OstravaCity Trail Colours of Ostrava

31 Čvc

V sobotu 18.7. se uskutečnil první ročník OstravaCity Trail a byl to další závod v v terénu, který pořádá Salomon trail running cup. Organizátoři ho spojili s hudebním festivalem Colours of Ostrava. Na tento závod se přihlásilo 214 běžců různých věkových kategorií.
Start byl plánován na 10. hodinu, ale já s Katkou přijeli o dost dříve. Měli jsme plno času na registraci v Trojahlí na Karolině. Tento den bylo docela nepříjemné vedro cca 33°C, takže jsem netušil co to se mnou vůbec udělá na trati dlouhé 13 km. V 9:45 bylo hromadné přesunutí na start, který byl nad Trojhalím.
Dříve než se byli všichni běžci odstartováni se do čela postavili jen ti favorité závodu, kteří jej dají za čas cca 40-42 minut. Jakmile zazněl výstřel, tak se celý dav běžců rozutíkal kolem řeky Ostravice. Jedno povinné kolečko kolem Slezskoostravského hradu dál do centra Ostravy. Čekalo nás několik schodů, ale i kopečků než jsme se dostali na haldu Ema. V tom vedru to bylo na ugrilování a po vyběhnutí vrcholu se začalo klesat zpátky do centra. Pak nás ještě čekalo pár schodů nahoru a dolů a vrátit se kolem řeky Ostravice zpět do cíle. Pro mě velký úspěch na takovéto trati. Hodně náročný závod v tomto vedru, ale stálo to za to. Další program na srpen je Salomon Slezský maraton a za další dva týdny mě s Katkou čeká vrchol sezóny – Beskydská sedmička.

Výsledky najdete ZDE.

Pro sdh-metylovice.info Martin Březina.