Valná hromada Moravskoslezské ligy

31 Led

Svinov, 30.1.2013 – Ve středu se ve svinovské hasičské zbrojnici uskutečnila valná hromada Moravskoslezské ligy.

Přece jen se jedná o trochu netradiční termín, navíc v posledních letech jsme byli zvyklí, že se valná hromada MSL konala již na podzim. Ze sedmatřiceti členů občanského sdružení (26 mužských + 11 ženských družstev MSL 2012) jich nakonec do Svinova dorazilo 36, chyběly pouze Kozlovice.
Začátek schůze (17:30) se zpozdil o čtvrthodinu, ale samotný průběh byl docela poklidný a nakonec i rychlý. Z diskuze vyplynulo sedm návrhů na úpravu pravidel MSL, o kterých se hlasovalo společně s volbou jednotlivých kol.

Pro snížení počtu ligových kol z patnácti na dvanáct hlasovalo 12 družstev, 24 bylo proti.
Průměr proudnic 12,5-13,0 mm – 11 pro, 23 proti, dvě družstva se zdržela hlasování.
Hadice C42 od sezóny 2015 – 12 pro, 24 proti.
Opět padl návrh na řešení půjčování závodníků. Vše by bylo jako dosud, jen by se za každý „půjčený dres“ odečetly 2 body z účasti. Tento návrh nakonec podpořilo 13 družstev, 23 proti. Ještě tak pětkrát, šestkrát to odmítneme a pak se třeba už něco změní.
Jednou z mála věcí, která se od tohoto ligového ročníku změní, je přípravná základna, na které bude další rozhodčí kontrolovat jednotlivé nářadí družstev. Pro bylo 31, proti 5.
Pokud se do prvního ligového kola nenajde sponzor pro uhrazení výdajů spojených se závěrečným oceněním družstev na slavnostním zakončení MSL, navýší se vstupní poplatek do ligy o 500 Kč (tzn. 2500 muži, 1500 ženy a veteráni).
Trocha nejasností zatím panuje nad posledním bodem hlasování, kterým jsou krátké kalhoty závodníků. V tomto případě bylo 13 pro, 23 proti, ale nejsem si jistý, zda jsme hlasovali o jejich povolení (pak by povoleny nebyly), nebo o jejich zákazu (zakázány by tedy nebyly). V současnosti jsou v MSL povoleny kalhoty, u kterých stačí, aby zakrývaly pouze kolena závodníků (v Pravidlech požárního sportu celá lýtka). Proto si myslím, že jsme spíš hlasovali o zákazu krátkých kalhot, kdy tento bod neprošel a vše zůstává beze změny. Ale příslušný výklad bude jistě brzy na webu MSL.

Veteránská ligová kola se v letošním roce uskuteční v Oprechticích, Svinově, Metylovicích, Staré Vsi a Bartovicích. Pokud se rozhodne zapojit do MSL družstvo nad 35 let z Vrbice, bude jedno z kol i u nich.

Výsledky hlasování o pořadatelích:
34 hlasů – Oprechtice

ne 14.7., 11:00 – Mistřovice
so 20.7. – Nová Ves
so 14.9. – Jistebník

Pro sdh-metylovice.info Michal Bílek.

3 odpovědi na “Valná hromada Moravskoslezské ligy

1. Tak tedy povoleny jsou pouze kalhoty zakrývající celá stehna a lýtka, nikoli „tříčtvrťáky“.

2. Jednalo se o vyhrnuté tříčtvrťáky, což jsem bohužel přehlídl.

Komentáře nejsou povoleny.