5. 7. Metylovice

7 Čvc

Metylovice, 5.7.2008 – 42. ročník metylovské hasičské soutěže je za námi. Teď už můžeme jen bilancovat.

Počítadlo na našem webu se dostalo na nulu, takže bylo jasné, že je první červencová sobota a s ní i naše hasičská soutěž. Po celý předcházející týden se naše pozornost ubírala k předpovědi počasí. Zpočátku to vypadalo docela nadějně, bohužel se začátkem víkendu začalo i pršet. A déšť tak poznamenal i naši soutěž.
Přesto jsme se snažili připravit vše tak, aby diváci i účastníci nepřišli o zajímavou podívanou. Ještě dopoledne byla provedena poslední úprava trávníku, dokončily se veškeré ostatní přípravy a ve 13 hodin mohlo vše začít. Pokusím se tady výjimečně popsat všechna družstva, takže se připravte na trochu delší počtení.
Soutěž tradičně zahájilo naše áčko. Ruda už byl fit, sestava kompletní, takže naše ambice nemohly být malé. Vše klaplo na jedničku, Rudův sestřik byl za luxusních 14,248 s, bohužel nejslabším článkem jsem byl tentokrát já s prostřikem až na 14,903 s. Obrovská chyba a obrovské zklamání.
Druhé si nářadí připravovaly Malenovice, na proudu s Romanem Viejem. Na předcházejících soutěžích byly malenovickou slabinou prostřiky, takže tentokrát neponechali nic náhodě a vyplatilo se jim to. Vyrovnané shozy a čas 14,847 s je posunul do vedení! Číslo tři měl Martinov s pravým proudařem ze Svinova. První start ulili, napodruhé se již vše povedlo, voda však byla příliš pozdě a tomu odpovídal čas 16,780 s. Čtvrtý odstartoval Prchalov s novou tváří na pravém proudu. Bufy stejně jako ve Svinově zacvakal na spojích a pak mu chyběly metry u terčů. Bylo tak jasné, že Prchalov svůj triumf z předcházejících dvou let neobhájí.
Poté již následovalo naše ženské áčko. Voda šla možná nepatrně později a na pravém proudu ji zpozdil zlom na prvním céčku, přesto 18,183 s byl docela solidní výsledek a hlavně odčinění za loňský neplatný pokus.
Novou kategorii „nad 35 let“ zahájily se šestkou Malenovice. Na pravém proudu jim vypomohl Radek Rusina. Rozdělovač měl zjevné problémy na základně, levému proudaři pak vypadl kotouč, byl daleko a stříkal mimo. Přesto Malenovice dokončily v čase 21,664 s. Následoval Svinov se stejnou proudařskou dvojicí, jakou měl Martinov a také oni ulili první start. Košař pak šel špatně do kádě a výsledný čas byl lehce přes 15 vteřin – 15,066 s. Prvním slovenským účastníkem tohoto ročníku byl náš družební sbor z Turzovky. V minulosti sedminásobný vítěz naší soutěže, tentokrát se však pravý proudař příliš zdržel na základně, nedoběhl a byl z toho neplatný pokus. Problémy se spojem měl také marklovický levý proudař, voda byla o něco později a čas 15,983 s.
První startovní desítku uzavřelo domácí béčko. Proudaři byli po Oprechticích dost namotivovaní, bohužel Radkovi se přihodil naprosto ojedinělý kolaps, levé C na rozdělovač nezapnul a pro béčko bohužel jen neplatný pokus.
S jedenáctkou se připravovalo Lubno. Povedený byl až druhý start, časomíra se zastavila na hodnotě 15,008, následoval však červený praporek. Marián na pravém proudu dobíhal až bezprostředně k čáře stříkání, uklouzl a čáru překročil. Lubno se pak marně vztekalo, jejich pokus nemohl být hodnocen, pravidla jsou v tomto ohledu jednoznačná. Další N pak předvedla Plesná – na spoji béček se vylomil zub a hadice se rozpojily před sražením pravého terče. Třinácté odstartovaly ženy Malenovic. Na proudech bartovická Sylva a naše Zuzka, po problémech na koši však byla voda až příliš pomalá a výsledný čas 24,776. Čtrnáctku měly Proskovice s kojkovickým strojníkem. Béčkař nedal proudaři spojku a pro Proskovice to znamenalo jen 5 bodů za účast.
Patnácté se na základně připravovaly naše ženy B. Na béčkách měla premiéru v této kategorii Lenka Uhlářová, premiéru v metylovském dresu na koši Lenka Trojáčková, comeback předvedly na levém proudu Réňa Matulová a na rozdělovači Radka Hazuchová. Bohužel Réňa na trati upadla, nevzala pak celou hadici a u terče byla příliš daleko. Přesto byl pokus dokončen za 31,699 s.
Následovala Luboměř startující docela unikátně se strojem v klidu. Levý proudař navíc zapíná proudnici až v běhu, tentokrát však vteřinu prostříkal. Výsledný čas Luboměře 16,184 s. Také Oprechticím se povedl až opakovaný start, Honyovi svědčí vyleštění terče v době přípravy základny a oprechtičtí se vešli těsně pod 15 vteřin – 14,989 s. Startovní číslo 18 mělo kozmické áčko. Trochu hůř se poskládali do kádě, rozdělovač pak nezvládl svůj béčkový spoj a bylo z toho jen N. Jistebnické ženy zvítězily na úvodních třech ligových kolech, ve Svinově se jim už tolik nedařilo. U nás opět útok bez problémů a čas 17,715 s je posunul do čela ženské kategorie.
Poslední z našich družstev se představili „pětatřicátníci“. Sestava proti oprechtické soutěži doznala drobných změn. Problémem tréninků byla až příliš rychlá voda proudařům, tentokrát vše takticky klaplo, shozy také solidní a s časem 17,627 s jsme jen mohli čekat, co předvedou Oprechtice.
Třetí startovní desítku otevřely oprechtické ženy. Z jejich pokusu nebyly patrné žádné větší chyby a čas 18,292 s je řadil těsně na třetí příčku. Pravý proudař Lesních Albrechtic měl drobné potíže v zákleku u terče a také díky jeho prostřiku Malenovice stále zůstávaly v čele. Následně Vlčovická béčkařka dala spoj přes zub, tlak vody jej vylomil a byl z toho jen další neplatný pokus. Kozmické béčko se nám bohužel záhadným způsobem vytratilo v naši videogalerie, takže aspoň zmínka tady – v jejich družstvu nastoupil rozdělovač z Bartovic, první start však ulili. Při tom druhém se pak pravý proudař prostříkal až na 16,860 s. Kategorii nad 35 let pak uzavřely Oprechtice. Jejich (nakonec vítězný) souboj s naším družstvem byl ozdobou oprechtické „veteránské“ soutěže před dvěmi týdny. Na levém proudu se objevil náš Luděk Juřica, rozdělovač zaznamenal velké zdržení na spojích, následně se však rozpojila béčka a Oprechtice svůj pokus nedokončily.
Startovní číslo 26 měl Jistebník, stále částečně vlivem zranění bez vlastních proudařů, takže vypomohl Honya a v jistebnickém dresu Bufy. Koš místo do vody plachtil až za káď, rozdělovač nedal béčkový spoj a Jistebník si odvezl 5 ligových bodů. Mistřovice v naší videogalerii doplatily na neukázněnost zřejmě vlastního diváka, takže z jejich pokusu moc nemáme – výsledný čas 16,021 s. Osmadvacáté šly na start Vrbice. V tuto chvíli vydatně leje a má to i neblahý vliv na dosahované časy. Levý proudař z Bartovic srazil terč za 15,158 s, což byl i vrbický výsledný čas. Bartovickému áčku se útok vcelku vydařil. I přes drobný prostřik předvedli čas 14,924, což je řadilo bezprostředně za nás. Starovesské proudařky si u čáry stříkání dávaly velký pozor a i celý jejich pokus byl poněkud opatrný. Čas 18,325 stačil průběžně na 4. místo.
Čtvrtou desítku načala Nová Ves. V jejich dresu běžel z našeho béčka Aleš Vyvial, na béčkách výpomoc z Malenovic. Aleš se trochu zdržel na základně, ale upadl koš a voda tak byla velmi pozdě. Dalším slovenským týmem byl Staškov s bartovickým strojníkem. Horší práce v kádi a příliš dlouho upouštění z hrdla stroje docela ovlivnilo výsledných 17,722 s. Mošnov měl na pravém proudu našeho Rudu a nebýt béčkového spoje na rozdělovači zapnutého přes zub, čas by byl nejspíš výrazně lepší než 15,415 s. Následovalo bartovické béčko. Na jejich útoku by se jen stěží hledala nějaká chyba a po právu se dostali časem 14,638 do vedení. Pětatřicátá odstartovala Stará Ves. Pravý proudař spadl při výběhu od základny, pozdě vybíhal i vrbický béčkař. Po téměř vteřinovém prostřiku se časomíra zastavila na hodnotě 15,763 s.
Kojkovice měly levého proudaře v dresu Písečné, voda byla trochu opožděná a výsledný čas 15,099 s. Rychaltická levá proudařka byla s Michálkovicemi na Mistrovství ČR dorostu a tak místo ní nastoupila Zuzana Bártková ze Staré Vsi. Pravá proudařka však byla příliš daleko od terče a srazila jej až za 21,381 s. Bartovickým mužům to u nás letos sedlo a ne jinak tomu bylo i u céčka. Čas 14,896 s je řadil o 7 tisícin vteřiny před nás. Nováčkem na naší soutěži a pro mě poněkud neznámým týmem byly Albrechtice u Českého Těšína, takže jim děkujeme, že vážili cestu až do Metylovic. Levý proudař byl z Karviné-Hranic a jejich dosažený čas i s prostřiky 17,452 s. Čtyřicáté se na základně připravovaly kojkovické ženy, následně se však nevydařil koš a dost nebezpečné bylo odpojené béčko z rozdělovače. Naštěstí se tato situace obešla bez zranění, jen s neplatným pokusem.
Petřvaldický nalívač měl drobné potíže v kádi, levému proudaři šla voda o něco později, takže z toho byl čas 15,384 s. Povedené výkony bartovickým mužů pak ne zcela napodobily jejich ženy. Podle zvuku stroje nebyla dobře nabrána voda, pravá proudařka pak špatně zaklekla a shodila terč v čase 19,498 s, jenž stačil na 5. pozici. Rychaltičtí muži zatím setrvávají na samém dně ligové tabulky a posunout výše se mohli již po tomto kole. Bezmála vteřinové zaváhání na levém proudu však stačilo jen na čas 15,797 a, první nebodované, 16. místo. Stejné body a stejná pozice v lize průběžně náleží také Košatce, tentokrát na levém proudu posilněné o proudaře z Bartovic. Na stroji byl otevřený odvodňovací ventil kloubu, z rozdělovače se odpojilo béčko a ani Košatka si bodově nepolepšila. Petřvaldické ženy zaznamenaly velké zaváhání na koši a čas 21,828 stačil pouze na 7. místo.
Velmi sympatické byla účast týmu z Hodoňovic. Jedná se o naši sousední obec a kluci přijeli, přestože nemohli pomýšlet na nějaké výraznější umístění. Kontrastní je pak absence dalších okolních sborů, na jejichž soutěže jezdíme, oni však účast nevrátí. Konkrétně mám na mysli Palkovice, Kozlovice a Lhotku. V této souvislosti byl náš loňský start na jejich denních soutěžích pravděpodobně tím posledním.
Ženskou kategorii ukončilo družstvo z Albrechtic, odpojené béčko z rozdělovače však znamenalo neplatný pokus. Písečná měla půjčeného rozdělovače z Vrbice, béčko dal jen na jeden zub a byl z toho čas 16,256. Karviná – Hranice předvedla velmi nenápadný pokus, ale vše jim sedlo, vyvarovali se chyb a 14,855 s stačilo na pomyslný bronzový stupínek. Padesátý startoval Klokočov a jejich levý proudař se prostříkal k času 16,853 s, což je zařadilo na druhé místo mezi neligovými týmy.
Za Kunčice běžel náš béčkař Hanz Bílek, levý proudař byl dál a terč srazil o šest desetin vteřiny pomaleji než pravý, přesto 15,610 s znamenalo letošní první 2 kunčické body nad rámec účasti. Trojanovický béčkař je bezesporu jedním z nejmladších pravidelných účastníků MSL (ne-li nejmladší), jeho družstvu se však u nás příliš nevedlo. Pravý terč byl sražen v čase 14,613 s, levý proudař však úspěšný nebyl a připsal si N. Muži z Dolní Lištné v kádi špatně nabrali, což se podepsalo i na výsledku – 16,937 s, 25. pozice, třetí mezi neligovými. Čtyřiapadesátá startovala Podvysoká, rozdělovač se příliš dlouho zdržel na základně, navíc rozpojená béčka znamenala další neplatný pokus. Celou soutěž pak ukončili muži Větřkovic, nedali však koš a svůj pokus zdárně nedokončili.
Závěrem bych chtěl poděkovat všem družstvům za vaši účast, divákům, že přišli a vydrželi i v tomto počasí. Snažili jsme se připravit soutěž co jen bylo v našich silách, aby odpovídala úrovni Moravskoslezské ligy. Budu také rád za vaše podněty do příštích let.
V blízké době „nakrmím“ naší novou fotogalerii, můžete také očekávat článek z palkovické noční soutěže a nedělního ligového kola v Kozmicích.

Celkové pořadí, kategorie MUŽI:
pořadí – družstvo – levý terč – pravý terč – výsledný čas – body MSL

1. Bartovice B (OV) – 14,366 – 14,638 – 14,638 – 25
2. Malenovice – 14,847 – 14,819 – 14,847 – 22
3. Karviná – Hranice (KI) – 14,855 – 14,784 – 14,855 – 20
4. Bartovice C (OV) – 14,729 – 14,896 – 14,896 – 18
5. Metylovice A – 14,903 – 14,248 – 14,903 – 16
6. Bartovice A (OV) – 14,337 – 14,924 – 14,924 – 15
7. Oprechtice – 14,989 – 14,441 – 14,989 – 14
8. Svinov (OV) – 15,036 – 15,066 – 15,066 – 13
9. Kojkovice – 14,659 – 15,099 – 15,099 – 12
10. Vrbice (KI) – 15,158 – 14,888 – 15,158 – 11
11. Petřvaldík (NJ) – 15,384 – 14,644 – 15,384 – 10
12. Lesní Albrechtice (OP) – 14,736 – 15,390 – 15,390 – 9
13. Mošnov (NJ) – 15,372 – 15,415 – 15,415 – 8
14. Kunčice p.O. – 15,610 – 14,972 – 15,610 – 7
15. Stará Ves (OV) – 14,874 – 15,763 – 15,763 – 6
16. Rychaltice – 15,797 – 14,871 – 15,797 – 5
17. Marklovice (KI) – 15,814 – 15,893 – 15,893 – 5
18. Mistřovice (KI) – 16,021 – 15,527 – 16,021 – 5
19. Luboměř (NJ) – 16,184 – 15,156 – 16,184 – 5
20. Písečná – 16,037 – 16,256 – 16,256 – 5
21. Prchalov (NJ) – 16,402 – 15,079 – 16,402 – —
22. Martinov (OV) – 16,780 – 16,402 – 16,780 – 5
23. Klokočov (SK) – 16,853 – 15,675 – 16,853 – —
24. Kozmice B (OP) – 15,757 – 16,860 – 16,860 – 5
25. Dolní Lištná – 16,901 – 16,937 – 16,937 – —
26. Albrechtice (KI) – 17,017 – 17,452 – 17,452 – —
27. Staškov (SK) – 17,035 – 17,722 – 17,722 – —
28. Nová Ves – 21,946 – 21,405 – 21,946 – —
29. Hodoňovice – 27,743 – 27,157 – 27,743 – —
30. Turzovka (SK) – 15,995 – N – neplatný pokus – —
31. Metylovice B – N – N – neplatný pokus – —
32. Lubno – 14,633 – 15,008 – neplatný pokus – 5
33. Plesná (OV) – 15,911 – N – neplatný pokus – 5
34. Proskovice (OV) – N – N – neplatný pokus – 5
35. Kozmice A (OP) – N – N – neplatný pokus – 5
36. Jistebník (NJ) – N – N – neplatný pokus – 5
37. Košatka (OV) – N – N – neplatný pokus – 5
38. Trojanovice (NJ) – N – 14,613 – neplatný pokus – 5
39. Podvysoká (SK) – N – N – neplatný pokus – —
40. Větřkovice (OP) – N – N – neplatný pokus – —

Celkové pořadí, kategorie ŽENY:
pořadí – družstvo – levý terč – pravý terč – výsledný čas – body MSL

1. Jistebník (NJ) – 17,161 – 17,715 – 17,715 – 15
2 Metylovice A – 17,509 – 18,183 – 18,183 – —
3. Oprechtice – 17,672 – 18,292 – 18,292 – 12
4. Stará Ves (OV) – 18,246 – 18,325 – 18,325 – 10
5. Bartovice (OV) – 18,595 – 19,498 – 19,498 – 8
6. Rychaltice – 17,343 – 21,381 – 21,381 – 7
7. Petřvaldík (NJ) – 21,828 – 21,572 – 21,828 – 6
8. Malenovice – 24,776 – 24,648 – 24,776 – —
9. Metylovice B – 31,699 – 23,169 – 31,699 – —
10. Vlčovice (NJ) – N – N – neplatný pokus – 5
11. Kojkovice – N – N – neplatný pokus – 5
12. Albrechtice (KI) – N – N – neplatný pokus – —

Celkové pořadí, kategorie NAD 35 LET:
pořadí – družstvo – levý terč – pravý terč – výsledný čas
1. Metylovice – 17,447 – 17,627 – 17,627

2. Malenovice – 21,664 – 17,244 – 21,664
3. Oprechtice – N – N – neplatný pokus

Soupiska:
post – muži A – muži B – nad 35 let

koš – Vladimír Konvička – Pavel Koval – Vladimír Konvička
savice – Vladimír Bílek – Vladimír Bílek – Anna Bílková
stroj – Jiří Ryška – Aleš Velička – Aleš Velička
béčka – Jan Šigut – Jan Bílek – Vladimír Bílek
rozdělovač – Luděk Juřica – Radomír Rusina – Luděk Juřica
levý proud – Michal Bílek – Jan Izvorský – Radomír Rusina
pravý proud – Rudolf Mališ – Aleš Vyvial – Jiří Ryška

Soupiska:
post – ženy A – ženy B

koš – Gabriela Ryšková – Lenka Trojáčková
savice – Anna Bílková – Markéta Wolfová
stroj – Lenka Konvičková – Pavla Rusinová
béčka – Denisa Ryšková – Lenka Uhlářová
rozdělovač – Barbora Šigutová – Radka Hazuchová
levý proud – Jana Biskupová – Renáta Matulová
pravý proud – Zuzana Bílková – Denisa Bílková

Průběžné pořadí MSL po 5. kole, kategorie MUŽI:
pořadí – družstvo – body
1. Metylovice – 84

2. Bartovice B – 77
3. Vrbice – 76
4. Oprechtice – 73
5. Bartovice A – 71
6. Jistebník – 66
7. Kojkovice – 66
8. Bartovice C – 59
9. Lubno – 57
10. Proskovice – 56
11. Lesní Albrechtice – 55
12. Karviná – Hranice – 52
13. Petřvaldík – 48
14. Malenovice – 44
15. Písečná – 44
16. Stará Ves – 41
17. Trojanovice – 39
18. Svinov – 39
19. Luboměř – 38
20. Kozmice A – 35
21. Kozmice B – 33
22. Mošnov – 32
23. Mistřovice – 31
24. Martinov – 30
25. Marklovice – 28
26. Plesná – 27
26. Kunčice p.O. – 27
28. Košatka – 25
28. Rychaltice – 25

Průběžné pořadí MSL po 5. kole, kategorie ŽENY:
pořadí – družstvo – body

1. Jistebník – 67
2. Rychaltice – 53
3. Stará Ves – 47
4. Oprechtice – 41
5. Bartovice – 35
6. Petřvaldík – 35
7. Vlčovice – 33
8. Kojkovice – 29

Pro sdh-metylovice.info Michal Bílek.

53 odpovědí na “5. 7. Metylovice

  1. K neucasti okolnich SDH: Ze Lhotky byla uzavrena cesta, v Palkovicich nevim kde byl problem, ale v Kozlovicich pry zajem byl, ale cvicit ve 4 lidech by asi neslo. Podle clanku na webu sdh Kozlovice meli i na nocni soutezi v Palkovicich neobvyklou sestavu.

  2. Bydlím u křižovatky z Metylek na Lhotku. Cesta je sice uzavřená, ale všichni Lhotani tam jezdí. Tak nechápu proč nemohly přijet. A přes Palkovice by to nebyl určitě taky problém, že? A když jely Kozly do Svinova a urvaly tam docela slušný čas, tak nechápu proč nejely tady, když tu byly ceny i pro neligové. Ale jak všichni víme v lásce se asi nemáme jak ve fotbale tak v hasiču……

  3. Nepřijeli jsme proto že nás bylo málo byli jsme jen 4 lidi kluci maji teď hodně brigady a ješte kluci byli na svadbě, ale jinak ja sem tam byl podivat a moc pěkná soutěž škoda toho počasí.

  4. Vymlouvat se na uzavřenou castu je docala špatné, ale od Misa-Fan mě to vůbec nepřekvapuje. Abych řekl pravdu, tak bych čekal ještě nějakou větší kravinu.

  5. to hanz čara: myslim že ve 4 lidech se to jakože nedalo. promin te moc se omlouvam příste obětuju MČR kvůli Metylovské soutěži.už sem celý žhavý a zbytek naších kluku obětuje brigadu protože na co by si měli vydělavat když jsme mohli jet do Metylovic na soutěž, pivo a parek a myslim že by to všem usnadnilo to kdyby se mohli prihlasit predem tak by se to dalo ješte nějak udělat ale lapět tam cely den. Jinak míšo nevim co si stěžuješ vždycky jsme k vám jezdili co si pomatuju tak v posledních letech to bylo po 2 co jsme u vas nebyli. bohužel vaši silnou zakladnu lidi vam mužem jenom závidět =((zdar jak cyp

  6. hanz čara: Jo v té lásce máš nejspíš pravdu ale tak některé manšafty se s Metylovicama prostě nemusí (konkrétně: Kozlovice a Lhotka). Předpokládám, že lepší už to nebude, ale myslím, že mezi rozumnýma lidma se stupidní účast na soutěžích nemusí řešit. A k tomu na které soutěže vlastně jezdíte!?.jestli objíždíte jak klasické pohárovky tak ligu v okolních sdh to je vaše věc. V době naší Kozlovské soutěže už by cesta přes Lhotku ani Palkovice neměla být problém, ale i kdyby tak věřím, že vzhledem k vaši vášňi k PS by neměl být problém se na ni dopravit. Jestli tento problém nebudete schopni vyřešit, neposkádáte se (o čemž pochybuju, ale tak některé hvězdy taky můžou sklamat), nebo taková jakoby odměna za to že my taky nepřijeli, se naši soutěže nezúčastníte to už je vaše věc..

  7. Určitě jste četli propozice, bylo tam napsáno, že se přihlašuje od 10:00. Tak tu stačilo přijet, zaplatit startovné a jet zase zpátky. A je ubohost vymlouvat se na to, že nemáte lidi. Ale je to vaše starost a asi nechcete sbírat zkušenosti na ligových soutěžích.

  8. =)))))))))))))))))))))))) ty si k popukání vážně =))))))tak nas co cviči je všehovšudy 9 ted ja jsem byl pryč a jeden človiček co to cviči asi tak 3 tydny a dalši 3 kluci na brigadě tak co s tim chceš delat?myslim že je dalšich x kol a soutěži kde mužou sbírat zkušenosti. jak praviš ty chytroline =)))))a jestli ti jde o startovne my se s klukama na to složime a dame vam to jo? =)

  9. A ještě porudař paja a nahradní strojník s C tymu Honza byli na svadbě

  10. K popukání jsi spíše ty. Nechápu, proč tady motáš o startovném. Já to myslel tak, že když se vám tu nechtělo celý den být, tak jste měli přijet zaplatit a zas jet zpět. A jestli si myslíš, že získáš zkušenosti na soutěžích jako sou třeba Palky(ne že by to byla špatná soutěž), tak to teda nevím.

  11. =)))))))))) no potreboval bych nějake zkušenosti ziskat to maš pravdu ja po těch soutežích nejezdím jako vy =)))))tady nejde o to že se nam nechtelo byt cely den ale že nebyli lidi chapeš!!!!!!timto ukončuji diskuzi s me strany proste nemeli jsme lidi proto jsme nebyli na soutěži ani v rychalticich i když by sme strasne radi!!!a na mnoho soutěžich!!!! timto se všem omlouvame kohoi se to teda dotklo!!!!

  12. A je to tu zase – jak malé děcka na písečku, že hanz čara ? A zdá se, že si k tomu i trochu méně bystrý, když ti hlava nebere to, že Kozlovice nemohly soutěžit ve 4 lidech.

    Nechť se vyjádří autor článku.

  13. Autor článku má na práci jiné věci, než se tady vyjádřovat. Píše velice luxusní články, ale určitě tu něco napíše. A klidně si jezdite kde chcete, mi je to uplně jedno, ale nemusíte psat všichni s Kozel že ste měli 4 lidi, ZDAREC.

  14. Tak se nediv že to tady pišem všichni když si to asi hned nepochopil po první příspěvku.
    PS 3 lidi pujčit je proti pravidlu a nevim jak ostaní kluci s tým ale ja nerad podvádim

  15. Palkovická soutěž nebyla špatná, byla mizerná, ale o tom někdy příště.
    Všechny předcházející argumenty, proč někdo nemůže jet na soutěž beru jako kecy, kecy, kecy… Kozlovice jsou mnohem větší než Metylky, takže výmluva na malou členskou základnu je úsměvná.
    Zkus mi Slivovico vysvětlit, proč by někdo v září měl jet na vaši denní soutěž? Kvůli párku a pivu? Těch 10-15 týmů, které letos poctíte svou návštěvou už stejně asi byli na vaši noční soutěži. Proč si neudělat volné odpoledne, nejít do práce, nejet raději do Bartovic? Napadá mě snad argument „přece jim tam ty ceny nenecháme“. Tentokrát ale jo.

  16. To Michal: ANO Kozlovice jsou vetsi, mohly by sestavit klidne i 4 soutezni druzstva s oznacenim M, I, S a A, ale proc vytvaret nejaky tym slozeny z lidi, kteri treba nekolik let necvicili, jen aby si mel radost ? Zajímalo by mě kolika lidem u vás to tak moc vadí.

    A ještě 1 otázka na dlouhé letní večery.

    Proč na noční souteži v Kozlovicich byl pouze 1 tým mužů ? Čím to je ? Čím to je . . . .

  17. Tak tomu říkám vyčerpávající informace. Šlo by poslat článek Majklovi na stránky ligy? Přece jenom se jedná o vaši soutěž a obsáhlejší zcela určitě nikdo nesepíše.

  18. A proč ne milý Míšo=)) každy neuvažuje jako ty!!příklad: pujdu na diskoteku třeba do metylovic a potom budu pořadat dikoteku u nás a od vás nikdo nepřijde tak si řeknu no do Metylovic už nikdy nepojedu taky nepřijeli nejsi tak trošku šrum šrum!!klukum z plzně hned v sobotu oznamim tu novinu ze u nas nebyli na soutěži tak že už nikdy nepřijedu!!!z naši strany se nejedná o žádnou vychcanost ale o nedostatek lidi!!!do Oprechtic jsme treba nejeli protože jsme meli Okresní kolo!! njn měli jsme asi říct našemu ,,záložákovi na na béčka´´at zruší svatbu bo je prece soutěž v Metylovicích!!!MY RÁDI JEZDÍME NA KAŽDOU SOUTĚŽ A POKUD SI MYSLÍŠ ŽE TO BYLA NĚJAKA ODPLATA TAK TO SE HODNĚ PLETEŠ.MY NA TY SOUTĚŽE SEZDÍME PRO RADOST A NÉ Z POVINOSTI!!!!

  19. Je trochu obtížné číst tvůj nezkrocený myšlenkový tok, ale stále jsem nenašel důvod, proč jezdit na kozlovickou soutěž. Víc radosti a zábavy jistě člověk zažije jinde.

  20. Mame tam docela dobrý gulajš a restovanou jatru a myslím si že to tak hrozna soutěž není zdá se mi že byla dokonce ale nejse si jist jedno vyhlašena nejlepší soutěží BL.

  21. to Slivovica: Vaše výmluva na neúčast v Oprechticích, zdůvodu konání okresního kola je jaksi zcela mimo a svědčí o postoji Kozlovic. Týmy, které se ten den rovněž zúčastnily okresních kol FM, NJ jako Fryčovice, Dolní Lištná nebo Luboměř se předem domluvili s pořadateli o přednostním startu, či v případě protáhnutí okresu o 15 minutové, jakési „ochranné“ lhůtě na dojezd z FM a byli s Oprechticema ve tel. spojení v případě problému.

  22. Fryčovice nebyly do konce okresního kola, ani neodjely utok, jelikož jsme poslali do Oprechtic informatora, ktery nam zavolal jeste nez byl nastup ze jede jeste 20 druzstev. Asi tezko by jsme stihli odvezt divci druzstvo, nalozit jine hadice jinou masinu… Jeste podle pravidel požarního sportu by měli byt na konci okresni soutěže nastopeni vsichni členove.

  23. Tak si mysli že jsou to vymluvy, ale my moc dobře víme že to vymluvy nejsou jsou to fakta.

  24. Michale, abych tě potěšil a nevymlouval se, tak my jsme nepřijeli jen proto ,že jsme nechtěli a jestli si něktěří myslí,že nam bude vadit když se naši soutěže nezúčastníte tak se plete my kvuli toho brečet nebudem

  25. to stiby: luboměř je NJ, dolní lištná měla svoji mašinu jelikož my jsme měli ps 12 uplne bez uprav,hadice široké a mame jenom obyčejného forda ktery neni nafukovací a 2 mašiny se tam nevejdou a naše ženy se soutěže taky účastnily a byl nutny odvoz tak myslim že když nic neviš tak by jsi mohl raději pomlčet!! (nic proti)
    Milý Michale Bílku: ty prostě chybu neuznáš to je fakt!!!muj myšlenkový tok je zcela v pořádku akorat ty by si mohli zjistit fakta a potom mluvit nesmysly jak je tvojim dobrým zvykem. a k mé učasti v opre bylo nutné zavest holky z Rychaltic na tuto soutěž jelikož 2 z nich byly v našem dívčím týmu.a když už sem tam byl a měl věci z okresu ssebou tak mě kluci z Rychaltic požadali at si za ně zaběhnu!!! ŠACH MAT !!!

  26. uf….takže za 1. tohle všechno je moje vina, já chtěla, aby se mnou slivovica jel na MČR proto nemohl jet s klukama tak by jim chyběli jen dva a to už si půjčit mohli…..za 2. připomíná mi to tady situaci, kdy jste byli obviněni ze škodolibosti v Oprechticích, ale jistá osoba vám nechtěla uvěřit uvědomujete si, že teď děláte uplně to samé?…….za 3. jeden člen se byl podívat a kdyby byl proti vám tak vysazen tak určitě neobětuje cestu, aby se na soutěž jel aspoň podívat……….za 4. pokud vím tak to vy jste navrhli omezení půjčování závodníků……za 5. určitě jste nebyli na soutěžích jen těchto tří družstev, ale i kolem Frýdku – Místku a pokud se dobře dívám tak jich tam mnoho není (nechci urazit, právě obdivuji to, že máte tolik času a chuť se účastnit)…..za 6. to bude asi tak všechno

  27. Vy tady máte ale legraci… Už si začínám vzpomínat proč jsem skončil s požárním sportem:-) Myslíte, že tady tím co tu píšete něco vyřešíte?

  28. Zdravím všechny hasiče, kteří tady přispívají. Po přečtení článku k palkovické soutěži, kozlovické…a této diskuze musím přiznat, že mi je z toho trošku zvláštně a dost mě to naštvalo. Nechápu z jakého titulu Michale (promin, že Ti tykám) můžeš takhle urážet lidi, kteří se snaží soutěž uspořádat. Není to na špičkové úrovni….. Děláme to protože nás to baví a snažili jsme se o co nejlepší zvládnutí…..Soutěž jsme chystali 4, v konečné fázi 7 lidí a Ty pak napíšeš něco o čem nic nevíš….Jak asi šlo jet ještě na soutěž????????? můžeš mi napsat postup…..Vůbec nevíš jak to v kterém SDH funguje a snažíš se hodnotit????Snažíme se soutěžní činnost udržet a vůbec činnost SDH…Soutěžní družstva se sešla večer na soutěži, cvičili jsme snad za tuto sezónu jen jednou. Všichni, kteří soutěžili, zároveň prodávali ve stáncích, obsluhovali terče, pomáhali s technikou, zapisovali výsledky….Jsem po přečtení tak znechucena, že již chápu okolní obce v tom, že Vás nepotřebují a ani nechtějí na soutěži. Mrzí mě,že musím konstatovat, že jsem i určitým způsobem ráda, že máme putovní poháry doma a vy se již našich soutěží jak jsi napsal nebudete účastnit.Urážiš lidi, kteří se opravdu ve svém volném čase snaží něco udělat pro druhé. Většina z nás již pracuje a tudíž svůj volný čas chce prožít alespoň trochu v klidu, taková hasičská soutěž by mohla být určitým odreagováním od prac. povinností, pobavením se, setkáním přátel a ne něco po čem ztratíš chuť cokoliv dělat, když „jeden“ nebo spíše víc chytráku z Metylovic do všeho jenom z prominutím rýpe. Je mi Tě líto. Jste strašně arogantní a pokud takhle budete pokračovat dále nebude Vás mít nikdo rád, vy to nevidíte????Že jste dobří Vám nikdo nevezme, ale chování je třeba trošku změnit…pak se nedivte, že na Vás reagujem jak reagujem…Jenom k té soutěži. Byli tam soutěžní družstva, kterým se soutěž líbila a cituji „pěkná soutěž, v pohodě“ i přes technické problémy, které tam nastaly. Vůbec to nevadilo. To Tě po celodenním chystání potěší. Bláto nebylo nad kotníky, to jsi měl asi jen Ty a dobře jsi věděl do čeho jdeš – byl jsi tam i v minulých ročnících, tak proč jsi sakra jel, když už předem jsi věděl, že nebudeš spokojen.Nevím proč srovnáváš s Lukavcem….Pralesní liga to už je trochu moc….to se nezlob….a nechtěli jste se také náhodou do pralesní ligy přihlásit (Vaše „B“ družstvo) v minulém roce taky? Myslela jsem, že jsi inteligentní, ale pokud tohle někdo čte, jako že ano – dle reakcí – udělali si již o Tobě obrázek…..To už totiž není o požárním sportu……

  29. Petra-Palkovice: Jo přesně asi tak..děkuju za pravdu kterou si tady napsala, souhlasím s tebou je to všechno zbytečné..pořád si budou hrát na nejlepší ale měli by si konečně uvědomit kam patří..

  30. LOL tak tohle je zábava za všechny prachy a přitom zcela zadara 😆

    jenom bych chtěl poděkovat Jiřikovi Ryškovi za perfektně vysekanou trávu za střidačkama a ostatním že ji aspon zhrabali, ted už se tam zase dá v klidu betonovat 😀 mj přiště ji můžete i odvést aspon bych na tom netrávil čas já ( i když furt lepší vozit travu než beton 😛 )

    k Palkovske soutěži, do sjezdovky imho oba proudaři nemůžou je tam zábradlí a kdyby tim volnym prostorem měli proběhnout oba, je šance že se s rozdělovačem pozabijajou… to už by se spíše mohlo běhat do té malé, ale to asi není reálné…

    každopádně takhle diskuze je LOLek jak *** 😀 dokonce bych si dovolil tvrdit i místy ROFL (kdo nezná mrkněte do slovníku 😉 ) jen tak dál, věřím že hodně lidí se u tohodle docela dobře baví 😆

  31. jo a k té účasti či neúčasti některých můžstev… vždy záleží na tom jak se domluvíte, tedka z vlastní zkušenosti vím, že to ne vždy vyjde (domluvili sme se dobře, na trunaj nas mělo byt šest, do Hodslavic se dostavili jen 4 hráči, v tomto počtu hrat volejbal nejde 😀 ), když je práce je práce…

    jen mě udivilo že Hodonovice dorazily jak k nám, tak na noční do Palkovic… přitom vím, že dva kluci sou tam zaměstáni tak že občas musí do práce i o víkendech… jejich shozy ve stojko jsou super zpestření (aspon pro mě jako neznalého diváka 😉 ) a jejich účast je důkazem toho, že když se chce… gor dyž sou to soutěže takhle blízko, je škoda toho nevyužít… přitom já osobně jsem se jak na Kozlovský tak Palkovský manšaft těšil…

  32. To Petra – Palkovice : Kdyby to nějakému pozorovateli z Palkovic vyšlo se k nám přijet podívat, viděl by, že kromě necvičicích členů sboru, i většina lidí z naších družstev pracují na organizačním zajištění soutěže. Nechci rýpat, ale večer jstě měli 2 týmy = 12 – 14 lidí a je teda smutné, že jste soutěž chystali, jak píšeš, v 7 lidech…

    To vonTrips : Proč jsi nám nepřišel pomoc s tou trávou? Hrábě navíc by se určitě našly 🙂

  33. to ZUZA: áááále z balkonu to byl lepší pohled než přímo z první řady 😀 a stejně ja si to nakonec odpracoval 😉

  34. Hej jako promiňte ale tahle diskuze je vážně ubohá..proč tady řešite chujoviny v tom smyslu kolik družstev do Kozlovic přijede nebo nepřijede..prostě kolik družstev přijede a hlavně VYPÍŠE PŘIHLÁŠKU(tak sice detail ale pro některé velmi důležitý) tak tolik družstev tam prostě bude a konec jako já nevím Michale o co ti pořád sakra jde..my všichni víme že na vás prostě nikdo nemá ale už se prosím tě trošku kroť!!!!..bylo by to v tuhle chvíli nejrozumnější..stačí aby bylo po naši,Lhotecké nebo Palkovské soutěži a už máš nějaké námitky..no jasně pořád na jedny a ty samé..já už si normálně začínám zvykat protože ty tvoje články jsou skutečně moc a nejen články že jo a jak to tak čtu tak prostě pořád nikdo nemuže pochopit proč jsme nepřijeli na vaši soutěž..několik hasičů z Kozlovic tady psalo protože ste nebyli schopni to pochopit po jednom příspěvku..to se prostě stává i v těch lepších rodinách..ale v rodině MSL jo my všichni víme to je vyjímka jasně tak klídek jo

  35. Tady někdo vrtnul do vosího hnízda. Myslím, že už je jedno jestli jste přijeli, nebo ne, ale právě pro vás z okolí byly hodnoceny i neligové týmy. Ale nejsem pako a četl jsem diskuzi. Nemohli jste přijet, dobrá. Zkuste se poskládat příští rok.
    Pokud jsme jezdili na zmíněné okolní soutěže, tak nikdy nevládla nějaká přátelská atmosféra. Až na výjimky, protože jsou i lidi kteří byli fajn. A bylo to už v dobách kdy jsem já začínal, to je asi sedm let. Jako proudaři si s Michalem měříme odhozy hadic a místo pro rozdělovač a dělají to tak všechny týmy, které chtějí a jsou schopné dát dobrý čas. Nejednou se nám ale stalo, že jsme slyšeli, co to tam ti dva blbečci nacvičujou a další jiné hnusné řeči. Když slyšíte něco takového a potom vyhrajete soutěž rozdílem dvou sekund, tak se potom nedivte že že vaši ligu, která opravdu nemá vysokou úroveň někdo nazve pralesní.
    Sportu zdar.

  36. takže dámy a pánové…… jako členka SDH Metylovice (byť necvičící), mi tato diskuze na téma kdo přijel a kdo ne, připadne težce stupidní….. je snad na každém týmu jestli se rozhodne přijet…pokud maji problémy se poskládat tak hold nepojedou na Metylovskou nebo jinou soutěž ve 3-4 lidech… jen tezko by PU zvládli!!!! né každý manšaft má tolik lidí jako my, aby byli schopni i přes pracovní a jiné povinnosti či dovolené, svatby, oslavy a kdo vi co ještě jet na soutěž….

    A metylovjanům bych ráda vzkázala že se chovate jako 3leté děcka na pisečku….. “ dej mi tu lopatičku nebo se s tebou nebudu bavit!!!“ nebo “ jestli ke mě nepřijdeš si hrát tak já nepříjdu k tobě!“… tohle mi vážne nepřipada jako chováni dospělých a rozumných lidí!!!!

    čau a přestaňte už blbnout….

  37. Je to smutné, ale je to tak, chystalo se to v 7 lidech a ostatní přišli až večer alespoň odsoutěžit….a pomoci při prodeji a nechala bych toho přepočítávání a zacházení do číselných detailů… moc to všechno rozebíráte. Nemáme tolik aktivních členů jak jsem již psala. Ale zvládli jsme to jak nejlépe to šlo…. jsou velké rezervy – o kterých i bez Vás víme, ale zatím to prostě nejde dotáhnout na úroveň vyšší, jak bychom chtěli….A proto se pak nedivte, že nás takové řeči dost naštvou….a pak na Vás reagujem na soutěži blbě, blbé poznámky atd.. To je výsledek ale Vašeho chování (přijedem na soutěž a můžem všechno a všude, kde by to ostatní ani nenapadlo, motáme si hadice na podiu, všechno máme špatně…. ad…věř že člověk už ani nemá chu´t Vám něco k tomu říkat….je to totiž zbytečné, opakující se…)a narážek. Buďte rádi, že je Vás dost a daří se Vám… Přece je to zábava, není to vrcholový sport, není to extraliga….. Mějte se a ať se Vám daří…Končím s touto diskuzí, jelikož je to pořád vysvětlování dokolečka dokola..a celkem nikam to nevede.Hezké soutěžní léto…

  38. Můžu se jen zeptat že zablokování IP adres z kozlovic je účelové nebo jen nesmyslný myšlenkový tok??? Jinak soutěž bych ohodnotil jako velmi dobrou až na poasí a na výkon komentátora.

  39. Z důvodu udržení alespoň základní míry slušnosti byl smazán pouze jeden silně vulgární příspěvek a jeden anonymní, který tuto mez také překročil. Nevím tedy, jestli jeden z nich náhodou nebyl tvůj. Vulgární komentáře budou mazány i nadále a přitvrdíme vůči anonymům. Kdo se neumí pod svůj názor podepsat, nebude mít nárok na jeho prezentaci na našem webu (zde např. Misa-fan, Hasička-Kozlovice).

  40. Pavel Pečínka: k žádnému zablokování IP adres Kozlovic nedošlo – mimochodem množné číslo není na místě, celé Kozlovice jedou pod jednou IP adresou – proto je možné, že pokud někdo z Kozlovic (například) zadal uživatelské jméno anonym a mail anonym@anonym.an – a jeho příspěvek byl vyhodnocen jako SPAM, tak od této chvíle není možno z Kozlovic přispívat pod tímto nickem a mailem, přitozeně odjinud to může jít a s jiným mailem a nickem se dá přispívat i z Kozlovic.
    To je problém, když se někdo stydí za své názory, takže zadává „obecné“ nicky – například „přítel“, „fanoušek“, „odpůrce“ – že se sejdou dva stejné – z nichž je již jeden zablokován.

    Jinak neodpustím si reagovat na první větu –
    …….zablokování IP adres z kozlovic je účelové nebo jen nesmyslný………
    Zablokování IP adres by mohlo být účelové, nebo nechtěné/omyl/překlep….atd.
    Můžu se zeptat pana dokonalého jestli je nutné případný omyl nazývat „nesmyslný myšlenkový tok“? Jak jsem se snažil výše vysvětlit, k žádnému zablokování nedošlo, takže vaše první věta je pouze nesmyslný myšlenkový tok.

Komentáře nejsou povoleny.