Vaříme s SDH Metylovice – díl 46. (Jan Izvorský)

16 Čvc

Tak už i na mě došlo. 🙂

FRITATA

Suroviny:
10 vajec
Cibule
Sádlo
Sůl
Pepř
Cherry rajčátka
Žampióny
Mrkev

Postup:
Nakrájíme cibuli na kostičky. Na sádle začneme restovat cibuli. Rozflákáme všech deset vajec a v půllitru od piva je rozšleháme vidličkou. Přidáme do nich sůl a pepř, můžeme i jiné koření, jak kdo chce. Nakrájíme si cherry rajčátka a žampióny na čtvrtky, mrkev nastrouháme. Poté vše dáme do pánve s cibulí zamícháme a necháme chvíli odpočinout, pak zase mícháme. Poté vezmete celou pánev a na 15 minut ji strčíte do trouby. Ta už je samozřejmě vyhřátá na 200 stupňů. Toť vše. Velice chutná „omeleta“ – půl ji snězte na snídani, půl na oběd v práci a jste v klidu. 🙂

Rozhovor sám se sebou. 🙂

Kdo Tě k programu WHOLE 30 přivedl?
Kolega Pavel z práce. Říkal, jestli to nechci vyzkoušet, že by to mohlo být dobré i pro ten můj ekzém. Tak jsem si říkal, že už jsem vyzkoušel tolik mastí a prášků atd., že proč by ne toto.

Čeho ses nejvíce obával?
Že mi bude chybět pivo. Ale vůbec. Měsíc je fakt moc krátká doba. Zeptejte se dětí. Je to polovina prázdnin a jak ty vždy rychle utečou.

O co teda při programu WHOLE 30 jde?
No ve zkratce – jíte jen samé dobré věci. Prostě jídlo, které obsahuje živiny, které tělo potřebuje. To co nepotřebuje, to nejíte.

Takže co jsi teda jedl?
Vejce, maso a zeleninu.

A co jsi nejedl?
Nejedl jsem žádné pečivo, žádné těstoviny, nejedl jsem brambory, rýži, slunečnicový olej. Je to na delší povídání. Jo hlavně žádný alkohol, prostě nic, kde je cukr.

A odkud jsi čerpal informace?
Existuje perfektní kniha, která se jmenuje JÍDLO NA PRVNÍM MÍSTĚ. A pak taky internet. Tu knihu bych doporučil všem. I kdyby si ji měli POUZE přečíst.

Jaké pozitiva si na programu WHOLE 30 našel?
Úplně nejlepší bylo odstranění problému se spaním. To jsem pocítil hned po prvním týdnu, že je to lepší a to bylo super. O klesající váze nemusím povídat, to každý kdo mě zná vidí. A taky se zeptá. 🙂 Další výhoda je spousta energie navíc. Je toho samozřejmě více. I ten ekzém se opravdu zlepšil.

Jak vnímáš ty, co tomu nevěří?
Je mi to jedno. Každý věří něčemu jinému. Někdo v Boha, někdo v to, že Německo vyhraje mistrovství světa ve fotbale. Já si taky prvně říkal, kdo ví jaké to bude. Ale ten první měsíc jsem se kousnul na 100% a pak jen cítil, že to funguje. A tak pokračuji dále. Je to už přes 4 měsíce a je mi fajn. Netvrdím, že teď jedu 100%, viděl bych to na 80%, ale je to moje volba a to je na tom to, co je super.

Co bys tedy řekl závěrem?
Nenutím nikoho ať to zkusí. Mám radost z těch co to sami od sebe zkusili, a z těch co to ještě zkusí. 🙂 Hlavně – oznamte to všem, s kterými trávíte dny. Více Vás poté respektují, než když to netuší. A taky Vám poté začnou fandit. Jo a taky potřebujete „spolehlivou“ a tolerantní manželku či partnerku. Přece jenom Vám to jídlo musí někdo připravit. 🙂 Já ji mám, o to to bylo a je snadnější.