RunTour Ostrava, 28.6.2014

4 Čvc

Jak už slíbil Michal, přispěji pár řádky, a napíšu Vám zážitky, kdy jsem se jako doprovod, kustod a hlídač dětí zúčastnil čtvrtého dílu (z osmi) série běžeckých závodů Česká pojišťovna Mizuno RunTour.

Ale ještě než se přenesu do Ostravy musím zmínit, že to byl zase jeden, jak já rád říkám, FOFR DEN.
Hned ráno startují naši mladí hasiči ve Frýdlantu, takže jdeme na ně kouknout, pomoct s vercajkem a trochu je pohecovat. Uzavírám s nimi sázku, že když budou mít čas pod 20 vteřin, má u mě každý nanuk. Jelikož „vyčůranost“ je v dětech podle mne už od narození, děcka postupně rozšiřují sázku. Když to bude pod 15 s, má dostat každý 5 nanuků atd. až se dostáváme k tisíci nanuků na osobu za čas 0,5 vteřiny. No fantazie Filipa je bezedná. 🙂
Výsledný čas 22,233 s již znáte z článku od Michala. Ušetřil jsem, ale nerad. No nic, trénovat je třeba.

Při přejezdu do Ostravy myslím na Neškodné jedince, kteří určitě ten závod s bečkou na Lysou vyhrají. Sliboval jsem účast na startu tohoto závodu, plivnutí pro štěstí, ale to jsem ještě nevěděl o RunTour. Rudolfkovi jsem se omluvil, takže pohoda, jede se podpořit ženu a spol.

Závod RunTour Ostrava se konal v pro mě famózním prostředí – v Dolní oblasti Vítkovic. Holky musí být zaregistrované do 11:00, vše stíháme. Na parkovišti vedle nás zaparkovala paní Kubinová s Františkem Černíkem, jaká to čest. Pozdrav „Dobrý šéfe“ sice pana Černíka překvapil, ale bohužel pozvánku do „A“ týmu Vítkovic jsem nedostal. Sakra, že já zhubnul, teď už nemůžu být řízný obránce se 102 kily.

Krom mé Denisy závod na pět kilometrů absolvovaly Zuzka Bílková a Jana Kolibová. Určitě by startovala i Bára Šigutová, kdyby na jednom z posledních tréninků její lýtková kost nespatřila světlo světa. A taky by běžela Andrea Mališová, ale ta byla doprovod Neškodných jedinců na Lysé hoře, takže ve startovním poli tři odvážné. Dvě maminy 🙂 a Zuzka.

A hned bych přešel k výsledkům. Nejspíše mateřské mléko rozhodlo o umístění našich hvězd ve startovním poli. Před závodem Berenička ne a ne se napít, takže zátěž Jana měla solidní. Naše mamka, ta je sice vypitá, ale pořád něco zbývá. Takže výsledkově:
Zuzka „první“ čas 00:24:58 , osmnáctá žena v cíli, 14. místo v kategorii, 99. místo celkově (tzn. i s chlapama)
Deny „druhá“ čas 00:25:16, dvacátá čtvrtá žena v cíli, 19. místo v kategorii, 110. místo celkově (tzn. i s chlapama)
Jana „třetí“ čas 00:27:24, sedmdesátá šestá žena v cíli, 62. místo v kategorii, 198. místo celkově (tzn. i s chlapama)

Posuďte sami, jak skvělé výsledky to jsou, když vezmete v potaz, že pěti kilometrovou trať běželo:

367 sportovců a sportovkyň !!!
z toho 199 žen !!!
a v kategorii, kde startovaly holky bylo 157 běžkyň !!!

Vše si můžete překontrolovat na stránkách http://www.run-tour.cz/ kde zjistíte, že tam starují profi běžci! Takže to není závod „tetek“ kolem komína, je to regulérní běžecký závod. A z to plyne, že ty naše baby, startující vždy pod názvem týmu SDH METYLOVICE, jsou ku**a DOBRÉ !!!

Pro sdh-metylovice.info Jan Izvorský.