo útok 7 družstev a my byli průběžně na 4. místě. To nám ale bohužel dlouho nevydrželo. Holt musíme ještě hooodně trénovat, abychom se vyrovnali mančaftům jako je Paskov, Oprechtice, Kunčice p. O., Kelč atd. No ale hlavně že jsme zdraví a máme dobrou partu! 🙂 (což myslím zcela vážně…)

V této době už s děckama trénujeme na podzimní část hry Plamen – Závod požárnické všestrannosti, který skýtá lahůdky jako je střelba ze vzduchovky, základy první pomoci, šplh na laně, vázání uzlů atd. Tato soutěž se koná 20. října v Kozlovicích, předchází jí však „generálka“ 6. října ve Vratimově. 29. září bychom ještě rádi zavítali na klasickou pohárovku v Bartovicích, kde družstva startujou s jednotnou mašinou.