Vaříme s SDH Metylovice – díl 38. (Marťa Uhrová)

23 Kvě

Tak konečně jste se dočkali! Několikrát jsem byl tázan, jaktože nebyl ve středu publikován recept. Je to má vina, jen má vina! Nicméně dobře to dopadlo, skvělý recept od Marti Uhrové je tady.

Dýňová polévka
(výborná i po studenu do horkého letního dne)

Suroviny:
Dýně Hokkaido
2 stroužky česneku
Kuřecí nebo zeleninový vývar
Olej
Sladká smetana
Muškátový oříšek
Sůl, pepř
Bazalka

Postup:

Ze všeho nejdřív si oloupeme a nakrájíme na kostičky dýni zbavenou semínek. Na předehřátém oleji osmahneme na jemno nakrájený česnek, přidáme nakrájenou dužinu dýně a zalijeme vývarem.
(většinou zalévám vodou se zeleninovým bujónem) Necháme asi 20 minut povařit, dokud dýně nezměkne. Poté stačí polévku rozmixovat a dochutit sladkou smetanou, nastrouhaným muškátovým oříškem (ne celým 🙂 ), pepřem a solí. Aby talíř vypadal barevně, ozdobíme jej čerstvě nasekanou bazalkou.

Přeji dobrou chuť! 🙂

Po letech si začala běhat, přemluvil Tě k tomu někdo?
Už dlouho se o to snažila Denča R. 🙂 a taky se jí to nakonec podařilo, dost k tomu taky napomohl Honza (Bohuš), přece jenom víkendy patří soutěžím, tak přece nebudu jenom divák. 🙂

Začala si famózně, první start, první místo, budeš(te) v tom pokračovat?
Kdo by v tom nechtěl pokračovat. 🙂 První soutěž se nám povedla, doufám (e), že to nebude jediný úspěch v letošní sezóně a nějaké to umístění na bedně ještě zacinká.

Je nějaká šance, že by začala běhat i segra?
Tak to můžu na 100% potvrdit, že nehrozí, aby se ségra znovu stala členkou, ne jeden se pokoušel ji přemluvit ale zbytečně. 🙂

Jak „Bohuš“, je hodný?
No tak snaží se 🙂 … Ne, jsem s ním nadmíru spokojená. 🙂

Jaké je jeho oblíbené jídlo a pití?
Pivo a langoše s tatarkou, kečupem, česnekem a sýrem. ( snad jsem se trefila 🙂 )

Jaké je Tvé oblíbené jídlo a pití?
S ním téměř všechno ale mezi mé nejoblíbenější jídlo patří smažený květák. Z pití nedám dopustit na kávu, ta nesmí odpoledne chybět, i když ji snažím poslední dobou vynechávat. Ve zkouškovém je pro mě naopak nepostradatelná. 🙂

Jak často se dostaneš doma k vaření, pečení?
Doma někdy vařím o víkendech, když má mamka denní, jinak na privátě vařím často, sice jsou to většinou rychlovky, ale dá se to snad sníst. 🙂 Co se týká pečení, to přenechávám raději jiným, i když se to zrovna nepeče, tak často dělám tiramisu.

Co je Tvůj největší „majsterštik“?
Nevím, jestli zrovna já můžu soudit, to se musíš zeptat těch, co něco ode mě jedli. Ale ráda vařím, zkouším nové recepty a taky se ráda od druhých něco naučím.

Sleduješ náš web? Vyzkoušeli jste nějaký recept?
Samozřejmě, že pravidelně sleduji náš web. Ale z receptů jsem ještě nic nevařila. Většinou, když něco vařím, tak si recepty dost upravuji, pak je každé jídlo originál. 🙂

Napadá Tě někdo, kdo ještě nedal na web recept a Ty by sis ho chtěla od něj přečíst?
Už tady mnoho lidí dávalo recepty na své dobroty, ale pořád čekám, kdy se zde pochlubí svým receptem Honza (Bohuš). 🙂