Fryčovický braňák

19 Dub

Fryčovice, 18.4.2009 – V sobotu ráno jsme se zúčastnili Fryčovického braňáku. Sluníčko nám přálo a my jsme jen doufali, že se nám povede vybojovat nějaká přední příčka. Nebo že bychom snad obhájili titul z loňského roku? Kdo ví 🙂
V autě převládala klidná atmosféra. Po příjezdu upalujeme na nástup. Od nás jsou připravené čtyři hlídky k běhu – dvě mladší a dvě starší družstva. Čtvrtá v pořadí vybíhá naše první hlídka starších – Naďa, Ela a já. Na prvním stanovišti bylo přezkoušení z požární ochrany. Každý si vybral jednu otázku a zodpověděl. Druhé stanoviště patřilo střelbě. Tam se ukázalo, kdo a jak má přesnou mušku. Holky už odstřílely, zatím co já jsem zápasila s puškou a přesvědčovala dozorčího, že mi nestřílí. Samozřejmě já, jakožto veliký inteligent, jsem vzduchovku „nezlomila“, čímž se mi pérko nenatáhlo a pojistka byla stále zaklapnutá. Po pětiminutovém zdržení na střelnici se mi podařilo sestřelit oba dva špalky. Holky střelily po jednom. Na nic nečekáme a pádíme k dalšímu stanovišti – uzly. Tam Naďa šokovala jednu dozorkyni, jakým způsobem umí tesařský uzel. Nejen bez trestných bodů, ale i s pochvalou běžíme k následujícímu stanovišti. Tam na nás už čekal přeskok. Zde jenom Ela nepřeskočila, takže nám strhli bod. Ale to nevadí, my fičíme dál. Před námi je prudký kopec. Sotva jsme se na něj vyškrábali, spatříme další stanoviště. Nyní oprašujeme své vědomosti a správně určujeme jak světové strany, tak i topografické značky. Zbývá už jen kratší část trati. U hodu granátem, což bylo předposlední stanoviště, jsme zabodovaly a všechny se trefujeme do pneumatiky. Hurá kupředu! Teď zdravověda, kterou také bezchybně zvládáme. Posledních 100metrů do cíle, kde se nám stopuje čas, Naďa, tak jako minulý rok, brala Elu na záda, neboť už dobíhala s posledních sil a chtělo se jí zvracet. Po doběhnutí jsme se vydýchaly a honem pro tekutiny do auta. Po 18ti minutovém běhu jsme byly vyčerpané.
Hned po našem startu, vybíhala naše druhá skupinka – Metylovice 2 starší, kterou tvořila Kika R., Pája a Terka. Běželi stejnou trasu a měli stejný počet chyb, až na hod granátem, kde zachybovali. Za rovných 17 minut stačili nasbírat 23 bodů.
Oba mladší týmy odstartovaly skvěle. Trať měli o něco kratší než my. Největší problémy jim dělala střelba. Hlídka – Metylovice 2 mladší – si vedla bezvadně. Musím pochválit jak Markétku, že sestřelila všechny špalky, tak i Kiku P., která sejmula jeden. Jen Kuba nezasáhl žádný. Posbírali tak dohromady 18 bodů za pouhých 17 minut a 14 sekund.
Tým – Metylovice 1 mladší, v čele s Monikou, Katkou a Kubou, dopadl o trošičku hůř. Celá trať jim trvala lehce přes 20 minut, dosáhli 15 bodů.
Po odběhnutí se jen čekalo na výsledky. Jako první byli vyvěšení mladší hasiči. Překvapivě hlídka Metylovice 1 byla na 4.místě! A větší šok byl, když jsme uviděli Metylovice 2 na první pozici! Atmosféra stoupala a já byla nervózní, nedávala jsem to nějak najevo. Už vidím, jak vyvěšují i starší hasiče. Koukám na papír a spatřím čtvrtou příčku – Metylovice 2 a 2.místo Metylovice 1! Výtečné!
Teď šup na předávaní cen, diplomů a pohárů. Nesměla chybět také společná fotka a telefonát Deny do práce. Musím říct, že titul jsme sice neobhájili, ale jsme plně spokojeni s našimi výsledky. Jen tak dál. Doufejme, že se nám aspoň trochu v letošní sezóně zadaří, a tohle nebyl ten poslední pohár co jsme vyhráli 🙂

Celkové pořadí, kategorie STARŠÍ ŽÁCI:
pořadí – družstvo – čas na trati – body

1. Bruzovice B – 14:13 – 25
2. Metylovice A – 18:46 – 25
3. Bruzovice A – 16:26 – 23
4. Metylovice B – 17:00 – 23
5. Staříč – 19:30 – 21
6. Fryčovice A – 21:59 – 20
7. Fryčovice B – 22:38 – 20
8. Stará Ves – 22:39 – 20
9. Pržno A – 23:05 – 19
10. Pržno B – 17:39 – 18
11. Pstruží – 19:18 – 18

Celkové pořadí, kategorie MLADŠÍ ŽÁCI:
pořadí – družstvo – čas na trati – body
1. Metylovice B – 17:14 – 18

2. Bruzovice – 18:10 – 16
3. Pstruží B – 17:21 – 15
4. Metylovice A – 20:15 – 15
5. Fryčovice – 18:43 – 14
6. Pstruží A – 20:02 – 14

Soupiska:
starší A – starší B – mladší A – mladší B

Naďa Kopřivová – Pavel Šigut – Monika Schmidtová – Jakub Konvička
Lenka Uhlářová – Kristýna Ryšková – Jakub Pečinka – Kristýna Pavelková
Eliška Uhrová – Tereza Drmelová – Kateřina Pečinková – Markéta Hájková

Pro sdh-metylovice.info Lenka Uhlářová.

2 odpovědi na “Fryčovický braňák

Komentáře nejsou povoleny.