3. 9. Bartovice

5 Zář

Bartovice, 3.9.2016 – V sobotu se v Bartovicích završil 14. ročník Moravskoslezské ligy.

Letos jsme mohli vidět nejvyrovnanější koncovku ligy, kdy před posledním kolem v žádné ze tří kategorií nebylo rozhodnuto o titulu. Startovní pořadí je v pozvánce uvedeno dle příjezdu. Soutěž začíná ve 12 hodin a startovní listina se má otevřít v jedenáct, takže když Luděk v deset hodin přijíždí do Bartovic, startovné se již nějakou dobu vybírá a my máme startovní čísla 12+16+19+22+25. Ať si kdo chce myslí cokoliv, tohle mi nepřijde jako důstojný způsob přihlašování na kola MSL.
Startovní číslo 1 mají domácí ženy. Letos na lize sice měly v sestavě zhruba 17 závodnic, ale nejlepší výkon si připravily až na závěr. Čas 16,605 s jim v podstatě zajišťuje celkové čtvrté místo. Dvojku mají veteráni Prchalova. Oproti obvyklé sestavě mají další změnu na koši a nalívce, ale časem 14,799 s vylepšují loňský traťový rekord Oprechtic a od premiérového veteránského titulu jsou jen blízko. Prchalov letos na sedmi ligových kolech nepokořil patnáctivteřinovou hranici jen u nás. Muži Petřvaldíku na Starou Ves ztrácejí 7 bodů a zatím nikdy se na posledním ligovém kole neměnilo pořadí na prvním místě mužské kategorie. Petřvaldík však dosahuje času 13,940 s a hraje na nervy Staré Vsi. Muži Malenovic si do Bartovic odskočili mezi dvěma koly MSL mladých hasičů v Petřvaldu a Brušperku. Přestože jim čas 16,388 s zajistil jen 5 bodů za účast, tak se při neúčasti Dolní Lutyně posouvají z posledního 25. místa na čtyřiadvacáté. Naopak malenovičtí veteráni do Bartovic nedorazili a tak se na jejich poslední 10. příčce už nedalo nic změnit. Bartovičtí muži vyhráli svou denní soutěž naposled v roce 2009 (ale v dosud platném traťovém rekordu 13,750 s). Čas 14,488 s na vítězství nestačí ani letos, ale upevnil jim konečné 5. místo v lize. Muži Horní Suché končí s neplatným pokusem za nenašroubovaný koš a tak dostáváme šanci k posunu na jejich 16. pozici. Ženy Petřvaldíku mají stejný počet bodů jako Svinov a tak jejich poslední pokusy rozhodnou o umístění na 6.-7. místě. Petřvaldík si navzdory drobným prostřikům zapisuje 17,622 s. Vrbické áčko už má jisté bronzové medaile a na levém proudu půjčeného petřvaldického Lukáše Frýdla. Nalevo by to stačilo na průběžné vedení, ale výsledný čas je 14,632 s. Bartovičtí veteráni stejně jako jejich ženy předvádějí nejlepší výkon sezóny (16,234 s), byť na béčkový spoj na stroji byl v posledním okamžiku. Jisté bronzové medaile mají i ženy Kozmic a čas 17,181 s je řadí na průběžnou druhou příčku.
Se startovním číslem 12 se představuje nejprve naše ženské béčko. Opět se projevila spolupráce s Petřvaldíkem a navzdory trošku pomalejší vodě je z toho čas 18,307 s.
Vrbické béčko odepisuje tři body za půjčeného košaře ze svého áčka. Kamil Lasák (z veteránského Prchalova) má levý terč dole za 13,887 s, ale výsledný čas je jen 15,678 s. Košatka navzdory času 17,386 s a pěti bodům za účast uhájila konečnou 20. příčku, což je oproti loňsku posun 5 míst nahoru. Muži Kozmic si nejlepší čas letos na lize připsali v Podvysoké – 15,191 s. Na posledním kole sice berou 8 bodů za 15,693 s, ale stačí jim to jen na posun na 21. pozici.
Startovní číslo 16 mají naši pětatřicátníci. Easyho páteční shozy na tréninku vypadaly solidně, takže jsme doufali alespoň v nízkou patnáctku. Soutěžní shozy byly také v pořádku a čas 15,681 s s v podstatě zajistil našim veteránům konečnou 4. příčku.
Solidní výkon za 14,995 s předvádí i muži Pustkovce, kteří navzdory dvěma neúčastem a jedné diskvalifikaci dokázali bodovat na sedmi kolech a celkově jsou třiadvacátí. Svinovské ženy mají na levém proudu půjčenou Pavlu Monsportovou ze Staré Vsi. Ovšem ne toto půjčení, ale čas 17,664 s rozhoduje o tom, že obsadí v celkovém hodnocení MSL sedmou příčku za Petřvaldíkem.
Devatenáctku má naše ženské áčko. V této chvíli má už jisté celkové 5. místo, což je jejich druhé nejlepší umístění na lize. Bohužel Denča Ryšková zacvakala na rozdělovači a byl z toho jen neplatný pokus.
Prchalovské mužské áčko vyhrálo v Bartovicích v roce 2014. I tentokrát by to bylo na levém proudu na vítězství. Výsledný čas 14,274 s je řadí aktuálně na 2. místo.
Trochu nečekaně až jednadvacáté jde na start naše mužské áčko. Všechno bylo rozběhnuto solidně, ale drobná chyba nastala u mě při odhozu kotouče a to se pak podepsalo i na vteřinovém prostřiku na 15,919 s. Posun na 16. místo je pryč, naopak ještě budeme sledovat, jestli se před nás nedostane Jistebník.
Svbinovští veteráni vědomi si svých jistých bronzových medailí naprosto zamíchali sestavou a podle toho také vypadal jejich crazy útok za 29,595 s. Pokus Prchalova B vypadal podobně jako u jejich áčka nejen tím, že měli stejnou proudařskou dvojici – nalevo nejlepší shoz soutěže, napravo prostřik na 14,563 s.
Se startovním číslem 24 s představuje poslední naše družstvo – mužské béčko. Radka Zátopka jsme na béčka získali až v pátek večer, ale běželi jsme takhle už ve Vrbici, takže žádný problém. Bohužel Radek zacvakal céčkovou spojku a bez kotouče by to byl pro mě marný boj. Tím, že se při nalívce ztratila voda, jsme alespoň dokončili za 19,902 s.
Lubno ztrácelo na Svinov 4 body a právě tyto dva týmy následují ve startovní listině. Lubno si zapisuje 14,655 s, ale Svinov na to reaguje časem 14,764 s a ke vzájemné změně jejich pozic zřejmě nedojde. Sedmadvacátí jdou na start oprechtičtí veteráni. Jejich šance na ligový titul jsou po pokusu Prchalova značně malé – potřebují tuto soutěž vyhrát a před Prchalov se musí dostat ještě jedno družstvo. Honya pravý terč sráží za 14,632 s, jenže Stiby už nalevo úspěšný není a s neplatným pokusem je o letošních veteránských medailích rozhodnuto.
Tošovice si na posledním kole zapisují čas 15,394 s a v celkovém hodnocení MSL jsou letos patnácté. Hukovice dosahují času 15,840 s, ale také díky dvěma letošním půjčením závodníků končí ve své premiérové sezóně v MSL devatenácté. Muži Oprechtic figurovali po 14. kole na šesté příčce. Ale s výrazným prostřikem na levém proudu si zapisují jen 15,719 s a zaznamenávají největší propad posledního kola, když celkově obsadili 9. místo. Dvaatřicítku mají ženy Staré Vsi a boj o titul začíná gradovat také v této kategorii. Navzdory menší chybě na béčkách jsou oba terče dole za 16,352 s, což je vylepšení traťového rekordu, který dosud držely Oprechtice (2013 – 16,433 s). Také muži Větřkovic si nejlepší výkon ligové sezóny schovávali na poslední kolo a časem 14,156 s jsou průběžně druzí. Jistebničtí muži ztráceli tři body na nás a osm na Horní Suchou. Veškeré vyhlídky na posun výš ligovou tabulkou zastavila chyba strojníka na spojce. Jistebník tak při své obnovené ligové premiéře končí osmnáctý. Pětatřicítku mají muži Staré Vsi a při vítězství Petřvaldíku by jim na titul stačil v této chvíli čas 14,488 s. Pravý terč je dole za 14,228 s, ale nelevo je díky hadici zamotané pod rozdělovačem výrazně později voda a výsledkem je 15,138 s. Stará Ves bere i tak docela nečekané stříbro, naopak Petřvaldík získává po dvou bronzových a čtyřech stříbrných první zlatou medaili. A dá se říct, že v Petřvaldíku tak kompletují sbírku ligových titulů – 2004 ženy, 2010 mladší žáci, 2014 starší žáci a 2016 muži. Největší posun směrem vzhůru mužskou kategorií oproti loňsku zaznamenali Lubno a Děhylov. Děhylov byl vloni dvaadvacátý, z Bartovic si za čas 15,473 s odnášejí 11 bodů a v celkovém hodnocení MSL jsou dvanáctí. Veteránům Vlčovic bartovická trať docela svědčí – letos zde vyhráli noční soutěž, vloni byli na denní soutěži třetí. Čas 15,631 s je jejich nejlepší výkon sezóny a dostávají se těsně před naše veterány. Kujavy se díky času 15,486 s dokázaly dostat o jedu pozici výše před vrbické béčko na konečné třinácté místo.
Jednačtyřicítku mají ženy Oprechtic a po jejich pokusu bude rozhodnuto také o posledním ligovém titulu. Útok je rozběhnutý velmi dobře, ale rozhodly prostřiky – čas 20,982 s znamená stříbro pro Oprechtice a třetí titul v řadě pro Starou Ves. Mošnov měl dvoubodový náskok před Větřkovicemi a Stachovicemi, takže ještě musel zabojovat o umístění v celkové první desítce. Jenže chyba na koši přináší neplatný pokus a 5 bodů za účast. Muži Podvysoké měli stejně jako několik dalších družstev na levém proudu čas na vítězství, ale pravý terč zůstal nesražen a je z toho neplatný pokus. Podvysoká si tak potřetí z MSL odnáší „bramborové“ medaile. Veteráni Staré Vsi častokrát jezdí útoky s úspěchem jen na jednom proudu. Tentokrát se jim povedly oba shozy a poprvé se na lize dostávají pod 15 vteřin – 14,955 s. Stachovice měly první desítku při nezdaru Mošnova naservírovanou na zlatém podnosu. Jenže prostřik na levém proudu a čas 16,257 s stačí jen na body za účast. I tak je celkové 11. místo nejlepším výsledkem ze všech ligových nováčků. Ženy Podvysoké se jako jediné ze své kategorie zatím nedostaly alespoň pod osmnáctivteřinovou hranici. A nedaří se jim to ani v Bartovicích, když levá proudařka po zacvakání zůstala příliš daleko od terče a byl z toho jen neplatný pokus. Při neúčasti mužů Dolní Lutyně, veteránů Vrbice, Malenovic a Studénky letošní ročník MSL zakončili muži Dolní Lhoty. Letos předvedli nejlepší čas 15,130 s a s prostřikem na pravém proudu z toho nebude čtrnáctka ani na posledním kole – 16,048 s.
Ve veteránské kategorii si letos Prchalov počínal naprosto suverénně a o jejich titulu nemůže být pochyb. Stejně tak v mužské kategorii letos na lize třináctkové časy předvedl pouze Petřvaldík a tak jsou jejich zlaté medaile zasloužené. V ženské kategorii sice nejvíce vítězství získaly Oprechtice, ale Stará Ves prokázala vyrovnanější formu a zdobily je mimořádné výkony proudařek, které mnohdy dokázaly smazat drobné chyby týmu. Oproti loňsku na ligových kolech ubylo průměrně 4,55 družstev (55,62 – 51,07) a zaznamenali jsme také pokles v počtu neligových družstev (16,31 – 14,85). Nejlepší časy předvedli muži Petřvaldíku (13,809 s v Petřvaldíku), ženy Staré Vsi (16,164 s v Petřvaldíku) a veteráni Prchalova (14,576 s v Oprechticích). Nejlepší shozy měli pravý proudař Vrbice A (13,408 s v Oprechticích), Pavla Monsportová ze Staré Vsi (15,783 s ve Vrbici) a Kamil Lasák z Prchalova (14,094 s ve Staré Vsi = ligový rekord).

Celkové pořadí, kategorie MUŽI:
pořadí – družstvo – výsledný čas – body MSL

1. Petřvaldík (NJ) – 13,754 – 13,940 – 13,940 – 25
2. Větřkovice (OP) – 14,156 – 14,096 – 14,156 – 22
3. Prchalov A (NJ) – 13,833 – 14,274 – 14,274 – —
4. Bartovice (OV) – 14,318 – 14,488 – 14,488 – 20
5. Prchalov B (NJ) – 13,610 – 14,563 – 14,563 – —
6. Karviná-Louky (KI) – 14,595 – 14,060 – 14,595 – —
7. Vrbice A (KI) – 13,891 – 14,632 – 14,632 – 15
8. Lubno – 14,398 – 14,655 – 14,655 – 16
9. Svinov (OV) – 14,764 – 14,142 – 14,764 – 15
10. Pustkovec (OV) – 14,928 – 14,995 – 14,995 – 14
11. Stará Ves A (OV) – 15,138 – 14,228 – 15,138 – 13
12. Tošovice (NJ) – 15,394 – 14,792 – 15,394 – 12
13. Děhylov (OP) – 15,473 – 14,442 – 15,473 – 11
14. Kujavy (NJ) – 14,707 – 15,486 – 15,486 – 10
15. Vrbice B (KI) – 13,887 – 15,678 – 15,678 – 6
16. Kozmice (OP) – 14,714 – 15,693 – 15,693 – 8
17. Stará Ves B (OV) – 15,708 – 15,399 – 15,708 – —
18. Oprechtice – 15,719 – 14,139 – 15,719 – 7
19. Hukovice (NJ) – 15,840 – 15,485 – 15,840 – 3
20. Metylovice A – 15,919 – 14,827 – 15,919 – 5
21. Dolní Lhota (OV) – 14,993 – 16,048 – 16,048 – 5
22. Stachovice (NJ) – 16,257 – 14,966 – 16,257 – 5
23. Proskovice (OV) – 15,756 – 16,270 – 16,270 – —
24. Horní Žukov (KI) – 16,351 – 14,245 – 16,351 – —
25. Malenovice – 16,388 – 15,559 – 16,388 – 5
26. Košatka (OV) – 17,386 – 16,661 – 17,386 – 5
27. Metylovice B – 19,512 – 19,902 – 19,902 – —
28. Nýdek – 20,023 – 20,299 – 20,299 – —
29. Podvysoká (CA) – 13,719 – N – neplatný pokus – 5
30. Horní Suchá (KI) – N – N – neplatný pokus – 5
31. Jistebník (NJ) – N – N – neplatný pokus – 5
32. Mošnov (NJ) – N – N – neplatný pokus – 5
33. Marklovice (KI) – N – N – neplatný pokus – —

Celkové pořadí, kategorie ŽENY:
pořadí – družstvo – levý terč – pravý terč – výsledný čas – body MSL

1. Stará Ves (OV) – 16,352 – 16,031 – 16,352 – 15
2. Bartovice (OV) – 15,955 – 16,605 – 16,605 – 12
3. Kozmice (OP) – 16,880 – 17,181 – 17,181 – 10
4. Petřvaldík (NJ) – 17,622 – 17,440 – 17,622 – 8
5. Svinov (OV) – 17,123 – 17,664 – 17,664 – 5
6. Metylovice B – 18,160 – 18,307 – 18,307 – —
7. Písečná – 18,608 – 19,885 – 19,885 – —
8. Albrechtice (KI) – 19,998 – 19,852 – 19,998 – —
9. Oprechtice – 20,982 – 17,103 – 20,982 – 6
10. Horní Žukov (KI) – 20,662 – N – neplatný pokus – —
11. Podvysoká (CA) – N – 21,583 – neplatný pokus – 3
12. Metylovice A – N – N – neplatný pokus – 5
13. Horní Suchá (KI) – N – N – neplatný pokus – —

Celkové pořadí, kategorie NAD 35 LET:
pořadí – družstvo – levý terč – pravý terč – výsledný čas

1. Prchalov (NJ) – 14,799 – 14,406 – 14,799 – 15
2. Stará Ves (OV) – 14,588 – 14,955 – 14,955 – 12
3. Vlčovice (NJ) – 15,631 – 15,570 – 15,631 – 10
4. Metylovice – 15,681 – 15,460 – 15,681 – 8
5. Bartovice (OV) – 16,234 – 16,169 – 16,234 – 7
6. Svinov (OV) – 27,777 – 29,595 – 29,595 – 6
7. Oprechtice – N – 14,632 – neplatný pokus – 5

Soupiska:
post – muži A – muži B – nad 35

koš – Pavel Kahánek – Aleš Vyvial – Pavel Koval
savice – Jan Izvorský – Vladimír Bílek – Vladimír Bílek
stroj – Radomír Rusina – Aleš Velička – Aleš Velička
béčka – Pavel Šigut – Radomír Zátopek – Jiří Ryška
rozdělovač – Adam Lanča – Luděk Juřica – Luděk Juřica
levý proud – Michal Bílek – Michal Bílek – Jan Izvorský
pravý proud – Radim Tomášek – Libor Rusina – Radim Tomášek

Soupiska:
post – ženy A – ženy B

koš – Kateřina Pečinková – Erika Brišová
savice – Martina Orihelová – Andrea Hýlová
stroj – Kristýna Ryšková – Jan Kolibová
béčka – Martina Uhrová – Zuzana Bílková
rozdělovač – Denisa Ryšková – Denisa Izvorská
levý proud – Barbora Šigutová – Lenka Lednická
pravý proud – Adéla Štandlová – Kamila Kelnerová

Konečné pořadí MSL, kategorie MUŽI:
pořadí – družstvo – body

1. Petřvaldík – 283
2. Stará Ves – 278
3. Vrbice A – 254
4. Podvysoká – 203
5. Bartovice – 196
6. Svinov – 180
7. Lubno – 177
8. Větřkovice – 175
9. Oprechtice – 173
10. Mošnov – 160
11. Stachovice – 158
12. Děhylov – 143
13. Kujavy – 138
14. Vrbice B – 137
15. Tošovice – 128
16. Horní Suchá – 115
17. Metylovice – 110
18. Jistebník – 107
19. Hukovice – 101
20. Košatka – 94
21. Kozmice – 93
22. Dolní Lhota – 92
23. Pustkovec – 85
24. Malenovice – 73
25. Dolní Lutyně – 72

Konečné pořadí MSL, kategorie ŽENY:
pořadí – družstvo – body

1. Stará Ves – 175
2. Oprechtice – 166
3. Kozmice – 145
4. Bartovice – 123
5. Metylovice – 110
6. Petřvaldík – 107
7. Svinov – 104
8. Podvysoká – 73

Konečné pořadí MSL, kategorie NAD 35 LET:
pořadí – družstvo – body

1. Prchalov – 93
2. Oprechtice B – 79
3. Svinov – 64
4. Metylovice – 53
5. Stará Ves – 50
6. Vlčovice – 43
7. Bartovice – 41
8. Vrbice – 37
9. Studénka – 21
10. Malenovice – 17

Pro sdh-metylovice.info Michal Bílek.

2 odpovědi na “3. 9. Bartovice

  1. Čau ten nejlepší terč v mužské kategorii je špatně nebo se pletu.

  2. Jo jo, to byl překlep při přepisu, který neměl vliv na výsledky, jen na ten nejlepší shoz.
    Po opravě – nejlepší shoz uplynulé ligové sezóny měl pravý proudař vrbického áčka v Oprechticích – 13,408 s.

Komentáře nejsou povoleny.