Český běh žen – Ostrava – 31.5.2014

3 Čvn

V sobotu 31.5.2014 se v Ostravě u „Fukušimy“ konal druhý ročník Českého běhu žen.

Jak již bylo holkama slíbeno, postavily zde tým reprezentující naše SDH. Složení bylo taktéž avizováno – Bára, která na nočním běhu Ostravou byla pouze kustodka plus zbývající trojice – Ája, Zuzka a Deny.

O to větší bylo překvapení, že na startu 5 km tratě byly i další známé tváře. Například Rudova sestra Ivana s dcerou Alenkou nebo Jana Kolibová s dcerkou Berenikou a Kamila Kelnerová.
Měla zde startovat na trati sto metrů i naše Stellinka, leč tento závod se vůbec neběžel, přičemž dodnes je v propozicích uveden. Nevadí, Stella to ani nepostřehla. 🙂 Během závodu na 5 km „fandila“ holkám se svou vrchní AU-PAIR Evelínkou na skákacím hradu, čímž ze sebe vydala tolik energie, jako by tu stovku vyhrála. Její čas ještě přijde … 🙂

K samotným výsledkům asi tolik. Pro mě velikým překvapením bylo, že jako první do cíle přiběhla z té naší partyje Zuzka. Myslel jsem si, že Kamila či Alenka, možná Bára a moja robka, ale na Zuzku bych nevsadil. Teď když sedím v hotelové restauraci v Brně a píši tento článek si uvědomuji, že to vlastně bylo jasné. Zuzka spěchala na soutěž do Fryčovic, určitě pod nátlakem Michala. 🙂 Čas Zuzky byl 25:15 , té se zuby nehty držela Deny 25:36, pronásledována Kamilou 25:48. Za pár minut doběhly i zbývající dvě členky našeho týmu, Bára 30:06 a Ája 30:17.

Že to byl výkon vynikající dosvědčuje součet časů. V týmech holky obsadily krásné čtvrté místo, přičemž jen kousek chyběl na bronz.

Musím říct, že jsem jsem byl překvapen, kolik bab si najde čas a jde se proběhnout. Asi je ten běh fakt zdravý, asi je to teď fakt móda, asi bych měl taky začít! Nikdy jsem to na čas nezkoušel uběhnout pět kiláků, ale myslím, že bych byl rád, jak bych se do cíle nějak doplazil.

A teď pozor, záměrně to píši až na konec, jakože TO NEJLEPŠÍ na konec.
JANA KOLIBOVÁ si tuto trať dala i s kočárkem, v kterém opravdu byla i Berenika. (byla ještě jedna žena takto odvážná) Když napíšu čas Jany, 29:18 je až neuvěřitelné, že jen ve své kategorii nechala za sebou přes 160 závodnic! Prostě borka s velkým B!

Více o závodu najdete na stránkách Českého běhu žen.

Pro sdh-metylovice.info Jan Izvorský.