Budoucí redaktoři webu SDH Metylovice

22 Kvě

Včera jsme tak jako každou středu měli hasič s mlaďochama. Jelikož bylo hnusně (už mě to počasí pěkně štve, dávám mu den, maximálně dva! 🙂 ) a jelikož se nás sešlo poskrovnu, Easy vymyslel neobvyklou soutěž – O nového reportéra sdh-metylovice.info. Před děckama jsme ji samozřejmě takhle nenazvali, jinak bychom z nich nic nedostali. Měli totiž popsat nedělní Plamen, a ti, co tam nebyli, poslední soutěž, které se zúčastnili.

Jejich výtvory předkládám v neupraveném přepisu. Nuže – čtěte, srovnávejte a hodnoťte. Je lepší můj výplod viz. předchozí článek nebo tyto skvosty? Neváhejte a projevte svůj názor v komentářích. A nebojte se do mě pustit! 🙂

Kuba (8 let) – Soutěž na Nové Vsi 3.5.:
Sraz v 8:00 jeli jsme na novou ves.
Dělali jsme požární útok.
Jeli 2 družstva.
Mladší a starší.
Byly tam pohary.
Prostříkal jsem 2 vteřiny.
Počasí bylo hnusné.
Na obet jsem měl řízek.
Dělal jsem pp.

Pája (12 let) – nedělní Plamen:
Frydek dne: 18.5.2008
Sraz byl v 7.00 před hasičarnou. Jeli jsme na stadyon ve Frydku. Běhali jsme štafetu 4×60, štafetu ceteief a dvojičky. Na svačinu jsme od nich dostali 11 baget. Bylo velke horko a do toho trochu kapalo. Odběhli jsme vše a jeli domů.

Pavel (13 let) – nedělní Plamen:
Dne 18.5.2008 jsme se zúčastnili hasičské soutěže na stadionu ve F-M. Jakož tým s malými nadějemi na vítězství jsme běželi spíš pro povinnost než pro vítězství. Soutěžili jsme ve třech štafetách: CTIF, 4×60 a požárních dvojic. Nějak valně jsme se neumístili, protože jsme ani moc netrénovali. Počasí bylo hrozné. Bylo strašné horko a chyběly tam lehátka, chlazený džus, slunečník a dalekohled, protože jsem chtěl sledovat závody v klidu. Po odběhnutí všech disciplín jsme jeli domů.

Monika (8 let) – nedělní Plamen:
Sraz byl v 7:00.
Začla ta soutěž v 8:00.
Jak jsme tam byly tak smese podívali na trať.
Bila ta soutěž 18.5.
Marketa přišla pozdě.
Monika dělala že oběhne kužel.
Všichni jedli bagetu.
Monika pila čaj.
Byla tam nuda.
A bylo horko.

Merkéta (9 let) – nedělní Plamen:
Sraz byl v 7:00h. Markéta přišla o 1:00h později. Dostali jsme dárek který byl baketa. Soutěž byla plamen. Neříkali tam výsledky. Kika si vzala létající talíř. Soutěž byla 4×60 a dvojičky a štafeta CTIF. Soutěžili jsme ve F-M. Na štafetu CTIF jsme čekali asi 2:15h. Bylo krásné počasí. Moc se mi to líbilo.

Kika (8 let) – nedělní Plamen:
Sraz zme měli v 8 a 60 minut přišli tam monika, Pavel, bára, mája, denča, kika velká, terka, maki, Naďa já sem dělala postavila sem se na čáru hnet jak mi Naďa podala proudnici už sem pomalu vibíhala sem jak mi je předala taksem Běžela potom sem měla překášku jak sem se ohla tak sem běžela dál potom sem předala proůdnici a pak sem se zastavila. Počasí bylo hezké ale sem tam trochu sprchlo ale jemně. Ale spíš mě baví PÚ o hodně víc. A na svačinu zme měli bagetu.

Lenka (14 let) – Fryčovický braňák 19.4.:
Dne 19.4. jsme se sešli u hasky v 9.00. Společně jsme vyrazili do Fryčovic na Braňák, který se uskutečnil tento rok poprvé. Je to zjednodušená verze ZPV. Udělali jsme 3 družstva po 3 lidech. 1. hlídka byla složena z Nadi, Eli a Páje. 2. hlídka starších běžela ve složení Lenka, Denča a Venďa. A družstvo mladších obsahovalo členy Terka, Kuba a Markétka. Startovalo se v intervalech 3 minut. 1. stanoviště byly otázky, na 2. nás čekala střelba ze vzduchovky. A další stanoviště byly uzly, zdravověda, házení granátů do pneumatiky, přeskok příkopu a obecné otázky. Sotva jsme doběhli, čekali jsme netrpělivě na výsledky. S velkým překvapením bylo družstvo Metylovic A (Naďa, Ela a Pája) na 1. místě. Metylovice B (Lenka, Denča a Venďa) skončili na 7. místě. A mladší byli na 2. místě.

Naďa (13 let) – nedělní Plamen:
Sraz jsme měli u hasičárny v 7:00. Já a Krista jsme přijeli přímo na stadion. Jako první byla štafeta 4×60. Já jsem dělala přenos hasičáku. Potom byly dvojičky, ve kterých jsem rozhazovala hadici. A nakonec byla štafeta CTIF, ve kterem sem běžela ve volném úseku. Na této soutěži bylo velmi střídavé počasí. Tato soutěž mě moc nebavila protože jsme tyto disciplíny neskoušeli, a proto jsme ve všem byli poslední. (Jako vždy)

Pro www.sdh-metylovice.info Denisa Bílková 🙂

9 odpovědí na “Budoucí redaktoři webu SDH Metylovice

  1. I já se připojuji, byl jsem u toho, když to „malí“ psali, zážitek na celý život. A pozor – ještě to není vše co psali 🙂

  2. Nepřipomíná Vám Pavlova reportáž něco? 🙂 … Michale, roste ti konkurence 🙂

  3. Ok, Pavel by mohl od teď psát články ze soutěží mladých. Premiéra v Krmelíně.
    Ale jeho požadavky (lehátka, chlazený džus, slunečník a dalekohled) jsou naprosto oprávněné 🙂 Co je to za soutěž bez lehátek a slunečníků? 🙂

  4. Velmi zajímavý web, děkuji za podporu. Vaše hasičské děti jsou úžasné.

Komentáře nejsou povoleny.