29. 6. Svinov

30 Čvn

Svinov, 29.6.2008 – V sobotu jsme si užívali pohodového volna, zato neděle byla opět soutěžní – vyrazili jsme totiž na 4. kolo MSL do Svinova.

Naše sestava byla malinko „crazy“ – podepsaly se na ní dovolené a Rudovo zranění z tréninku. Na koši se tak objevil, letos zřejmě ne naposled, Kovalík, na nálivce dokonce jinak strojník béčka Alda (pár sezón zpět nalívku chvíli běhal) a místo Rudy nám pomohl mošnovský Martin Koliba. Také ženské družstvo doznalo pár změn, těmi nejpodstatnějšími byly dvě posily z Rychaltic – Petra Mifkovičová na pravém proudu a Tereza Plesníková na nálivce.
Do Svinova tradičně jezdí hodně družstev – letos to bylo 45 mužských a 14 ženských. Jako první odstartovalo domácí béčko, zřejmě svinovská juniorka, bohužel si kluci zapsali N. Nedokončila ani Pustá Polom – rozdělovač nedal béčkový spoj. A tak první platný pokus předvedly Trojanovice a hned z toho byla čtrnáctka – 14,990 s – která stačila na konečné 5. místo. Pětku měl Mošnov, ale jejich naděje zhatil prostřik na pravém proudu. Mošnov tak stále čeká na výraznější ligový výsledek. Poté jsme měli startovat my, ale chtěli jsme Martina trochu šetřit, tak jsme si prohodili startovní pořadí 6 za 7 s Malenovicemi. Takže tímto jim děkujeme, že nám vyšli vstříc. Malenovice pořád trápí nevyrovnanost proudařů – levý předvedl luxusní čtrnáctku, pravý byl však o více než vteřinu a půl horší a bylo z toho jen 16,121 s.
Nás netrápí ani tak nevyrovnanost výkonů, jako spíš Rudův fotbalovo-herecký um a stav jeho kolena. Kovalík s Aldou poslali vodu snad i nad své možnosti na to, kolik absolvovali společných tréninků. Martin prokázal své běžecké schopnosti, ještě před rozdělovačem se jen kolem mě mihnul a pak jsem už četl nápis na jeho zádech. Bohužel na konci trochu prostříkal, ale i tak jsme si před soutěží říkali, že tentokrát berem každý bod nad rámec účasti. Náš výsledný čas 15,733 s stačil na bodů 8 a 13. místo.
Následovala Košatka, která si zatím připisovala jen účasti. Košař uklouznul, šrouboval nad kádí a čas 16,449 s na body ani napočtvrté nestačil. První startovní desítku uzavíraly ženy z Oprechtic. Rozjeté to měly dobře, levá proudařka na konci asi špatně zaklekla a předvedla více než třívteřinový prostřik.
Karviná – Hranice ani Petřvaldík nepředvedli také nic extra, Karviná se zařadila těsně za nás a Petřvaldík těsně před nás. Ze dna ligové tabulky se jistě chtělo odrazit domácí áčko. Vteřinový prostřik pravého proudaře znamenal konečnou 10. pozici. V ženské kategorii následovaly Vlčovice. Rychaltická rozdělovačka trochu bojovala sama se sebou, ale svůj boj zvládla a bylo z toho 18,171 s a průběžné vedení. Bartovické déčko bylo po delší době opět zařazeno do soutěže, ale z jejich pokusu bylo jen N a ne poslední bartovické tohoto dne.
Sedmnácté šly na start naše ženy, v poněkud pozměněné sestavě, zato s rychaltickými posilami. Vodu jsme možná mohli dát o něco dřív, Petra na pravém proudu dokazovala, že ne nadarmo je průběžně 5. v Českém poháru Velkopopovického Kozla, Jana však u terče uklouzla při zákleku a více než vteřinu stříkala na terč. Čas 19,399 s a konečné 6. místo neurazí, bohužel ani nenadchne.
Ale poté se už připravovaly Oprechtice. Honyovi domácí soutěž vůbec nevyšla a tak měl co napravovat. Ale ve Svinově to už bylo o něčem jiném a čas 14,526 s dával naděje na vynikající umístění. Proskovice se svým výkonem spokojeny nebyly, přesto se jako další tým zařadily před nás.
A následoval ženský čtyřblok. V petřvaldickém dresu se po čase opět objevila Marcela Kelnerová a i přes prostřik na levém proudu jim čas 18,237 stačil průběžně na druhé místo těsně za Vlčovice. Následoval lídr ženské kategorie MSL Jistebník. Po problémech na koši proudařky srazily terče za 18,991 s. Přiblížit se Jistebníku a upevnit si svou druhou pozici mohly Rychaltice. Z jejich vyvedeného pokusu byla první sedmnáctka soutěže – 17,897 s. Ale po útoku žen Staré Vsi se opět měnilo pořadí na čele. Jejich výsledný čas byl totiž 17,360 s, pravý terč dokonce 16,744 s.
Pětadvacáté šly na start Bartovice B a vedlo se jim v podstatě stejně jako jejich déčku. Pravý terč byl sražen v čase 14,089 s, levý proudař však časomíru zastavit nedokázal. Nenápadný výkon předvedli starovesští muži, přesto jim čas 15,212 s přinesl celkové 8. místo. Ani třetí bartovický pokus nebyl platný. Ženám zřejmě praskla savice, trochu potrápily stroj, ale terče sraženy nebyly. Startovní číslo 30 měl Prchalov. O víkendu se dvakrát probojovali do extraligové desítky, ale ve Svinově byl Prostřik opět pouze v roli diváka. Bufy po ojedinělé chybě nedal levému proudaři spoj a pak už nepokračoval.
Další čtrnáctku předvedly Kojkovice. 14,923 s aktuálně stačilo na druhou pozici. Přesto bych řekl, že časy jednotlivých družstev malinko zůstávaly za očekáváním. Nálada bartovického áčka odpovídala jejich času 15,202 s, který stačil na konečné sedmé místo. Bartovice určitě chtějí víc. Pětatřicáté si své náčiní na základně připravovaly Kozlovice a následně se časem 16,148 s (19. místo) staly nejlepším neligovým družstvem soutěže. Ženy Kojkovic předvedly až příliš mnoho chyb na to, aby si připsaly výraznější výsledek. Koš se povedl až na několikátý pokus, rozdělovačka zápasila s béčkovým spojem, takže z toho bylo jen 26,477 s. Bartovice C jen dokončily nepříliš povedené ligové kolo vlastních bartovických družstev. Strojník dal proudaři spojku až po velkém zaváhání a následně mu byl vypnut stroj. Kozmice B předvedly obdobný výkon jako jejich áčko na Lubně a 15,270 s znamenalo 9. místo.
Lubno se mohlo probojovat do čela Ligy, svou šanci však nedokázalo využít. Koš byl se značnými potíži a celkový čas jen 18,256. Docela stranou veškerého zájmu dosud stály Lesní Albrechtice, ale 6. místo ve Svinově (15,163 s) že už vyneslo do první desítky celkové klasifikace MSL a lze jen spekulovat, kam až se tento tým může dostat. Oprechtická vedoucí pozice se otřásala při útoku Vrbice. Výsledný čas pravého terče je řadil průběžně na druhé místo. Dalšího „úspěšného“ fotbalistu má ve svém týmu Jistebník, který aktuálně proplouvá sezónou s 5 lidmi stabilního kádru. Na proudech nastoupil Bufy a Roman Viej a 14,870 s znamenalo bronzovou pozici. Písečná se stále hledá, tentokrát je o lepší výsledek připravila chyba nalívače. Čas 15,971 stačil na 6 ligových bodů.
V závěru už pořadím nezamíchaly Mistřovice, Marklovice, Kunčice ani Luboměř.
Na Lubně a v Oprechticích už od finále upustili, svinovší pořadatelé pro nás po 59 odjetých družstvech ještě připravili přídavek ve formě 5 mužských a 3 ženských týmů. Opravdu stojí za zváženou, jestli toto exhibiční protahování soutěže diváky a čekající družstva baví. Z mírné závěrečné nudy pro vás Hanz připravil několik vydařených snímků, takže se můžete těšit na fotogalerii.

Komentáře/Rozhovory: (otázky kladli Deny a Easy)
Petra Mifkovičová:
– Jaké to je běžet za jiné družstvo?
Já nevím 🙂 Spíš takové jako že máš velkou zodpovědnost.
– A teď malý výzkum před naší soutěží – co se ti vybaví, když se řekne metylovská soutěž?
Dlouhé vlasy Michala 🙂 Prostě když se řekne Metylovice, tak si vybavím Míšu. Ale to není urážka!
– A jak jsi viděla váš útok?
Tak já myslím, že by to mohlo být lepší. Ale jsme spokojené.
Tereza Plesníková:
– Jaké to je běžet za jiné družstvo?
Lepší.
– Lepší? Jak to?
Protože nejsem tak nervózní, že to pokazím.
– Tak to jsi první 🙂 Co se ti vybaví, když se řekne metylovská soutěž?
Fotbalové hřiště, dobrá trať a dobrý guláš.
(Ten bude v sobotu určitě taky, ale Terka už ho bohužel neochutná. Jede totiž do Skotska sbírat maliny. Tak ať se Ti tam daří, děkujem za dnešní záskok! – pozn.aut.)
Marcela Kelnerová:
– Jak to, že jsi dneska tady? (Marcela má obchod a zmrzlinu, takže je plně pracovně vytížená, proto je svátek, když ji člověk potká na soutěži 🙂 – pozn.aut.)
Protože Dáša nemůže, ona je v Paříži.
– A jak ty sis to zařídila, že můžeš?
Mám brigádnici 🙂
– Aaaa, velká podnikatelka může dovolit zaměstnance? 🙂
Co to meleš? 🙂 Vůůůbec. Ještě pojedu do Vrbek a u nás asi taky.
– A po jak dlouhé době cvičíš?
Po roce? Jo, loni jsem vlastně odjela jenom pět závodů. Poslední byly Svinov a Košatka.
7. července jsem končila.
– Jaké to bylo z tvého pohledu, ten váš útok?
Super. Mi to klaplo super.
Martin Koliba:
– Jak se Ti běželo za Mošnov, jaké to bylo?
Jo dobré. Pomalé.
– A za nás se Ti běželo jak?
Ušlo to.
– Nebyl si nervózní, že hostuješ?
Ne vůbec. (Martin si již v Oprechticích vytvořil vlastní blok – výborně jsme si povídali do doby, než uviděl kameru, která ho nahrávala. Od té doby nic nechce říct. Vždy, když ho oslovím, si mě pořádně zkoukne a pak řekne – „nic neřeknu“ – pozn.aut.)
Ruda:
– Rudo, jak jsi jako necvičící viděl chlapský útok?
Bylo to dobré. Já neumím dělat rozhovory 🙂 Nějaké chyby tam byly, že? (významný pohled na Martina Kolibu – záskok a kolegu z letiště – sedícího naproti)
– No jo, to je tak, když někdo hraje fotbal, že? (Ruda si během pátečního tréninku čutal s balonem a předváděl, jak fotbalisti simulujou, až si z toho poranil koleno – pozn.aut.)
Tobě by se to určitě nestalo 🙂
– Budeš běhat za Lubno?
Nevím.
– Ještě jsi s nima nemluvil?
Ne. Nemluvil jsem s nikým.
– A kdyby chtěli, tak bys běhal?
A jo, ale mám strach za někoho běžet, je to strašně zodpovědné. Protože když to zkazím někomu cizímu tak mě to štve víc, než když to zkazím nám.
(Ruda údajně odběhne některé ligovky za Lubno, protože jim bude chybět Marián, ale v době konání tohoto minirozhovoru to ještě bylo v jednání 🙂 – pozn.aut.)

Hodnocení nezávislých pozorovatelů:
Občerstvení: **** (z 5)
WC: *** (z 5)

Celkové pořadí, kategorie MUŽI:
pořadí – družstvo – levý terč – pravý terč – výsledný čas – body MSL

1. Oprechtice – 14,526 – 14,415 – 14,526 – 25
2. Vrbice (KI) – 14,368 – 14,666 – 14,666 – 22
3. Jistebník (NJ) – 14,499 – 14,870 – 14,870 – 20
4. Kojkovice – 14,437 – 14,923 – 14,923 – 18
5. Trojanovice (NJ) – 14,961 – 14,990 – 14,990 – 16
6. Lesní Albrechtice A (OP) – 14,896 – 15,163 – 15,163 – 15
7. Bartovice A (OV) – 15,202 – 15,078 – 15,202 – 14
8. Stará Ves (OV) – 14,855 – 15,212 – 15,212 – 13
9. Kozmice B (OP) – 15,270 – 15,245 – 15,270 – 12
10. Svinov A (OV) – 14,374 – 15,351 – 15,351 – 11
11. Proskovice (OV) – 15,199 – 15,646 – 15,646 – 10
12. Petřvaldík (NJ) – 15,689 – 15,197 – 15,689 – 9
13. Metylovice – 15,143 – 15,733 – 15,733 – 8
14. Karviná – Hranice (KI) – 15,409 – 15,953 – 15,953 – 7
15. Písečná – 15,971 – 15,715 – 15,971 – 6
16. Martinov (OV) – 16,008 – 15,346 – 16,008 – 5
17. Mošnov (NJ) – 15,163 – 16,022 – 16,022 – 5
18. Malenovice – 14,477 – 16,121 – 16,121 – 5
19. Kozlovice – 15,746 – 16,148 – 16,148 – —
20. Větřkovice (OP) – 14,462 – 16,207 – 16,207 – —
21. Kunčice p.O. – 15,980 – 16,274 – 16,274 – 5
22. Marklovice (KI) – 15,803 – 16,369 – 16,369 – 5
23. Kozmice A (OP) – 14,834 – 16,433 – 16,433 – 5
24. Košatka (OV) – 16,445 – 16,449 – 16,449 – 5
25. Lukavec (NJ) – 15,966 – 16,660 – 16,660 – —
26. Plesná (OV) – 16,812 – 16,823 – 16,823 – 5
27. Pustkovec (OV) – 17,356 – 16,265 – 17,356 – —
28. Tísek (NJ) – 17,597 – 17,239 – 17,597 – —
29. Lubno – 18,138 – 18,256 – 18,256 – 5
30. Výškovice (NJ) – 16,251 – 19,156 – 19,156 – —
31. Rychaltice – 19,551 – 15,099 – 19,551 – 5
32. Třebovice (OV) – 20,389 – 16,765 – 20,389 – —
33. Muglinov (OV) – 21,217 – 20,524 – 21,217 – —
34. Dolní Lhota (OV) – 21,841 – 18,602 – 21,841 – —
35. Svinov B (OV) – neplatný pokus – —
36. Pustá Polom (OP) – neplatný pokus – —
37. Prchalov (NJ) – neplatný pokus – —
38. Závada (OP) – neplatný pokus – —
39. Michálkovice (OV) – neplatný pokus – —
40. Lesní Albrechtice B (OP) – neplatný pokus – —
41. Mistřovice (KI) – neplatný pokus – 5
42. Luboměř (NJ) – neplatný pokus – 5
43. Bartovice B (OV) – neplatný pokus – 5
44. Bartovice C (OV) – neplatný pokus – 5
45. Bartovice D (OV) – neplatný pokus – —

Celkové pořadí, kategorie ŽENY:
pořadí – družstvo – levý terč – pravý terč – výsledný čas – body MSL

1. Stará Ves (OV) – 17,360 – 16,744 – 17,360 – 15
2. Rychaltice – 17,897 – 17,533 – 17,897 – 12
3. Vlčovice (NJ) – 17,524 – 18,171 – 18,171 – 10
4. Petřvaldík (NJ) – 18,237 – 17,422 – 18,237 – 8
5. Jistebník (NJ) – 18,991 – 18,157 – 18,991 – 7
6. Metylovice – 19,399 – 18,149 – 19,399 – —
7. Tísek (NJ) – 20,194 – 18,436 – 20,194 – —
8. Oprechtice – 20,710 – 17,379 – 20,710 – 6
9. Muglinov (OV) – 21,632 – 19,630 – 21,632 – —
10. Mistřovice (KI) – 21,088 – 21,976 – 21,976 – —
11. Paskov – 22,714 – 23,757 – 23,757 – —
12. Kojkovice – 26,477 – 26,136 – 26,477 – 5
13. Třebovice (OV) – 41,249 – 40,223 – 41,249 – —
14. Bartovice (OV) – neplatný pokus – 5

Soupiska:
post – muži – ženy

koš – Pavel Koval – Markéta Wolfová
savice – Aleš Velička – Tereza Plesníková
stroj – Jiří Ryška – Gabriela Ryšková
béčka – Jan Šigut – Denisa Ryšková
rozdělovač – Luděk Juřica – Barbora Šigutová
levý proud – Michal Bílek – Jana Biskupová
pravý proud – Martin Koliba – Petra Mifkovičová

Průběžné pořadí MSL po 4. kole, kategorie MUŽI:
pořadí – družstvo – body
1. Metylovice – 68

2. Vrbice – 65
3. Jistebník – 61
4. Oprechtice – 59
5. Bartovice A – 56
6. Kojkovice – 54
7. Bartovice B – 52
8. Lubno – 52
9. Proskovice – 51
10. Lesní Albrechtice – 46
11. Bartovice C – 41
12. Písečná – 39
13. Petřvaldík – 38
14. Stará Ves – 35
15. Trojanovice – 34
16. Luboměř – 33
17. Karviná – Hranice – 32
18. Kozmice A – 30
19. Kozmice B – 28
20. Mistřovice – 26
20. Svinov – 26
22. Martinov – 25
23. Mošnov – 24
24. Marklovice – 23
25. Malenovice – 22
25. Plesná – 22
27. Košatka – 20
27. Rychaltice – 20
27. Kunčice p.O. – 20

Průběžné pořadí MSL po 4. kole, kategorie ŽENY:
pořadí – družstvo – body

1. Jistebník – 52
2. Rychaltice – 46
3. Stará Ves – 37
4. Oprechtice – 29
4. Petřvaldík – 29
6. Vlčovice – 28
7. Bartovice – 27
8. Kojkovice – 24

Pro sdh-metylovice.info Michal Bílek.

5 odpovědí na “29. 6. Svinov

  1. to Michal: super článek,To Ruda: brzo se uzdrav,naštěstí nepotřebuješ fofrklacky,tak to půjde rychle 🙂

  2. to Michal : Měl bys psát na stránky ligy, takové slohovky co tady po každé ligovce (a nejen ligovce) stvoříš by určitě oživilo oživilo web každého sboru!!! Jednoznačná pochvala.

  3. Pro Tomashak: Michal je vázaný smlouvou pro náš web, myslím, že je jednodušší si jeho geniální díla (i když to ne každý docení) přečíst na tomto webu. 🙂 Pustil bych ho psát pouze do Mladé Fronty … 🙂

  4. Pingback: Hasiči Kozlovice » Blog Archive » Neděle 29.6.2008 SVINOV

Komentáře nejsou povoleny.