7. 9. Bartovice

9 Zář

Bartovice, 7.9.2013 – Jedenáctý ročník Moravskoslezské ligy vyvrcholil v sobotu svým závěrečným kolem v Bartovicích.

Daly se očekávat spekulace a různé kalkulace kdo se kam a za jakých podmínek může posunout, nebo naopak propadnout. V mužské kategorii se dal nejtužší boj očekávat o bronz mezi Oprechticemi a Podvysokou. Ženy bartovického béčka ještě titul jistý neměly a dotírala na ně Stará Ves, vyrovnané to také bylo na 4.-7. místě. U veteránů to bylo v první trojce zcela otevřené a teoreticky se na bednu ještě mohli dostat i naši pětatřicátníci. Jedna ruka netleská a s jedním proudařem se neběhá. Ta druhá část byla však opět trochu postavená na hlavu…
Jako první se na základně představují Bartovice ženy A. Průběžně jsou čtvrté a výš se už neposunou, naopak se ještě musí o svou pozici poprat. Terče jsou dole za 17,488 s a nezbývá než čekat na výkony soupeřek. Svinov A je lehce doplněn tvářemi z Pustkovce a navzdory pozdějšímu shozu pravého terče je z toho 14,752 s. Prchalov B je aktuálně osmý a celkově budou někde mezi 6. a 9. místem. Rozdělovač Pavel Herman přišlápl hadici Filipovi Pustějovskému, který tak větší část trati absolvoval bez kotouče a prostříkl na 14,883 s. Následují dva neplatné pokusy neligových týmů – Velké Hoštice za nezapojenou koncovku na pravém proudu a zadákům Písečné se nepodařilo nabrat vodu. Šestku mají Bartovice muži A s petřvaldickým Lukášem Frýdlem na pravém proudu. Velké problémy na nalívce však způsobují, že výsledný čas je jen 15,351 s. Ženy Staré Vsi ztrácejí na bartovické béčko 4 body, což není nesmazatelný rozdíl. Proudařky jsou trochu dál od terčů a Pavla Monsportová prostříkává na 18,372 s, takže o ženských medailích je nejspíš rozhodnuto. Svinovští veteráni svůj loňský titul už jistě neobhájí. Průběžně jsou pátí, ale mohou ještě předstihnout naše pětatřicátníky. A čas 15,716 s jim k tomu dává velké naděje. Horní Suchá je na posledních kolech bez strojníka, takže nyní mají domácího Standu Halu. Prostřik pravého proudaře zastavuje časomíru na hodnotě 15,242 s. První startovní desítku uzavírá Prchalov A. O jejich sedmém titulu je již dávno rozhodnuto, takže čas 13,999 s je i přes půlvteřinový prostřik už jen takový bonus. Na oslavy není čas, protože prchalovjáci ještě odjíždějí do Hukovic, kde pak stejně jako dopoledne v Brušperku vyhráli.
Bartovice muži B získali titul v roce 2008, ale letos to bude jejich nejhorší výsledek na lize – 16. příčka. Ale na závěr sezóny přesto přišlo mírné zlepšení a čas 14,364 s. Veteráni Mniší si po problémech na koši zapisují čas 17,986 s, ale přijde mi, že po květnovém vítězství v Malenovicích měli větší ambice než konečné 6. místo. Muži Staré Vsi na nás ztrácejí sedm bodů a s Dominikem Bytčankem z Podvysoké na levém proudu to bude jistě těžký soupeř. Dominik po přišlápnutí hadice rozdělovačem sice běží bez kotouče, ale voda je příliš pomalá a čas 15,938 s body nepřinese. Muži Karviné-Louk v Bartovicích vloni možná trochu překvapivě vyhráli. Letos mají na levém proudu Adama Hrbáče z Vrbice, ale čas 14,886 s bude maximálně stačit na posun o jednu až dvě pozice v celkovém pořadí směrem dolů nebo nahoru. Levý proudař svinovského béčka Radim Zdražila běží po přišlápnutí hadice bez kotouče, přesto je z toho čas 14,318 s. Nějak se nám s přišlápnutými hadicemi roztrhl pytel a to ještě nebyl poslední případ. Petřvaldíku ke stříbru schází jeden bod a na pravém proudu mají místo zraněného Matěje Mynáře prchalovského Filipa Pustějovského. Občan měl o něco delší startovní reakci, takže cvakáním spojky vytrhl Filipovi kotouč, voda byla opožděná a výsledný čas je 14,925 s. Muži Mniší svým časem 15,711 s trochu zmátli naše veterány, kteří tohle považovali za další patnáctku v kategorii nad 35 let.
Startovní číslo 18 pak má naše áčko. Stará Ves nás už neohrozí, Bartovice B před námi zajely solidně, takže v celkovém pořadí ligy nás teď zajímá jen pokus Mistřovic. Letos z toho bude zcela jistě naše nejhorší umístění na lize, ale zas na druhou stranu se do sestavy na pravý proud zapracoval Libor, třetinu kol zvládl na koši Aleš a půjčovat jsme si museli jen dvakrát (ve Svinově; půjčení v Oprechticích bylo vynucené šachy ve startovní listině a šlo vyřešit našim odsunutím dál, ale nechtěli jsme ještě víc pokoušet už tak napnuté nervy pořadatelů). Náš poslední pokus byl tak trochu typický pro celou sezónu – nevyvarovali jsme se chyb. Luďovi se otevřel střed na rozdělovači a Radek lehce ubral plyn, takže z toho byl čas 15,070 s. Tohle nám jistotu 17. místa nedává a budeme dál čekat.
Podvysoká je už trojnásobný vítěz Severoslovenské ligy, ale při své premiéře v MSL ještě nemá jistou ani medaili. Dominik Bytčanek má sraženo nejlepším výkonem dne (13,475 s), ale prostřik Jána Šulky na pravém proudu (14,509 s) teď pravděpodobnost bronzu výrazně přesouvá na stranu Oprechtic. A teď už lehce netrpělivě sledujeme Mistřovice. Nalevo je sice později voda a napravo prostřik, ale čas 14,695 s bude tak na hraně. Nicméně Mistřovice se nám nakonec přiblížily na rozdíl 3 bodů a tak jsme tu sedmnáctku udrželi.
Bartovické ženy B mají na posledním kole místo obvyklé Gabky Kubalové na pravý proud půjčenou oprechtickou Verču Krejčí a po prostřicích je čas 18,553 s řadí bezprostředně za Starou Ves. Nyní už je vše naprosto jisté – Bartovice B obhajují titul v ženské kategorii. Vrbičtí veteráni musí ještě své sedmé místo hájit před Oprechticemi a s nezapojenou koncovkou na levém proudu si připisují jen neplatný pokus.
Naše ženy mají startovní číslo 23. Bartovické áčko sice zajelo solidně, ale je tu ještě šance dostat se před Kozmice, takže taktika je jasná – jedeme bomby. Bohužel vše skončilo už u kádě, kde Kristě spadl koš. Pokus je dokončen za 23,623 s a naopak je možné, že nás ještě předstihnou Albrechtice.
Muži Mošnova mají na posledních dvou kolech na levém proudu prchalovského Tomáše Monsporta. Čas 13,851 s znamená aktuální vedení a nakonec je ještě posune na 5. příčku před Bartovice A. Následují muži Oprechtice A. Podvysoká časem 14,509 s jim laťku příliš vysoko nenasadila, ale možností jak chybovat je velmi mnoho a o ničem ještě není rozhodnuto. Po jejich útoku časomíra ukazuje 13,862 s, což je sice o 11 tisícin až za Mošnovem, ale celkové 3. místo už patří v mužské i ženské kategorii Oprechticím. Mistřovické ženy jsou časem 17,986 s nejlepším neligovým družstvem své kategorie. Ženy Kozmic i na patnáctém kole mají proudařku ze Staré Vsi, tentokrát Pavlu Monsportovou. Ambice na 4. místo ale příliš urychlují vodu, takže proudařky jsou od terčů docela daleko a Pavla jej nesráží. Přesto 5. místo v celkovém hodnocení je vyrovnání nejlepšího výsledku kozmických žen. Teď už jen sehnat druhou proudařku… Muži Vrbice A byli vloni druzí a letos dokázali vyhrát naše ligové kolo, přesto celkově to stačí jen na 9. pozici. Jsme svědky dalšího přišlápnutí hadice, takže Adam Hrbáč pak bez kotouče prostříkává na 16,138 s.
Devětadvacítku má naše béčko. Jirka Ryška dal všechny tři spojky na béčkách bez problému, ale pak šlápl na hadici Jirkovi Židkovi, kterého trhnutí takřka zastavilo, ale téměř zázračně z velké dálky terč srazil alespoň za 16,190 s.
Oprechtické ženy mají na béčkách naší Kristu Ryškovou a už dopoledne vyhrály šestnáctkovým časem v Brušperku. Tentokrát takřka v pohodovém tempu dosahují času 16,433 s, Verča má sraženo dokonce za 15,890 s (v „rodinném“ souboji je tedy Jirka – sice nezaviněně – o tři desetiny horší…). Bartovičtí veteráni vloni na svém domácím kole přišli o titul. Letos ztrácejí tři body na Vlčovice a časem 15,629 s se posouvají do vedení. Větřkovice mají na pravém proudu mošnovského Tomáše Papaka, ale béčkař nestihl zapnout céčkovou spojku a neplatný pokus ještě je může připravit o první desítku.
Posledním letošním ligovým pokusem našich družstev bude útok pětatřicátníků, kteří se na základně připravují jako třiatřicátí. Svinov nepříjemně dotírá, ale máme zatím vše ve svých rukou. Radek trochu hůř rozhodil kotouč a pak umyl terč, takže je z toho 17,304 s. Teď nezbývá než čekat na pokusy soupeřů.
Kozmicím B jejich čas 15,456 s o kousek na body nestačí, kozmické áčko stejně jako v Mošnově jen platí startovné a odnáší si 5 bodů za účast bez pokusu. Vrbice B s velkými prostřiky dokončuje za 18,657 s. Košatka má na pravém proudu oprechtického Martina Nováčka a na levém Zdeňka Kvitu, proudaře veteránské Staré Vsi, který však se čtrnáctkovými časy nemívá problémy. Nyní však po zacvakání proudnice sráží za 15,722 s a přes Košatku se v celkovém pořadí dostane Karviná-Louky a Svinov A. Oprechtičtí mlaďoši (a o trochu míň mladý Veverka na rozdělovači) po prostřiku na pravém terči dokončují v čase 19,428 s. Osmatřicátí jsou na start veteráni Vlčovic. Svou kategorii vedou od prvního letošního kola, ale jejich náskok se postupně ztenčil na tři body, což při jejich horším zápisu při rovnosti bodů znamená porazit Bartovice i Starou Ves. Ale rozdělovač příliš dlouho cvakal na základně, proudaři jej pak potáhli, byli daleko od terčů a výsledný čas 19,162 s odsouvá vlčovický veteránský titul minimálně o rok. Nová Ves má na nalívce oprechtického Třešňu a časem 15,020 s se dostává bezprostředně před nás.
Ženy Jistebníku jsou časem 18,255 s nakonec páté. Novoveské ženy mají na levém proudu naší Báru Šigutovou, ale voda je příliš pomalá, k tomu se přidává prostřik na pravém proudu a čas 21,426 s stačí jen na body za účast. O posledním titulu rozhodne pokus veteránů Staré Vsi. Letos vytvořili ligový rekord své kategorie, už mají jistou obhajobu bronzu, ale ambice mají jistě vyšší. Ale strojník zacvakal spojku a podržel pravého proudaře a pokus pak končí odpojené béčko ze stroje. Veteránské zlato pro Bartovice, stříbro do Vlčovic a bronzové medaile obhajuje Stará Ves. Albrechtické ženy mohou využít pětibodových zisků Kozmic a našich žen, ale samy chybují na koši a časem 18,659 s z toho bude při jejich první sezóně v lize 7. příčka. Malenovicím výrazně prostříkávají oba proudaři až na 16,882 s, takže eventuální posun do první desítky se rozplývá. Lubno má na béčkách malenovického Marka Valoška a na pravém proudu je v lubenském dresu Jiří Kutlvašr z Bystrého. Voda má však své rezervy a ani povedené shozy to nezachrání – čas 15,382 s přináší jen 5 bodů za účast. Nejlepším mužským neligovým týmem se stávají časem 14,971 s Mosty.
Šestou startovní desítku otevírají veteráni Oprechtic. Vrbický neplatný pokus jim dává šanci na posun v celkovém hodnocení na 7. místo, ale potřebují se k tomu dostat pod čas Vlčovic (19,162 s). Pokus je rozjetý slušně, ale Třešňovi se rozpojují béčka, čímž doslova smete přihlížející z Kozmic, lehce zkropil i nás a je z toho N. Veteránskou kategorii ukončuje neligová Karviná-Hranice se staroveským levým proudařem a do jejich dresu oblečeným bartovickým strojníkem. Ale pravidlům bylo vyhověno a čas 15,246 s je jednoznačně řadí na 1. místo. Ženskou kategorii uzavírají Marklovice, které se za 17,772 s dostávají na 3. Příčku. Takže všechna ženská ligová družstva se letos dostala pod hranici 18 vteřin a minimálně jednou na ligovém kole na bednu. Na to jak byla ženská kategorie vyrovnaná, poslední kolo na pořadí nic nezměnilo. Marklovickým mužům při jejich útoku prasklo béčko, takže budou na závěr opakovat. Muži Dolní Lhoty se ani na posledním ligovém kole nedostali do bodované patnáctky, tentokrát k ní měli opravdu daleko – 23,884 s. Muži Kozlovic časem 14,042 s berou v Bartovicích 4. místo a celkově jsou díky neplatnému pokusu Větřkovic desátí, což je jejich nejlepší výsledek v MSL. A poslední tečkou za letošním ligovým ročníkem obstaral opakovaný pokus mužů Marklovic, ale po zacvakání rozdělovače je tenhle pokus nedokončen.
Poté až do tmy probíhala Soutěž o nejlepší zadek, obdoba prchalovské Švédské trojky. Jiný název, ale stejní vítězové – v ženské kategorii Bartovice B a mezi muži byli opět nejlepší sprinteři z Podvysoké.
Moravskoslezská liga byla letos rekordně početná především díky kategorii nad 35 let a také alespoň na jednotlivých ligových kolech neuvěřitelně vyrovnaná. Je však jisté, že díky téměř neomezenému půjčování klesla liga nejhlouběji ve své historii a nevím, jestli jsme už na dně. Převlékání dresů, aby se doplnili nekompletní, je už běžné a přihlásit se do ligy se šesti lidmi není problém. Spousta družstev je tak uměle nadhodnocená jen proto, že „to pravidla umožňují“ a dělají to i jiní. Můžeme se dál plácat po zádech, jak jsou MS-ligové týmy kvalitní…

Rozhovor s prchalovským Tomášem Monsportem:
Ve Staré Vsi jsme chtěli uskutečnit rozhovor s novou tváří ženské ligy – staroveskou Pavlou Monsportovou. Tentokrát jsem ale narazil, Pavla se na tohle necítila. Už dlouhou dobu je také mou ambicí dostat pár zajímavých odpovědí z prchalovského guru Radima Pustějovského. Radim však dává interview snad ještě méně než britská královna. Takže logickým vyústěním pak bylo zeptat se na některé z těchto věcí levého proudaře prchalovského áčka Tomáše Monsporta.
Už na konci loňského roku začala za Starou Ves běhat tvoje ségra (levá proudařka). Letos je to pro ni ale první ligová sezona. Jak vnímáš její výkony – už stihla dát se Starou Vsí ligový rekord? Radíš ji s něčím a nechá si poradit?
Ségra si ani moc poradit nenechá. Sice za mnou přijde, zeptá se, ale pak si stejně dělá, co chce. Na pár trénincích tady se byla podívat, na něco se mě zeptá, ale pak si to udělá podle sebe. Nečekal jsem, že se jí takhle bude dařit hned první sezónu, když nepočítám ty asi čtyři závody na konci loňského roku. Ale jsem rád, že se jí to takhle povedlo.
Prchalov v předcházejících dvou letech nezískal ligový titul. Vnímali jste před sezonou zvýšený tlak? Jako, že už je vzhledem k tomu jménu na čase?
Liga se tak neskutečně vyrovnala, že může vyhrát 15 týmů s těmi časy, které se teď zajíždějí. Patnáct týmů může úplně v klidu zajet třináctku.
To jo, ale na jednom kole, ne opakovaně třeba na 10 kolech.
My jsme taky nedali třináctku na deseti kolech.
Na deseti kolech jste byli na bedně.
Ale zajeli jsme třináctku myslím jen třikrát v sezóně. A zvýšený tlak? Každý se na to opět těší. Kluci od nás to třeba už zažili, ale já jsem ligu ještě nevyhrál. Pro mě to bylo hodně motivující, zvlášť po tom jednom roce, kdy jsme byli až čtvrtí, vloni třetí.
Trávíš na soutěžích velké množství času, k tomu tréninky i přes zimu. Jak to bere tvoje přítelkyně? Moc ji na soutěžích nevídám.
No že by to vnímala nějak moc pozitivně, to se říct nedá 🙂 Ale už si na to zvykla a ví, že mi do tohohle mluvit nemůže. Nemůže mi dávat si vybrat…
Oba dva jste se ségrou asi kvůli hasičskému sportu dost pryč, přitom vaši rodiče asi nejsou z hasičského prostředí. Jak tohle berou?
Ono to zas není úplně pravda, že nejsou z hasičského prostředí. Taťka kdysi taky běhal, když dělal v Tatře, za jejich podnikové hasiče. A tady je ve výboru. Mamka se podílí na každé akci, kterou tady na Prchalově pořádají dobrovolní hasiči, třeba v bufetu. Jen nejezdí tolik po soutěžích. Byli tady, v Oprechticích, v Metylovicích a v Závišicích.
V zimě všichni za hlavního favorita ligy považovali Podvysokou. Taky jsi je favorizoval? Proč si myslíš, že Podvysoká až na ligový rekord svou formu, nebo ambice, k celkovému vítězství zatím nedotáhla?
Já jsem před sezónou taky věřil, že jsou hodně dobří. Když tady byli vloni na více soutěžích, předváděli hodně dobré časy. Ale je rozdíl, když ligu jezdíš celou a záleží na každém kole, tak to asi jezdíš trochu jinak. Předtím je netrápilo, že musí sbírat body. Kluci jsou možná jedni z nejrychlejších, ale na jeden terč se nehraje a jim to vycházelo kolikrát na střídačku jen na jednom terči.
Ty jsi začal běhat v roce 2010, ale už o rok později jsi měl nahradit Libora Mrozowského. Bylo z toho na Prchalov „jen“ čtvrté místo. Co se od té doby změnilo, že to letos už vyšlo?
Nezměnilo se nic, jen to začalo fungovat. Trénuju stále stejně jako předtím, letos jsme začali zapojovat proudnici na konci, je to jiný styl běhu a pro mě nejsou tak deprimující ty dvě spojky na základně. Zapojování vepředu jsme trénovali dost dlouho a bylo už vidět, že jsme to nekazili.
Jaká byla tvoje sportovní minulost před začátkem hasičské kariéry? Kdo tě do prchalovského týmu dotáhl?
Jako většina kluků z Prchalova jsem hrál fotbal ve Skotnici, to bylo možná od 5-6 roků. Pak jsem asi půl roku chodil do atletiky, ale to mě nebavilo kvůli tomu, jak to tam fungovalo. A na Prchalov jsem se dostal po 3-4 letech neustálého nátlaku od Radima Pustějovského. Začalo to tím, ať jen s nimi zajdu v zimě zahrát florbal, pak jsem přišel na trénink a už jsem začal.
Vnímal jsi už úspěchy Prchalova v prvních ročnících ligy, přestože jsi se hasičině zatím nevěnoval?
Jasně, že tady o tom víš. Přestože jsem třeba nevěděl, jak na kterém kole zajeli, ale slyšel jsem to.
Ty jsi v současnosti jediný člen vašich týmů skutečně z Prchalova. Cítíš za to nějakou větší zodpovědnost? Vyplývají z toho pro tebe nějaké větší či menší povinnosti?
Zodpovědnost větší necítím, je jedno, jestli jsi odsud nebo třeba ze Skotnice. Ale jako jeden z mála mám klíče od zbrojnice, takže když kluci z béčka začínali, byl jsem s nimi stále na hřišti, protože to mám nejblíž.
Jasně, já jsem spíš myslel, jestli to vnímáš jinak, když reprezentuješ Skotnici nebo svůj Prchalov, odkud jsi, kde bydlíš.
Pro Prchalov se snažíš udělat co nejvíc, ale je to stejné, jako když jsem předtím hrál fotbal za Skotnici. Je to tvůj tým a snažíš se pro něj udělat maximum. Ale Prchalov je Prchalov a jiné to asi nebude.
Drtivá většina ligových týmů je závislá na fungování svého sboru a podporu od obce. Jak to máte vy?
Nevím, jak to přesně říct. Fungujeme téměř nezávisle na sboru i městu, ale příležitostně samozřejmě spolupracujeme.
Máte nějakého hlavního sponzora?
Hlavní náš sponzor je Pepa Jahn (autoservis) a pan Vespalec, který má servis MANu. A pak samozřejmě kolik dalších menších. Pro příští sezónu jsou taky pravděpodobné nějaké pravidelné menší příspěvky od nás závodníků, abychom našemu rozpočtu trochu ulehčili.
Jak to máte s možností využívat prchalovský sportovní areál?
Je fajn, že ho máme volně k dispozici, nic za něj neplatíme. Široké veřejnosti se hřiště normálně pronajímá. Jen musíme zkoordinovat tréninky s dětským družstvem. Je to někdy trochu těžké, ale musíme dělat kompromisy.
Funguje spolupráce s mládežnickými družstvy – třeba jestli odcházející talenty ze starších žáků se zkoušejí zapojit do mužského družstva?
Děcka u nás začala běhat teprve předloni, takže všichni jsou zatím hodně mladí. Jen tam jeden kluk, který běhá supr rozdělovač. Na to, jak strašně si to připravuje, to zapojí vždy napoprvé 🙂 A jeden kluk, který běhá koš, což je u nás dost potřebný post, protože košařů není dost a Radim začíná mít problémy s koleny. Ale Radim by se toho tak jednoduše nevzdal, to by nepřežil. Ale teď máme kolikrát problém ze dvou týmů složit jeden na pohárovky. Vepředu jsou mladí kluci, kteří by chtěli jezdit pořád, ale vzadu nám často někdo chybí.
Jaké jsou další ambice Prchalova? Osmý titul? Nebo alespoň nějaké dílčí úspěchy na extraligových kolech? Dají se očekávat nějaké personální změny?
Personální změny snad ne, bylo by to zbytečné. Není potřeba něco měnit, když to funguje. Kluci v béčku mají na víc, letos jim to tolik neklaplo, ale příští rok to může být úplně o něčem jiném.
Už jsme se bavili, že chceme objet co nejvíc kol Extraligy, co to půjde. Ale samozřejmě na prvním místě bude MSL.
V posledních dvou letech se u vás povedlo dobře zapojit několik mladých – Filipa, Bembelína, Hermany. Jaká je u vás dělba rolí?
Radek Zátopek říkal, že prioritou jsou teď pro něj vlčovičtí veteráni, k tomu chyběl Radek Wolf a tak jsme potřebovali náhradu. A tahle rozhodnutí jdou vesměs všechna přes Radima 🙂 Bembelín je strašně rychlý a když přišel k nám, zkoušel proud. Ale bylo to v období, kdy jsme už měli čtyři proudaře, tak přešel na stroj. Letos si vzal domů rozdělovač a hadice a trénoval rozdělovač. Bylo domluvené, že se uvidí, jak mu to půjde. Pokud mu to případně nepůjde, tak Radek Zátopek říkal, že by sezónu odběhl celou.
Co si myslíš o poměrech na lize? Vy si snad až na výjimky, a to ještě vesměs uvnitř vašich týmů, půjčovat nepotřebujete. Ale není trochu deptající, když na jedné soutěži všichni čtyři vaši proudaři jsou osloveni a rozpůjčovaní jinými družstvy? Nebo že se do ligy hlásí týmy, které už před sezónou ví, že si po celý rok budou půjčovat jednoho konkrétního cizího člověka?
Je to tak už několik let, že jsou týmy, které takhle prostě jezdí. Ale sám nevím, jak to třeba bude další sezónu – jestli se někdo nezraní, nebo Bufy nepojede na část sezóny na služebku.
To beru, ale šli byste do sezóny s tím, že je vás šesta že byste třeba místo Radka Wolfa, který byl vlastně na celou letošní sezónu v Americe, měli náhradu řekněme v závodníkovi Mošnova?
Tak do toho by asi Radim nešel a ani já bych do toho nechtěl jít. Už tři roky zpátky, když béčko začalo běhat, jsme si říkali, že pokud se nesežene ještě proudař a rozdělovač, tak béčko bude mimo ligu.

Hodnocení nezávislých pozorovatelů:
Občerstvení: * a půl (z 5, vloni ****)
WC: **** (z 5, vloni ****)

Celkové pořadí, kategorie MUŽI:
pořadí – družstvo – výsledný čas – body MSL

1. Mošnov (NJ) – 13,851 – 13,824 – 13,851 – 25
2. Oprechtice A – 13,862 – 13,530 – 13,862 – 22
3. Prchalov A (NJ) – 13,494 – 13,999 – 13,999 – 20
4. Kozlovice – 14,042 – 13,924 – 14,042 – 18
5. Svinov B (OV) – 14,255 – 14,318 – 14,318 – 16
6. Bartovice B (OV) – 14,364 – 14,197 – 14,364 – 15
7. Podvysoká (SK) – 13,475 – 14,509 – 14,509 – 14
8. Mistřovice (KI) – 14,695 – 14,431 – 14,695 – 13
9. Svinov A (OV) – 14,033 – 14,752 – 14,752 – 12
10. Prchalov B (NJ) – 14,833 – 13,921 – 14,833 – 11
11. Karviná-Louky (KI) – 14,662 – 14,886 – 14,886 – 10
12. Petřvaldík (NJ) – 14,925 – 14,588 – 14,925 – 9
13. Mosty (KI) – 14,927 – 14,971 – 14,971 – —
14. Nová Ves – 15,020 – 14,657 – 15,020 – 8
15. Metylovice A – 14,948 – 15,070 – 15,070 – 7
16. Horní Suchá (KI) – 14,391 – 15,242 – 15,242 – 6
17. Bartovice A (OV) – 15,022 – 15,351 – 15,351 – 5
18. Lubno – 15,382 – 15,318 – 15,382 – 5
19. Kozmice B – 15,327 – 15,456 – 15,456 – 5
20. Mniší (NJ) – 15,656 – 15,711 – 15,711 – —
21. Košatka (OV) – 15,722 – 15,516 – 15,722 – 5
22. Stará Ves (OV) – 15,938 – 15,633 – 15,938 – 5
23. Vřesina (OP) – 15,341 – 15,998 – 15,998 – —
24. Vrbice A (KI) – 16,138 – 13,689 – 16,138 – 5
25. Metylovice B – 16,190 – 15,444 – 16,190 – —
26. Závada (OP) – 15,328 – 16,475 – 16,475 – —
27. Malenovice – 16,405 – 16,882 – 16,882 – 5
28. Frýdek – 16,478 – 17,455 – 17,455 – —
29. Zpupná Lhota (KI) – 18,380 – 18,475 – 18,475 – —
30. Vrbice B (KI) – 18,657 – 15,987 – 18,657 – 5
31. Oprechtice B – 16,267 – 19,428 – 19,428 – —
32. Dolní Lhota (OV) – 23,884 – 17,709 – 23,884 – 5
33. Velké Hoštice (OP) – neplatný pokus – —
34. Písečná – neplatný pokus – —
35. Větřkovice (OP) – neplatný pokus – 5
36. Horní Žukov (KI) – neplatný pokus – —
37. Bobrovček (SK) – neplatný pokus – —
38. Marklovice (KI) – neplatný pokus – 5
39. Kozmice A (OP) – neplatný pokus – 5

Celkové pořadí, kategorie ŽENY:
pořadí – družstvo – levý terč – pravý terč – výsledný čas – body MSL

1. Oprechtice – 16,433 – 15,890 – 16,433 – 15
2. Bartovice A (OV) – 17,488 – 17,423 – 17,488 – 12
3. Marklovice (KI) – 17,772 – 17,197 – 17,772 – 10
4. Mistřovice (KI) – 17,986 – 17,272 – 17,986 – —
5. Jistebník (NJ) – 18,247 – 18,255 – 18,255 – —
6. Stará Ves (OV) – 18,372 – 16,916 – 18,372 – 8
7. Bartovice B (OV) – 18,553 – 17,386 – 18,553 – 7
8. Frýdek – 18,536 – 18,600 – 18,600 – —
9. Albrechtice (KI) – 18,659 – 18,129 – 18,659 – 6
10. Nová Ves – 18,936 – 21,426 – 21,426 – 5
11. Metylovice – 23,623 – 21,816 – 23,623 – 5
12. Kozmice (OP) – neplatný pokus – 5
13. Závada (OP) – neplatný pokus – —

Celkové pořadí, kategorie NAD 35 LET:
pořadí – družstvo – levý terč – pravý terč – výsledný čas

1. Karviná-Hranice – 15,246 – 15,239 – 15,246 – —
2. Bartovice – 15,602 – 15,629 – 15,629 – 10
3. Svinov – 15,701 – 15,716 – 15,716 – 7
4. Metylovice – 17,304 – 16,146 – 17,304 – 5
5. Mniší – 17,986 – 17,492 – 17,986 – 3
6. Vlčovice – 16,516 – 19,162 – 19,162 – 2
7. Vrbice – neplatný pokus – 0
8. Stará Ves – neplatný pokus – 0
9. Oprechtice – neplatný pokus – 0

Soupiska:
post – áčko – béčko – ženy – nad 35 let

koš – Vladimír Konvička – Pavel Koval – Kristýna Ryšková – Pavel Koval
savice – Jan Izvorský – Vladimír Bílek – Denisa Ryšková – Vladimír Bílek
stroj – Radomír Rusina – Aleš Velička – Lenka Zátopková – Aleš Velička
béčka – Jan Bílek – Jiří Ryška – Zuzana Bílková – Jiří Ryška
rozdělovač – Luděk Juřica – Luděk Juřica – Denisa Izvorská – Luděk Juřica
levý proud – Michal Bílek – Jiří Židek – Barbora Šigutová – Radomír Rusina
pravý proud – Libor Rusina – Rudolf Mališ – Kamila Kelnerová – Vladimír Konvička

Soutěž o nejrychlejší zadek, kategorie MUŽI:
pořadí – družstvo – výsledný čas

1. Podvysoká A – 8,056
2. Kozlovice A – 8,299
3. Frýdek – 8,427
4. Mošnov – 8,562
5. Mosty – 8,597
6. Nová Ves – 8,658
7. Podvysoká B – 8,705
8. Fidel – 8,728
9. Stará Ves – 8,742
10. Bartovice B – 8,765
11. Kozmice A – 8,792
12. Koleňáci – 8,811
13. Mistřovice – 8,872
14. Větřkovice – 8,91
15. Závada – 8,922
16. Marklovice – 9,098
17. Kozmice B – 9,278
18. Vřesina – 9,309
19. Horní Žukov A – 9,52
20. Kozmice R – 9,547
21. Horní Žukov B – 9,616
22. Bartovice A – 9,618
23. Nejlepší kamarádi – 10,557
24. Kozlovice B – 10,721
25. Kozmice K – 12,165
26. Tošovice – neplatný pokus

Soutěž o nejrychlejší zadek, kategorie ŽENY:
pořadí – družstvo – výsledný čas

1. Bartovice B – 9,946
2. Stará Ves – 10,042
3. Bartovice (Laňka, Pepina) – 10,356
4. Albrechtice – 10,445
5. Marklovice B – 10,833
6. Bartovice A – 11,157
7. Marklovice A – 11,845
8. Kozmice – 12,518

Konečné pořadí MSL, kategorie MUŽI:
pořadí – družstvo – body

1. Prchalov A – 289
2. Petřvaldík – 244
3. Oprechtice – 236
4. Podvysoká – 229
5. Mošnov – 212
6. Bartovice A – 203
7. Svinov B – 193
8. Prchalov B – 185
9. Vrbice A – 171
10. Kozlovice – 158
11. Větřkovice – 149
12. Malenovice – 144
13. Karviná-Louky – 142
14. Svinov A – 140
15. Košatka – 138
16. Bartovice B – 138
17. Metylovice – 117
18. Mistřovice – 114
19. Stará Ves – 108
20. Lubno – 98
21. Nová Ves – 92
22. Vrbice B – 86
23. Horní Suchá – 84
24. Kozmice B – 78
25. Marklovice – 76
26. Kozmice A – 76
27. Dolní Lhota – 75

Konečné pořadí MSL, kategorie ŽENY:
pořadí – družstvo – body

1. Bartovice B – 158
2. Stará Ves – 154
3. Oprechtice – 139
4. Bartovice A – 124
5. Kozmice – 115
6. Metylovice – 114
7. Albrechtice – 112
8. Nová Ves – 95
9. Marklovice – 84

Konečné pořadí MSL, kategorie NAD 35 LET:
pořadí – družstvo – body

1. Bartovice – 35
2. Vlčovice – 30
3. Stará Ves – 25
4. Metylovice – 23
5. Svinov – 20
6. Mniší – 15
7. Vrbice – 4
8. Oprechtice – 3

Pro sdh-metylovice.info Michal Bílek.

Jedna odpověď na „7. 9. Bartovice“

  1. Z pravidel MSL: V případě rovnosti bodového zisku rozhoduje počet lepších umístění.

    15. Košatka 138 b. – 4.+5.+6.+…
    16. Bartovice B 138 b. – 5.+6.+6.+…

    25. Marklovice 76 b. – 15.+17.+17.+…
    26. Kozmice A 76 b. – 15.+19.+19.+…

Komentáře nejsou povoleny.