Střípky z historie

31 Bře

Dnes si můžete prohlédnout dvě raritní historické zmínky o našem sboru. Tou první je HASIČSKÁ KRONIKA, kterou vydala Ústřední jednota hasičská Markrabství moravského v roce 1898 u příležitosti 50letého jubilea vlády císaře Františka Josefa I. (kroniku vytiskla firma Lamberta Klabusaye v Holešově).

Druhým odkazem na náš sbor je časopis OCHRANA HASIČSKÁ, číslo 23., ročník X. (XX.), vydáno v Brně 1. prosince 1911. (majitel, vydavatel a nakladatel: Česká Ústřední Jednota Hasičská markr. Moravského, tisk: Ant. Okáč v Králově Poli u Brna). Na str. 266 je příspěvek tehdejšího jednatele Josefa Kuhejdy o požáru v Metylovicích ze dne 24. září t.r.

3 odpovědi na “Střípky z historie

  1. Přeji všem krásné pondělí, přidám zde pár vět o dalším volejbalovém souboji mezi holkama Bašky, Palkovic a domácích Metylovic. V prvním zápase se utkaly naše reprezentantky s Palkovicemi. Bohužel, sestava oproto minulému týdnu byla jiná – chyběly dva základní kameny ze šesti. A když se k chybějícím hráčkám přidala nervozita, nepřesnost a hloupé chyby na vlastní polovině hřiště, byla z toho zasloužená prohra 0-3. Hlavně podání, bez kterého volejbal prostě hrát nejde nevycházelo. Ovšem své druhé utkání holky vyhrály, přesilu šesti holek proti pěti využily a vyhrály nad Baškou 3-0. Oproti minulému týdnu se výrazně zvětšila divácka návštěvnost !!! Napočítal jsem 17 diváků, což je téměř 6 x více než před týdnem. 🙂 Fotky pro Vás máme zde:
    http://michalbilek.rajce.idnes.cz/Volejbal_4.4.2009

Komentáře nejsou povoleny.