Vaříme s SDH Metylovice – díl 36. (Nela Šmírová)

7 Kvě

V sérii krásných žen „u plotny“ pokračujeme. Dnes pro Vás peče I. vicemiss Hasička ČeskoSlovensko a Miss hasička Facebook 2013 NELA ŠMÍROVÁ.

Čokoládové muffiny

Suroviny:
100g čokolády (hořká nebo mléčná, já dávám mléčnou)
200g hladké mouky
1 prášek do pečiva
150 ml oleje
150 ml bílého jogurtu
2 vajíčka

Postup:
Čokoládu nasekáme na jemno. (nasekané kousky dávám do těsta i na muffin)
Vše smícháme dohromady. Pečeme na 170 -180 stupňů, 15-20 minut, nejlépe v papírových košíčcích a teflonové formě na muffiny.

Už po Tobě někdy někdo chtěl recept nebo jsme první?
Párkrát už jsem recept rozdávala, nejčastěji to byl recept na tyto muffiny, ale také například na vánoční perníčky nebo buchty.

Jaký vztah máš k jídlu?
Jídlo miluji, jsem sice dost vybíravá, hodně věcí nejím, ale když mi něco opravdu chutná, jím dokud můžu a pak se proklínám. 🙂

Nemusíš jako „misska“ držet nějaké diety? Tvá postavička říká jasně že ne.
Před finále soutěže jsem nějakou chvíli dietu držela, ale neumím si moc odpírat sladké nebo cokoli jiného, když na to mám chuť, takže se to snažím vyvážit zvýšenou sportovní aktivitou a zatím se mi daří udržet si štíhlou postavu přesto, že mé stravovací návyky nejsou ideální.

Kterou restauraci bys nám doporučila?
Doporučila bych jakoukoli kvalitní italskou restauraci, moc mi chutnají jejich gnocci nebo špagety carbonara. Celkově mám moc ráda italskou kuchyni.

Jaké je Tvé nejoblíbenější jídlo a pití?
Na tuto otázku je těžké odpovědět, mám ráda hodně jídel a každý den mám chuť na něco jiného, ale mezi ty nejoblíbenější patří řízek, špagety, halušky se zelím a uzeným nebo kulatozrná rýže s kuřecími nudličkami.

Které naopak vůbec nemusíš?
Nemám ráda játra, smažený květák a rybí polévku.

Často vaříš, či pečeš?
Vařím jen, když musím, moc mě to nebaví, ale chtěla bych být dobrá kuchařka, tak snad mě to brzy chytne. Peču mnohem raději, ale občas peče i babička s mamkou, takže se střídáme.

Jaký názor máš na vegetariánství?
Co se týká mě, nikdy bych vegetariánkou být nemohla, protože mám maso moc ráda a jím ho skoro každý den. Taky je pravda, že je maso těžké na trávení a zanáší střeva, takže je pro tělo zdravé občas maso vynechat, ale úplně ho vyřadit z jídelníčku je podle mého názoru hloupost, protože obsahuje i hodně látek, které v jiném jídle buď chybí , a nebo obsahují jen malé množství. Měli bychom jíst úplně všechno, ale s mírou.