28. 10. Šichta na Čupku

7 Lis

Hodoňovice, 28.10.2023 – Ve sváteční sobotu 28. října se v Hodoňovicích po čtyřleté odmlce konala Šichta na Čupku.

V minulosti závod trval 4 hodiny, po které závodnici jednotlivci nebo ve dvojicích běhali 5,5 km dlouhý okruh od Čendy přes Čupek a zpět. V roce 2019 jsme skončily s Deny ve dvojících mezi ženami druhé. Ale letos je spousta věcí jinak. Ženy běží jeden okruh, muži dva okruhy. A já ani Deny nemáme moc naběháno. Ale v euforii po závodě v Hoštálkovicích před třemi týdny jsme se domluvily, že Šichtu si chceme zaběhnout.

Na startu závodu se nás sešlo i s dětmi kolem třiceti. Ale samí kvalitní běžci a běžkyně. To pocítím už na úvodní rovince, kdy nám skoro všichni utečou. Ještě u odbočky u koní vidím v dáli holky, ale pak už běžím skoro sama. Snažím se hecovat, ale nemůžu. Do kopce těžce dýchám, nohy tuhnou a z kopce mě zase píchá v boku. Je to marné. Po trase potkávám pořadatele, kteří neúnavně povzbuzují. A to je pro mě motivace. V cílové rovince se snažím ještě sprintovat, ale nohy se mi únavou už motají. Dobíhám pátá, Deny chvíli za mnou. Je mi šloufl, běžela jsem, co jsem mohla, ale pořádný trénink mi chyběl.
Závod byl letos komorní, ale šlo vidět, že pořadatelé jsou srdcaři. Nechyběl guláš, Birell a ocenění dostali hodnotné prize money.
Věřím, že dobří lidé z Čenda spolku uspořádají Šichtu i příští rok. A s větší propagaci by mohlo dorazit i více závodníků.

Celkové pořadí, kategorie MUŽI:
pořadí – závodník

1. Vladan Šindelek
2. Dan Šindelek
3. Lukáš Vrubel
10 závodníků

Celkové pořadí, kategorie ŽENY:
pořadí – závodnice

1. Ludmila Poledníková
2. Elen Šimonová
3. Michaela Stojanovič
4. Aneta Kolodějová
5. Zuzana Bílková
6. Denisa Izvorská

7. Martina Mílová
8. ???
9. Johanka Zonková

Celkové pořadí, kategorie DĚTI:
pořadí – závodník

1. Marie Sedlatá
2. Eduard Sedlatý
3. Ondřej Valenta

Pro sdh-metylovice.info Zuzana Bílková.

Napsat komentář