PLAMEN – II. jarní část

1 Čvn

Čeladná, 30. 5. 2009 – Začíná pršet, když se chystáme vyrazit na sobotní soutěž na Čeladnou, kde se koná druhá a zároveň poslední část hry Plamen. Mělo se soutěžit v útoku CTIF a v požárním útok. Ale za nepříznivého počasí se CTIF zrušil. Nevím, jestli má cenu vám ho popisovat, ale zkusím to aspoň stručně. Je zapotřebí devíti lidí, kteří poběží trať dlouhou několik desítek metrů, při níž se v maximální tichosti plní úkoly. Cíl je co v nejkratším čase pospojovat a narovnat hadice, které neseme s sebou a překonat nastražené překážky. Každý má jiný úkol a trestné body jsou tady opravdu za všechno. Lilo jako z konve a byli jsme rádi, že nemusíme dělat tenhle útok, poněvadž brodit se tunelem (jedna z překážek), plný vody, o to nikdo nestál.
Po dlouhé chvíli strávené v tělocvičně, kde jsme se schovávali před deštěm, konečně se zahájil požární útok starších hasičů. Pořadové číslo jedenáct bylo osudným. Základna patřila už jenom nám. Doufala jsem, že mi košík padne a dobře s Elou nalijeme. Soutěžilo se totiž s metylovskou kádí. Po výstřelu, kdy vyběhnu o něco později, sice našroubuji koš a bez problému nalijeme, ale pak mi v kádi koš spadnul. Mohl to být opravdu dobrý čas, ale bohužel to bylo NP. Uvědomuji si, že jsem to zkazila a rozzuřeně kráčím s vercajkem do auta. Cestou uslyším blbé kecy od nejmenovaného manšaftu a nadávky na některé členy z týmu. To člověka ještě více podpálí a nervy pracují na plné obrátky. V samém rozčilení si říkám, proč se nám nedaří? Co děláme špatně? I když jedeme na plno, máme stejně čas tak na 7. místo. Že bychom málo trénovali? Nebo snad špatná sestava? Kdo ví. Nejvíce obdivuji to, že jiné týmy něco zkazí, ale výsledný čas mají okolo 14 s. Snad to bylo naposledy, co jsem takhle zkazila útok.
Bylo zbytečné mě uklidňovat. Když člověk člověku říká, ať je v klidu, je ještě horší. V autě mi Zuzka oznamuje, že naše ženy v Paskově taky neuspěly a připisují si NP. Tak nejsem jediná, komu se dneska nedařilo 🙂 Alík mi zpravuje ještě více náladu, když se mě zeptá, jestli nechci jet se odpoledne podívat na soutěž na Bystrém. Aspoň něco pozitivního.
Po výsledkách se dovídám milou zprávu. Metylovice starší ve hře Plamen skončili na krásném 5. místě. Výsledek nás všechny těší. Další víkend nejedeme na žádnou soutěž. Psychicky se připravujeme (teda aspoň já) na oslavy obce Metylovic, které budou v sobotu a místí mladí hasiči, tam předvedou PÚ. Jen doufám, že to dopadne lépe než dnes.

Fotky si můžete prohlédnout ZDE.

Celkové pořadí, kategorie STARŠÍ ŽÁCI:
pořadí – družstvo – výsledný čas

1. Kunčice p.O. – 16,71
2. Nová Ves – 17,64
3. Oprechtice – 18,95
4. Krmelín – 19,24
5. Pržno – 21,91
6. Lučina – 23,26
7. Mohelnice – 31,10
8. Nošovice – 33,00
9. Hnojník – 35,11
10. Paskov – 36,93
11. Řepiště – 37,34
12. Kozlovice – 37,96
13. Pstruží – 68,86
14. Dobratice – 96,93
15. Metylovice – NP
15. Čeladná – NP
15. Krásná – NP
15. Staré Město – NP

Celkové pořadí, kategorie MLADŠÍ ŽÁCI:
pořadí – družstvo – výsledný čas

1. Dobrá – 20,88
2. Lučina – 21,64
3. Kozlovice – 26,59
4. Lískovec – 31,96
5. Horní Tošanovice – 32,37
6. Kunčice p.O. – 33,09
7. Nižní Lhoty – 37,87
8. Paskov – 65,58
9. Fryčovice – NP

Soupiska:
post – starší žáci

koš – Lenka Uhlářová
savice – Ela Uhrová
stroj – Libor Rusina
béčka – Terka Drmelová
rozdělovač – Danďa Kociánová
levý proud – Pája Šigut
pravý proud – Krista Ryšková

Pro sdh-metylovice.info Lenka Uhlářová.

Jedna odpověď na „PLAMEN – II. jarní část“

  1. V sekci Výjezdová jednotka je přidán odkaz na fotky z výjezdu při přívalových deštích.

Komentáře nejsou povoleny.