5.1. Schůze MSL

5 Led

Tak opět po roce dnes proběhla v Oprechticích schůze Moravskoslezské ligy v požárním útoku spojená s volbou pořadatelů MSL, bouřlivou diskuzí, kuloárovými dohodami a velkou dávkou emocí.
Došlo také ke změně pravidel (která si snad v dohledné době budeme moci prohlédnout a stáhnout na webu ligy), bohužel k některým, dle mého názoru přínosným, změnám nebyla vůle. Nejvíce mě mrzí, že neprošlo omezení půjčování členů, přestože anketa na našich stránkách dopadla nadějně. V podstatě totožný návrh přednesl Honza Pícha z Trojanovic – jeden půjčený člověk na 3-5 soutěžích, ale ani jeho vize nenašla odezvu. Takže i letos můžeme očekávat džungli s pestrobarevnými družstvy, případně nějaký ten pseudotým, který celou ligu odjezdí v šesti lidech.
Novinkou jsou spoje na papír. Je předčasné hodnotit tento krok, ale na Extralize a některých dalších soutěžích to funguje, budeme tedy muset víc trénovat tuto činnost. Přínosem pro bezpečnost a regulérnost tratí jistě budou funkční klouby na rozdělovači a stroji. Uvidíme kolik závodníků bude investovat do nově povolených treter.
Zásadní je také zrušení Rady MSL. Chce se mi říct konečně! Toto uskupení „osobností“ bez kompetencí v poslední době ani tak nedohlíželo na spravedlnost v lize, jako spíš na hájení vlastních zájmů. Zbylé pravomoce Rady tak přecházejí na hlavního rozhodčího.
Samotná volba pořadatelů byla asi poznamenána poznamkou našeho strojníka Jirky Ryšky. Upozornil jen, že existuje pravidlo, jemuž odporuje minimálně jeden stroj v MSL. Tím ovšem šlápnul na kuří oko vlivnému sponzorovi Moravskoslezské ligy. Ten si asi uvědomil, že dodržování tohoto pravidla by jej se současným strojem stálo nemalé finanční prostředky a tak začal zákulisní lobbing. Vliv sponzora na některé týmy se projevil následovně – o poslední 15. místo mezi pořadateli jsme museli v druhém kole usilovat v duelu s Rychalticemi. Nevím, jestli tato druhá volba byla Rychaltice vs. Metylovice nebo „pro“ vs. „proti“ Metylovicím. Nicméně i druhé kolo skončilo plichtou a tak následovalo hlasování, jestli bude mít MSL 14 nebo 16 kol (tedy bez nebo i s Rychalticemi a Metylovicemi). Těsná většina nakonec schválila 16 kol.
Nitky, za které tahá pan sponzor se asi trochu zamotaly, nebo jeho dlouhé prsty nedosáhnou všude. Jak naznačila tato schůze, pravidelná dávka emocí asi bude přicházet s každým kolem MSL.
Pod článkem si můžete prohlédnout o čem se jednalo a jak dopadla volba pořadatelů.

Pravidla:
Spoje – na papír
Rozdělovač – funkční klouby, bez záslepky
Stroj – funkční klouby
Savice – může se dotýkat země, rovná podložka 1 cm
Koš – nemusí být našroubován před ponořením
Rada MSL – zrušena, pravomoce přecházejí na hlavního rozhodčího
Prasklá hadice – družstvo i nadále může opakovat pokus
Tretry – povoleny
Půjčování členů – beze změn
Rozhodčí pořádajícího SDH kontroluje nářadí na základně

Volba pořadatelů:
23 – Svinov
22 – Vrbice
21 – Mošnov, Stará Ves
20 – Oprechtice, Kozmice, Karviná – Hranice, Petřvaldík, Bartovice
18 – Lubno, Jistebník
17 – Trojanovice, Kojkovice
16 – Prchalov
15 – Metylovice, Rychaltice, ve 2. kole 11:11
——————————————-
13 – Košatka
12 – Proskovice
9 – Písečná
8 – Marklovice
4 – Luboměř

Termíny MSL 2008:
7.6. Rychaltice
14.6. Lubno
21.6. Oprechtice
29.6. Svinov
5.7. Metylovice
6.7. Kozmice
19.7. Kojkovice
20.7. Karviná – Hranice
26.7. Trojanovice
2.8. Vrbice
9.8. Petřvaldík
16.8. Stará Ves
17.8. Prchalov
30.8. Mošnov
6.9. Bartovice
14.9. Jistebník

2 odpovědi na “5.1. Schůze MSL

  1. Pingback: SDH-Metylovice.INFO » Blog Archive » Schůze MSL

Komentáře nejsou povoleny.